Šta je novo?

Mixovanje .avi - xvid?

• Začetnik teme Začetnik teme Bane R
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bane R

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
810
Naime, problem je što imam neke serije gde ima po 2.0 i nemački i engleski jezik. Nemački je primarni, a engleski mora ručno da se bira. Hoću da izbacim nemački i da po defaultu bude engleski.

Nailazim na dva problema. Virtualdubmod odlično radi sa 2 audio streama, ali ne radi sa VBR audiom, tako da mi je praktično neupotrebljiv. Nandub radi sa VBR zvukom i sudeći po ocijama radi sa više audio streamova, ali zapravo, moguće je izbaciti samo sekundarni (meni to ne odgovara, jer je engleski), a ako je izbaci primarni audio stream, onda nestane zvuk, odnosno, ceo avi se uzurpira.

Ima li neki NandubMod ili neki peti program, svejedno, samo da radi 🙂? Ili možda propuštam neku opciju ili postupak u Nandubu.

Hvala.

Nesto si ti tu pobrkao...
virtualdubmod radi sa vbr zvukom (ima neka opcija handle vbr as nandub). virtualdub obican ne radi.
skoro sam siguran da ce i nandub uraditi u jednom koraku, ali mu je definitivno deo za audio ostao malo primitivan (na nivou vrlo stare verzije vduba)

inace, vidjao sam po playerima da izaberes default zvuk (to podrazumeva da pladyer skonta language streama).

ovako iz glave probaj avi-mux gui...

Probaj i avidemux, Sound > Main Track, pa snimi novi AVI.

Ne nalazim opciju da Virtualdubmod radi lepo sa VBR zvukom. Zna li neko gde je?

Preferences->VdubMod->AVI->"By default try processing MP3 VBR streams like nandub"

Izgleda da radi. Hvala 🙂...

Nazad
Vrh Dno