Šta je novo?

Mob do 400-500€?

• Začetnik teme Začetnik teme owim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

owim

Čuven
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poena
545
Drug zamolio da za njega postujem molbu za savet za izbor telefona, a ovo su uslovi koje je sam napisao. Hvala! 🙂

===
Telefon, opseg okvirno 400-500€
Ekran minimum 5.5''
Akcenat na kvalitet kamere! (slike i video zapisa)
Optički Stabilizator (poželjno)
Minimum 64GB
===

Pozdrav, imam istu dilemu kao i otvarac teme.
Koji telefon uzeti za 400- do max 500 evra, kp ili bilo koja prodavnica, naravno prednost za legalne opcije? Karakteristike poredjane po bitnosti.
Da ne bude skuplji od 500 evra.
DA ima dobru zadnju kameru.
Android O sa realnim ocekivanjem da ce biti i legalnog P.
Bez notcha, jer nisam video telefon koji nije gadan a da ima notch, osim Iphona.
Da bude prijatnog i pozeljno nestandardnog izgleda.

Ono sto sam ja do sada video prvi izbor mi je mi mix 2s.

Saveti tipa, sacekaj jos 2 meseca taj i taj ili cekaj da padne ovom cena su isto ok. Nije mi hitna kupovina.

Mix 2s ako ti nije bitna prednja kamera. Mada istinu na volju ima i nešto lošiji IPS ekran.. ali možeš ga cackati u Gigatron u ušću pa doneti konačan sud.

Na prvu loptu i xz2 je odličan telefon samo je pitanje kakve kamere u realnosti ima. ( I on je izložen u istom gigatronu ) 🙂

Edit
Zašto ti je ipX jedini lep mob sa notchom ? 🙂

Poslednja izmena:
Pozdrav, imam istu dilemu kao i otvarac teme.
Koji telefon uzeti za 400- do max 500 evra, kp ili bilo koja prodavnica, naravno prednost za legalne opcije? Karakteristike poredjane po bitnosti.
Da ne bude skuplji od 500 evra.
DA ima dobru zadnju kameru.
Android O sa realnim ocekivanjem da ce biti i legalnog P.
Bez notcha, jer nisam video telefon koji nije gadan a da ima notch, osim Iphona.
Da bude prijatnog i pozeljno nestandardnog izgleda.

Ono sto sam ja do sada video prvi izbor mi je mi mix 2s.

Saveti tipa, sacekaj jos 2 meseca taj i taj ili cekaj da padne ovom cena su isto ok. Nije mi hitna kupovina.
I za tebe isti odgovor, huawei mate 10 pro!

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Mix 2s ako ti nije bitna prednja kamera. Mada istinu na volju ima i nešto lošiji IPS ekran.. ali možeš ga cackati u Gigatron u ušću pa doneti konačan sud.

Na prvu loptu i xz2 je odličan telefon samo je pitanje kakve kamere u realnosti ima. ( I on je izložen u istom gigatronu ) 🙂

Edit
Zašto ti je ipX jedini lep mob sa notchom ? 🙂

Hvala, pogledacu u gigatronu onda pa mozda tu donesem konacan sud.
sto se tice ipx, mozda je @hawaii u pravu, skup je pa da se ne uvredi. Nekako mi na ostalim taj notch deluje nakalemljeno. Cak i taj ipx bi mi bio lepsi bez notcha, ali mi nekako na njemu nije bas gadan.

Moj je savet Mi Mix2s odlican telefon, pre njega sam imao Mate 10Pro. Razliku u ekranu ne vidim, bolji ima zvuk preko slusalica, na mate 10pro je tih. Bolje kamere nego na Mate 10pro. Jedino je malo prednja koja kvari utisak jer je smestena dole, ali ni to nije strasno, bitno je da nema notch.
Mate 10pro jedino mozda zbog vise interne memorije 128gb ( ima i mix2s sa 128gb ), i eto sto ima zastitu na vlagu i prasinu.

Miui je svetlosnim godinama ispred EMUI na Huawei, pogotovo 10ka.

Poslednja izmena:
Mene kamera nije odusevila na mimix2s. Pogotovo u low light je M10p u prednosti. Trebalo bi samo ovi iz Huaweia da ispeglaju EMUI, da ga olaksaju a ne trpaju sve i svasta ko Sljamsung. U12+ jel moze da se nadje ispod 500e?

Nisam u toku ali sad vidim da je preskup po oglasima i da je bas redak. Znaci dilema mi mix 2s ili M10 pro. Dva odlicna telefona i koji god uzmes bices zadovoljan

Je l bih mozda prosao jeftinije sa xiaomijem ako bih ja otisao u segedin i kupio ga? Razmisljao sam svakako da odem do segedina, tako da cenu puta ne racunam u trosak.

Zanimljivo da niko nije predložio HTC U11 i Huawei P20.

===
Telefon, opseg okvirno 400-500€ - uklapaju se u taj cenovni rang
Ekran minimum 5.5'' - ispunjeno
Akcenat na kvalitet kamere! (slike i video zapisa) - imaju odlicne kamere
Optički Stabilizator (poželjno) - polovicno
Minimum 64GB - ispunjeno

Koliko sam ja video, ako znaš ljude, možeš da kupiš i HTC U11 6GB/128GB za ~430-450 E.

Ako dodamo faktor lep/ruzan, ispada notch+prednji FP frankenstajn 🙂

Notch na amoledu moze da se iskljuci, pa ti gore samo ostane notifikaciona traka 🙂

Da ne bih zatrpavao podforum sa novom temom, konretno pitanje:

Imam ponudu ovde u AT za Samsung S9 DUOS 256GB (midnight black), nov, full garancija (kod veceg retailera) za 479e. Vredi li S9-ka za te novce ili je bolja kupovima S9+/XZ2 ili nesto trece?

Eventualno bih fon mogao da dobijem i za manje novce, otprilike bi me sve ukupno izasao 329e (uz pomoc prijatelja), a u toj cenovnoj kategoriji do 350e i nema bas takvih alternativa...

Poslednja izmena:
Za taj novac, 350e, stvarno nema sta da razmisljas. Na stranu sto ja ne podnosim sljamsung ni dizajn, a tek ne njihov softver. Ali za taj novac no brainer.

+edit

Thx, na odgovoru. Evo sada mi se javio prijatelj koji radi tamo i preko koga uzimam sa njegovim popustom za zaposlene... 399e za S9+, mislim da je po toj ceni "no brainer" kupovina (iako isto ne podnosim samsung zbog UI i dizajna), a verujem da je baterija na S9+ nesto bolja, nadam se iznad nekog proseka trzista...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno