Šta je novo?

MMO i dial-up konekcija

Rolle

Čuven
Učlanjen(a)
17.11.2004
Poena
620
Kako je MMO sve popularniji pa svako zeli da proba,a hvala Bogu nemamo svi tehnicko/materijalnih mogucnosti za nesto bolje od dialup-a pa eto da se pokrene jedna ovakva tema za sve nas "nesrecnike".Dakle iznesite svoja iskustva.Sta igrate i kako vam sve to radi preko dialup-a.

Probao sam wow, ali nije neko iskustvo jer me je stalno ubijao lvl60 shaman.Sad čekam bezicni pa ćemo videti šta će dalje biti

WoW radi na modemu toliko da mozes da questujes i radis 5m instance i da se retko pojavljujes na mestima gde ima dosta igraca.

Guild wars koliko se secam je bio igriv takodje preporucujem da imas sto manje kontakata sa drugim igracima da bi sljakalo sto bolje.

Nista drugo nisam probao na modemu, ali sta god igrao neces se naigrati. Strpi se dok ti ne dodje neko bolje resenje jer videces vremenom na modemu izlazice te skuplje nego da placas velike protoke na wifi-u, kablovskom ili adsl-u.

Sad je kraj školske godine i trebalo bi da uvedem taj bezični pa da se igram ceo raspust

Imam neogranicen besplatan dial-up preko caletove sluzbene konekcije tako da placam samo telefon koji cak ne placam ni ja vec roditelji,a kako sam studenska beda koja nema prihoda...sve vam je jasno.Ali siguran sam da nisam jedini na ovom forumu.Pa jel jos neko probao magicnu kombinaciju :wall: ,jel neko brobao jos nesto sem GW i WOW-a?

Igrao GW jedno vreme, stigao racun i sada ga vise ne igram :)

Imam neogranicen besplatan dial-up preko caletove sluzbene konekcije tako da placam samo telefon koji cak ne placam ni ja vec roditelji,a kako sam studenska beda koja nema prihoda...sve vam je jasno.Ali siguran sam da nisam jedini na ovom forumu.Pa jel jos neko probao magicnu kombinaciju :wall: ,jel neko brobao jos nesto sem GW i WOW-a?

Opet prijateljski savet da se ne zamlacujes, samo sedi i izracunaj koliki ce tvojim roditeljima doci racun ako visis po ceo dan.
Radi na tome da sto pre nabavis bolji tip konekcije, do tada sedi povremeno u igraonici izaci ce te jeftinije :)

Ajde za tehničke, ali što se tiče materijalnih mogućnosti, dial up nikako nije u prednosti. Kablovski net 64kbps flat (24/7) mesečno košta 1000 dinara, dok dial up izađe toliko kad ga koristiš par sati dnevno.

Moja iskustva su sledeca: igrao sam Guild Wars veoma dugo na dial up i radio je ok skoro da nema razlike u odnosu na adsl koji sada imam. To verovatno zavisi i od telefonske centrale. Igrao sam i Dungeons&Dragons i to je radilo ok na nekim provajderima a na nekim nije isti slucaj je bio i sa Lord of the Rings Online. Uzimao sam flat dial up koji je oko 400din i igrao recimo skoro svaki dan po dva sata i za to mi je stizao telefonski racun oko 500 din (igrao sam samo nocu)

Igrao sam Lineage II, MU Online, Cabal Online na PCM-u. Ponekad radi dobro ali na mestima gde je velika guzva npr. pogubis zivce zbog kolicine lag-a. Takodje mozes da zaboravis na bilo kakav vid glasovne komunikacije (TeamSpeak ili Ventrilo). Kolicina lag-a poprilicno zavisi i od dial-up provajdera jer kod mnogih od 21:00 do 3:00 nema sanse da se igra.

Igrao sam EvE online, SRO, Lineage na 56k. Moze se igrati, ali ako uletis u guzvu lagovaces mnogo.

Nazad
Vrh Dno