Šta je novo?

Možda neko i zna...

Pera Ždera

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2005
Poena
309
Pozdrav !!!
Elem, nekoliko prijatelja mi se javljalo, valjda misleći da treba da znam rešenje, jer imaju čudan problem. WinXP sam od sebe menja datum, sat je ok, ali datum ½skače½nekontrolisano. Mislio sam da je nešto od Hardwere-a, ali nije. Mislim da je neki virus, ali nisam uspeo da ga detektujem. Da li neko ima neku ideju? :smoke:

A da promene bateriju na matičnoj ploči.

Iskreno receno, to se i meni desilo cini mi se 2 puta u poslednjih 4-5 meseci. Doduse, kod mene je datum ok, ali je sat ubrzao nekih 20 minuta, i to oba puta. Vrlo je moguce da je neki program zeznuo stvar.

Nije Bios, nije baterija...Imaju različite ploče,što Intel,što AMD, sa različitim VGA, različiti provajderi...

ali koriste iste programe???
kreni tim putem do pronalazenja greske!

Proveri podesavanje za vremensku zonu u Windowsu (regional settings). Proveri internet time tab od sata da vidis da se nije nesto promenilo tu. Ako imaju alternativni OS na disku u jednom treba iskljuciti podesavanje sistemskog datuma i vremena.

Da koriste slične programe, ali ništa neobično i specifično. Time settings kao i regional setings su ok. Mislio da je neki friški viruščić za koji možda neko zna...

Windows Time servis u Services..
stavi ga na Disabled

pozdrav

OK to je sigurno rešenje ( Time servis ), ali ga ne bih koristio. Ima li još neko neku ideju?

zashto ne bi?
taj servis ionako sluzzi da povlachi vreme sa neta sa MS-ovog servera, koji se sinhronizuje sa atomskim chasovnikom
ako ti bash to i ne treba, ne vidim zashto bi zauzimao resurse..

jedna od prvih stvari koje uradim pri tweak-ovanju sistema je iskljuchivanje nepotrebnih servisa, i ovaj iskljuchujem na svakoj mashini
nepotrebno je pominjati da nije bilo nikakvih problema ( mislim, kako?:d)

pozdrav

Ma sto se smaras oko gluposti,moze ti biti frka jedino ako igras igrice pa stavljas "save game" i da te tu zbune datumi.Jednostavno promenis datum i sibaj dalje.Ionako ce to biti sa vremena na vreme.Licno iskustvo.

Nazad
Vrh Dno