Šta je novo?

.mkv na LG TV?

Majstor

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
620
U specifikaciji i na testovima LG televizori bi trebalo da pustaju .mkv filmove. Ja sam konektovao svoj primerak (37lv570s) na media server, i 3 od 5 .mkv fajlova nije hteo da mi pusti. Avatar, i LoR krene 5 sekundi i izbaci.....2 su radila bez problema. Da li je to do softvera ili.....posto mi se cini ranije da sam probao i da je radio sa starijim verzijama softvera?

Ako ta 3 imaju DTS zvuk, onda je do toga. LG nema licencu za DTS. Iskonvertuj na brzinu na PCu DTS u AC3.

u mkv fajlovima razni formati filmova mogu da budu spakovani, tako da je neki podrzan a neki ne i zato imas problem.

Ако има dts звук, може да ради, али, логично, биће неми филм🙂

Ne znam sta se desilo ali odjednom je sve proradilo.....mozda je mreza bila losa. Sta vise radi mi i DTS zvuk u mkv filmu. Radi kroz opciju `veza sa medijumima` i plex, ali ne i preko DLNA mreze gde prijavljuje nedostatak zvuka. Probajte.

Ono sto me nervira - nisam uspeo da dobijem zvuk sa audio out (scart) na pojacalu, vec samo rade tv zvucnici. Naravno u normalnom gledanju TV kanala zvuk dobijem na pojacalu, ali preko media servera NE. Da li je neko uspeo u ovome?

Imas u opcijama da ugasis zvucnike TV-a. mozda onda pusti zvuk na scart, mada ne bi trebalo da ima veze.... kod mene to radi sa optickim kablom u 5.1 reciever...
pozz

el imas opciju Opticki audio...na Tv-u Out..a na pojacalu In.....ja sam upravo ovih dana to sve spojio.....bije lepo......

Pretpostavljam da kad kazete opticki mislite na digitalni izlaz/ulaz? Dzabe, TV ima digitalni izlaz, ali pojacalo samo analogni.....tako da sam ogranicen na SCART. Ugasio sam zvucnike na TV ali slaba vajda.....nema tona uopste, osim pri gledanju tv kanala.

Takodje, ne znam u cemu je fora da preko DLNA mreze se DTS zvuk ne prepoznaje, a preko tv aplikacije i PLEXa da? Zar je bio problem namestiti i to.....

Poslednja izmena:
Da, mislio na digitalni ( ali posto svetli kablic crveno, onda ga nazvah opticki, posto ima i digitalni koaksijalni koji ne svetli 🙂...
Pa kazu da je LG tek na modelima 2012 pustio DTS...
Na mom LW ( 2011) prijavljuje "unsupported format" ili tako nesto, i preko USB i preko Nero media home i sl...
Kako mislis pushta DTS preko tv aplikacije i PLEX-a? Mozda plex dekodira DTS u realnom vremenu? Nisam ga cackao mnogo 🙂

Na kompu instaliras PLEX i sharujes video i muzicke fajlove. Na tv-u ima ona aplikacija `veza za medijume`, i kad je aktiviras onda plex iskomunicira sa TV-om i mozes koristiti multimedijalne sadrzaje sa kompa na tv-u. Tu imam DTS zvuk. Ali kada je komp iskljucen i kada probam da iskomuniciram sa eksternim hardom koji je na wifi ruteru preko DLNA mreze (tako je valjda LG zove) tada nema DTS zvuka i izbacuje unsuported format.

majstore ja uopste ne mogu da gledam filmove preko neta jel da probam preko medija ili ipak postoji nekli site

Ovde nije bilo reci o gledanju filmova preko neta, nego u okviru interne mreze (hd na kompu ili bezicnom ruteru)....i to onih u .mkv formatu. Ako postoji neki sajt sa koga LG podrzava live streaming i ja bih voleo da znam 🙂

Na zalost i dalje mi je ostao problem sa zvukom sa LG aplikacijama, a i drugim uredjajima (Sony PS3) kojeg nece da salje preko SCARTa.

Nazad
Vrh Dno