Šta je novo?

Mladi pocetnik...

Makaveli

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2004
Poena
301
Ovako... Prvo moj racunar: Barton 2500+, MSI K7N2 Delta-IL, 256 MB (PQI valjda) na 400Mhz,MSI FX 5700 (128 bit)...
1.Pre nekoliko dana pokusao sam prvi put da o/c racunar bez ikakvih uputstava. Magistralu sam podigao na 192 Mhz pri cemu se radni takt Bartona podigao sa 1.8 GHz na 2.1 Ghz pri cemu temperatura procesora nije bila veca od 45 C (inace koristim BOX). Pri "dizanju" procesora primetio sam da mi radni takt memorije opada (inace bio je na 400 Mhz pri magistrali od 166 MHz-"Auto").Sve je radilo lepo i "brzo" medjutim pri startovanju bilo koje zahtevnije igre (HL 2,Vampire-The Masquerad...) dolazilo je do izlaza iz igre posle 40 sec. igranja. Zasto dolazi do toga? Da li mozda zato sto nisam povecao napon procesora ili zbog rada memorije koja je posle o/c-a radila na 385Mhz, ili zbog nekih parametara za memoriju koje sam podesio redom 4,3,3. Gde se u BIOS-u podesava voltaza procesora?. Skroz sam zbunjen... Posle nekoliko procitanih post-ova nisam bas nasao detaljnija objasnjenja🙁 Molim Vas da mi pomognete...
2.zasto kada skinem sa NET-a Riva Tuner 2.0 RC153NYedition ne mogu da instaliram taj program (prijavljuje gresku jednu za drugom)? :type:

Korisni programi kojima se testira stabilnost memorije ,procesora i grafike su
spomenuti ovde xyz! puta
Dakle memtest86 (+) , prime95 , 3D Mark 2001 - 2003 - 2005
Kada overklokujes nForce2 platformu za pocetak uradi nekoliko stvari u Bios-u:
AGP/PCI magistrale setuj fixno na 66/33 MHz
Latencije memorije stavi by SPD , a ako hoces da ih zatezes ili menjas
bez testiranja memorije ne mozes nista da radis ...
Odnos memorije i FSB- procesora stavi na 1:1 ili kako vec ide kod MSI-a
(iskljuci dakle auto)
Kolike voltaze moras (ne moras ) da podizes za memoriju , cpu ovde niko ne
moze da ti kaze na osnovu onoga sto si napisao ...
Svaki procesor , memorija , se individualno overclockuju pa je utvrdjivanje
toga tvoj posao.

Za kraj:
1.Postoji ovde kratak vodic za overclok pa njega obavezno procitaj
2.Citaj malo vise Benchmark forum , jer je masa ljudi o ovoj temi
vec diskutovala
3.Search , za pocetak u kombinaciji sa imenom tvoje ploce je cudo

Pozdrav

Znam da je ova tema dosadna i izlizana.Hvala puno na posvecenom vremenu...

Nazad
Vrh Dno