Šta je novo?

MMS na MPx200

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
baneks je napisao(la):
MMS POSTAVKE za 064 sa ARCSoft MMS programom za Win2003

Korak 1.
Programs / More / Settings / Data Connections / Menu / Edit Connections / GPRS Connections / Menu / Add
Description: mts mms
Connects to: odabrati Secure WAP Connection
Access point: mms
User name: mts
Password: 064 (vide se zvezdice)
Primary DNS: prazno
Secondary DNS: prazno
IP adress: ostaviti prazno
Done, Done, Done, Done, Done

Korak 2.
Instalirati ArcSoft MMS Composer i napraviti schorcut MMS Composer.lnk jer ga program
nakon instaliranja ne napravi sam. Nakon toga:
Start>>MMS Composer>Settings
Select network: Secure WAP Connection
Meni>>Message center>>Meni>>New
Name: mts mms
Message center website: http://mms.mts064.telekom.yu/mms/wapenc
WAP Gateway: 172.17.85.131 (nikako ne kucati nule ispred 017 i 085)
DONE
Menu>>Select>>mts mms
DONE

Restart moby
Za skidanje limita od 50kb koji je default na ARCSoftu
Instalirati registry editor i ici u:
HKLM\SOFTWARE\ArcSoft\ArcSoft MMS UA\Config\UI\SizeLimit\
key: "SendLimit5"="102400" (Type: REG_DWORD)

znaci u kljuc 5 upises 102400 i imas limit 100kb ili upises koliko ti treba 204800 za 200kb itd...

to sam nasao, ali imam problem - instalirao sam ArcSoft MMS Composer, samo sto je font u njemu s*eban (svuda su kockice umesto slova), pa ne znam kako da ga podesim i uopste da se snadjem... jel zna neko kako da ispravim ovaj problem? u pitanju je WM2003 na mpx200.

ili gde da nadjem neku verziju programa koji mi nece praviti ovaj problem sa fontom?

takodje - skinuo sam sa MTS-ovog sajta podesavanja za GPRS za ovaj model, ali za divno cudo - GPRS mi sa ovim poesavanjima ne radi. jesu li oni menjali neke parametre ili je nesto drugo u pitanju, posto znam da mi je pre toga GPRS sa tim postavkama radio... isprobano samo u IE, nisam stavljao nikakav drugi softver, ali mi odbija da otvori stranice :(

hvala :wave:

Poslednja izmena:
hvala Razbojnick-u na expresnoj pomoci - resenje je za one koji budu podesavali i sami (ako ima jos takvih koji koriste MPx200 :d):
- za GPRS - podesavanja sa sajta www.mtsmondo.com su dobra, sa jednim izuzetkom - potrebno je ne upisivati nule u IP adresi - znaci kucati 172.17.88.198, a ne 172.017.088.198, kao sto pise;
- za MMS - po instalaciji ARC Soft MMS Composera zameniti postojeci RCDll.dll u folderu gde je MMS Composer instaliran sa onim koji dolazi u ZIP-u same instalacije - time se resava problem sa kockicama - hvala jos jednom RazbojNick-u :)

Imam cudan problem sa GPRS-om 064 na MPx200... Podesim GPRS po ovom uputstvu http://www.mts.telekom.yu/doc/gprs/Motorola_mpx200_gprs.pdf i on tog trenutka radi... Medjutim kada posle nekog vremena pokusam ponovo da pogledam neki (cak i isti) sajt dobijem poruku "The page you are looking for cannot be found." Kada udjem u podesavanja GPRS-a na mestu sifre umesto ***(064) stoji brdo * (ne mogu da ih brojim)... Ima li neko ideju o cemu se radi? E da, na njoj je WIN2002...

Hvala.

Normalno je da stoje zvezdice na mestu šifre. Isto ti se događa sa bilo kojim password poljem i na računaru, kapiram da si primetio to do sad?

Ne bi trebalo da ti crkava WAP, meni je MPx200 vazda dobro radio, kao što dobro radi i na MPx220 trenutno. Podesi AP umesto GPRSWAP, GPRSINTERNET i probaj.

Hm, zvezdice... Nisi me skapirao... Ili telefon brljavi ili win automatski stavlja odredjen broj * kako ne bi moglo da se provali od koliko karaktera je sifra...
A ovo za AP cu probati pa javljam da li je pomoglo :)

Ljudi ko moze da mi link za ARCSoft MMS program..

Vrh Dno