Šta je novo?

mlogo sporo radi ...???

velija

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2002
Poena
610
system:
Windows XP Professional
Version 2002
Service pack 1

Computer:
MB: Asus A7V8X-X
AMD Athlon(TM) XP2200+
1.8 GHz
256 MB rama
Maxtor HD 40 GB
Nvidia GeForce4 MX with AGP8x

-------------------------------------
Sta da radim sa ram memorijom da li da ugradjujem jos jednu toliku (256MB) ili da stavim jednu od (512mb) i koju , mislim koje su kompatibilne ...i sta bih jos mogao da uradim da ubrzam komp.. da li bih smeo da overklokujem ovaj procesor i na koji nacin.?? da li da povecam kapacitet hard diska i koji da stavim ...

Inace koristim komp za web dizajn , vise grafickih programa odjednom ..

hvala !

Poslednja izmena:
Ma uzmi josh jednu plocicu od 256mb, mozes uzeti jos jedan disk od 80 gb i reinstaliraj windowse ako nisi dugo;)

Ta plocha nije srecno reshenje sto se tiche memorije (imam je :( ) pa doobro testiraj plocicu koju ubacis. Format C, fresh win, 512 rama i shljakace ko ludo :) ja sam se prekinuo koja je promena sa 256 na 512 :)

Sa tom plocom sam imao 2x512 + 256 ddr i sve razlicite i sve je radilo kako treba. Barton 2500+ mi je radio na 2.0Ghz za svaki dan i ploca je sasvim dobra. Nije nikako za korpu.
Samo vidi uzmi jos 512Mb za brzi rad.
Hard povecaj ako ti treba prostora.
Reinstaliraj Win i stavi sistemsku particiju min 15Gb.

I uzivaj do daljnjeg.

Poz.

sve ovo gore navedeno + obrati paznju na fragmentisnost page file-a

Imam i ja jedno pitanje u vezi ove teme a ono je sledeće: da li se stvarno posle određenog vremena treba reinstalirati windows?
Hvala unapred

Pa pozeljno je .
Kao razlog uzimas obicno nesto sto se zazne u samom sistemu, neki eror.

Mada, NAPOMINJEM, ima dosta ljudi (ovde na forumu) koji nisu po par godina reinstalirali WIN sto ti govori da nije obavezno. To se postize dobrim odrzavanjem sa raznim alatima.

Poz.

ako mozes da nadjes povoljan ram na oglasima tipa kingston, kingmax, corsair ili slicno ubaci giga i videces kako ce da radi.

ta ploca je umela da zeza sa ncp, smart, i slicnim no name ramovima, ali sa dobrim ramovima iz mog iskustva nije brljala.

u da ne zaboravim. kao sto ti vec ljudi rekose reinstaliraj win, udarti malo optimizacije wina ( search na ovom forumu) i ima da leti. :smash:

turi jos neki ram ali vodi racuna posto pretpostavljam da ti tvoj ram radi na 333 uzmi isti i podigni ponovo win.sve onda dodje na svoje mesto videces

i ne mora da bude isti. moze uzeti i ddr 400 bez ikakvih problema. samo u biosu podesi na 333 ako mu je vec prvi 333.;)

Ovo za windows se podrazumeva,ali nije ti to problem.Jednostavno svaki procesor preko jedan giga "trazi" 512rama.Uz to ti sigurno drzis win xp koji sam koristi nekih 128 rama.Pa ti sam vidi sta ti ostaje
poz

samo polovan jer nov ne moze da se nadje, a mislim da se tesko moze i polovan naci 333

I gasenje servisa koji ti ne trebaju... Mozes da oslobodis min 30Mb rama!

OC najbolje nemoj ni pokušavati, AMD Athlon XP2200+ uopšte nije overklokabilan procesor a najverovatnije nije ni otključan.

u ovom slucaju konkretno je veci problem ploca nego proc po pitanju oc-a.

na nf7 s se maltene svaki xp klokovao , pa i taj xp2200 ;)

u ovom slucaju konkretno je veci problem ploca nego proc po pitanju oc-a.

U načelu se slažem da ni ploča nije posebno raspoložena za OC.
Savet je u svakom slučaju da ni ne pokušava da cedi dušu iz ovih komponenti-nema rezona ni šanse za nekakav veći uspeh .
Na osnovu ličnog iskustva sa ovim komponentama smatram da kombinacija Asus A7V8X-X i AMD Athlon XP 2200+ sasvim pristojno radi ukoliko se korisnik ograniči na default vrednosti .
Za OC jednostavno nije podobna.

za to sto tebi treba,uzmi jos 256mb ddr i neku malo jacu 128bitnu grafiku. vise od toga nije bas narocito pametno ulagati u takav komp ,posebno s obzirom da te igre ne zanimaju

ako moze ram da dogura do giga, najtoplije preporucujem da to covek i uradi;)

taj xp2200 je sasvim ok za neki svakodnevni rad u xp-u, a sa giga rama ima da bude pesma.:smash:

Vrh Dno