Šta je novo?

Mix 1000?

obi_van

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
650
Dakle pomenuta tarifa, uzimati ili ne? Da li se isplati ili ne uzimati SE K770 uz ovu tarifu...ne uzimam za sebe pa pitam da ne zeznem tu osobu kojoj kupujem? Hvala u napred na odgovorima.

Licno, nikome ne bih preporucio obavezivanje kod mts-a na dve godine ni za kakav telefon, pa i da je dzabe. Oni su totalno izgubili kompas i od septembra 2007 do sad su mix tarifu a i ostale, promenili nekoliko puta. Prvo je mix1000 bio 250min/250sms, onda su uveli zaokruzivanje prvog minuta kad se predju minuti iz pretplate, onda su povecali na 325min/325sms, pa su od 1.06 uveli zaokruzivanje i u okviru pretplate, sad cujem da od 01.09 prestaje "promocija" i da se sve vraca na 250/250 uz zaokruzivanje! Totalni je haos i svako ko nije pod ugovorom bolje da i ne razmislja o tome. Kazem to kao neko ko je na postpaidu 5 god, i u maju ove godine sam potpisao ugovor-velika greska.

Ni ja ne preporucujem vezivanje, pogotovo sto su telefoni uz ugovor jedva jeftiniji + zakljucani na mrezu. A osudjen si na tu tarifu u naredne 2 godine sto je velika lutrija, kako sad izgleda. Posto po ugovoru oni mogu i da ti dupliraju cene, uvedu zaokruzivanje na 10 minuta i sve sto im padne na pamet, a ti moras sve to da placas...
Bolje kupi telefon i uzmi taj broj bez ugovorne obaveze, pa ako smanje na 250/250 onda lepo predjes na telenor ili sl gde je vec povoljnije.

Da su lopovi lopovi su a secam se kako su svi govorili cim dodje 3 operater bice bolje konkurencija ovo ono... nista se nije promenilo bar ne na bolje...

Ja bih licno preporucio samo neki skuplji telefon... bilo je ovih sto su oko 150e kod njih, na crno 300, a regularnoj radnji oko 400... u tom slucaju se isplati jel dobijes lepo regularan telefon umesto necega sto je maznuto ko zna odakle. Telefoniranje u mix1000 je i dalje dosta povoljnije nego na prepaidu, a naravno da je bilo lepse bez zaokruzivanja i sa prenosenjem, ali ipak su oni nasi dragi monopolisti a ne dobrotvorno drustvo |))

Sad nisam pametan bas...ne daje mi se za telefon 150e. Toliko ni svoj nisam platio, jednostavno ne vidim poentu, osim ako nemas potrebu za svim onim drklicama, tipa internet, voice call i svasta razno. Osoba kojoj bih uzeo telefon ne verujem da bi potrosila vise od onoga sto ima besplatno (uracunato) u sklopu paketa. Tako da 1000 dinara mesecno meni licno deluje ok. Neko pomenu Telenor, oni su dosta skuplji kada treba da se uzme sam telefon, ne znam kakvi su sa tarifama sada cu bas da pogledam i kod njih sta imaju u ponudi...

Kasno mi je malo za ovako komplikovan racun, ali cu da probam.
varijanta jedan, telefoniras oko 1000 din mesecno, platis telefon na crno 210e. Za 2 godine si ukupno pukao 41000
ako uzmes mix1000 za dve godine te izadje sa tim telefonom oko 35000, stedis 6000

ako pricas za oko 500 din mesecno i telefon na crno, za dve godine je to 28000.
mix500 sa telefonom te izadje oko 23000, stedis 5000.

U oba slucaja, imas legalan telefon (ja vise crnjake ne kupujem) i nisi morao da se otvoris za pun iznos odjednom. Ako uzmes cene u CT-u npr, onda si dobar oko 150e u oba slucaja. tako da ispada da se isplati i na jeftinijim telefonima.

malo sam racunao nesto, po meni se isplati i na ovom telefonu...

mix1000 je 1200 din mesecno, za 24 meseca im ostavis oko 29000. Telefon je jos 5500 sa pdv, znaci ukupno im das oko 34000. Ako telefoniras oko 1000 mesecno (koliko je moj prosek uglavnom bio), telefon te izadje oko 10000, a obzirom da je telefon u comtradeu oko 22000 ispadnes 12000 u plusu i jos su te kreditirali.

Ako telefoniras vise od 1000 mesecno, onda ce mix da te kosta (prilicno je nepovoljan kad probijes uracunate minute), onda mozda da ubodes tarifni dodatak ili nesto...

ako telefoniras oko 500 mesecno, imas mix500... racunica sa njime je 24x600+9000, sto je oko 23400... sa ovim ispadne da si telefon dobio skoro dzabe (tj za 2000din?!), uz

ja iskljucivo gledam cene u legalnim (derackim radnjama), jer necu vise da uzimam telefone na crno. situacija u odnosu na nelegalne telefone je malo drugacija, ali opet si u plusu.

Hvala na iscrpnom odgovoru :wave:, probacu sa ovim MIX 1000 pa sta bude bude...

samo obazrivo sa biranjem paketa,ako vezes ugovor i uzmes telefon po tom ugovoru mozes da se prebacujes samo na veci paket na manji ne mozes da se vracas.Moj savet bi bio da ipak probas manji paket pa ako je sve ok a vidis da ti treba MIX 1000 onda lako mozes da se prebacis na njega.Ovo naravno vazi ako uzimas telefon i imas ugovornu obavezu od 24 meseca.
Sve ovo kazem jer kada se jednom ugovor potpise nema zezanja osim ako neces da placas penale koji su takodje definisani ugovorom.MTS nikako nije naivan kada treba da naplate nesto svoje....

Takodje se slazem, nikako vezivanje ni za kakav ugovor na 2 godine ta telekomom, pa i da je dzabe telefon. Ispali su veliki lazovi i sve sto vidis da je dobro ispostavi se da je promocija za par meseci (sto ti naravno nece reci i da ih pitas dok potpisujes svoj novcanik njima na raspolaganje 24 duga meseca)

Kako ja vidim svi se zale na iste stvari, koje jednostavno niko nece promeniti nikada. Isto tako se zale ljudi i na kredite i banke pa ih svi (vecina) uzima, i oni ti ne najavljeno kao meni juce smanje dozvoljeni minus, povecaju kamatnu stopu itd, itd...ako pocnete sa te strane da gledate onda nikad nista ne treba uzeti, ni racun u bacni ni mob. kod nekog provajdera. Ugovor na dve godine, pa sta? I ADSL sam potpisao na dve godine, placam 1024/128 1800din. mesecno i nemam nikakvih primedbi za sada, a sumnjam da ce ih i biti. Ovaj mob. paket ide na poklon danas, ali cu uzeti i sebi jedan pa nek ide zivot :)...

Evo ja sam od početka meseca na Mix 1000, uzeo sam 6500 Slide za 10000 dinara (koliko znam, oko 25000 je u radnjama), protekla dva meseca sam na Bel 100 pičio po 2000 dinara mesečno račun, a evo sad na pola meseca nisam stigao ni do pola potrošenih besplatnih minuta i poruka... Dobro, možda sam malo manje pričao, ali neznatno, a siguran sam da neću ni izaći iz besplatnih do kraja meseca, pa mi se itekako isplati, duplo manji će mi biti račun, a imam i super fon :)

Vise nikakav ugovor kod ni jednog operatera do kraja zivota! ...posle ovih proteklih izivljavanja... Podpishi ugovor jedino ako bas morash.

Po vama koji ste protiv ugovora, koju bih ja tarifu trebao da uzmem da mi se isplati vise od mix1000? ILi treba da se ne vezujem nigde, pa da menjam svakih 3 meseca broj, a da pri tom placam 200+ e za telefone koji su kradeni i u ko zna kakvom stanju.
meni mix1000 savrseno odgovara (ok, malo mi se vise svidjao sa prenosom minuta i sa zaokruzivanjem an sekundu), ali mi je i dalje prihvatljiv. Ne vidim da je igde puno bolje nego na mix1000. Matematiku sam dao gore (malo i detaljnije nego sto je trebalo, jer mi se spavalo, pa sam neke stvari duplo napisao, a nisam skontao da nisam obrisao visak |)))

Ja i sam imam ugovor uz mix1000 (uzeo nokiju 5310), i potpisao sam ga u maju. poenta moje price, zasto ne bih preporucio da se potpisuje ugovor je samo zato sto oni ocigledno imaju poptuno otvorene opcije da rade sa tarifama i paketima sta hoce. pa tako mix1000 moze da za 6 meseci bude i 150 minuta ako im se tako hoce, a licno smatram da je ovo zaokruzivanje u stvari najobicnija zamena za poskupljenje, jer s obzirom na situaciju ovde generalno, kako je sve poskupelo, morali su i oni da smisle nacin da to urade. ipak je sigurnije, po meni, imati mogucnost da predjes na nesto drugo (mozda i prepaid), nego se vezati dve godine samo zbog telefona. prosto mislim da je to malo nesigurno, a sto i realnost pokazuje. jer sta je mix postao u odnosu na ono sto je bio septembra 2007? mnogo nepovoljniji, nudi manje, i za to nije kriv samo mts (niti telenor niti vip), vec oni samo rade na tome da im se ceo posao i isplati...

sto se tice telefona, oni i nisu bas toliko jeftiniji nego u radnji, ako pogledas da ga kupujes za naredne dve godine...

sve to ti kaze neko ko se upravo vezao na dve godine

Poslednja izmena:
Ja sam gore lepo napisao da je telefon maltene poklon.

A pitam te koja tarifa je bolja od mix1000? bilo koji provider...

Moje iskustvo sa MTs-om,iako sam gore vec napisao da treba biti obazriv kod biranja paketa napisacu sada i zasto,kada sam u oktobru 2006 sklapao ugovor sa MTS-om na 2 godine i uzimao telefon(k510i) ja sam izabrao BEL 150,mesecna pretplata je 750 din.+PDV.U tom trenutku to je bila ok ponuda imas 120 minuta u okviru mreze i 30 minuta u nacionalnom saobracaju i 150 sms poruka.Kada su uveli paket MIX 500 za 500 din+PDV ja dobijam 150 minuta u nacionalnom saobracaju i 150 sms-a.E sada ja ne mogu da se prebacim na MIX 500 koji bi otprilike zadovoljavao moje potrebe vec mogu samo na minimum MIX 1000,jer ne mogu sa veceg na manji paket da se prebacim,a da nisam uzimao telefon nego da sam samo vezao ugovor na neodredjeno vreme sada bih mogao uz taksu od 40 dinara da se prebacim na paket koji vise zadovoljava moje potrebe.
Poenta moje price je da MTS za 2 godine moze i da izbaci mnogo povoljnije postpaid pakete ali ces ti uvek moci da se prebacujes samo na pakete koji su isti ili skuplji od MIX 1000,znaci ne gine ti placanje 1000+PDV za pretplatu + ako prekoracis minute koje imas u okviru pretplate.
***-a kada jednom covek stavi potpis na ugovor oni tada odredjuju pravila,jer ugovor je takav da sebe maximalno stite.Zato ja savetujem oprez.Iz moje perspektive postpaid je odlicna stvar i ostacu na njemu i kada mi u oktobru istekne ugovorna obaveza od 2 godine ali telefon vise NIKADA necu uzimati.....:)

pre je problem sto nisu ranije uveli MIX... i ja sam slicno prosao, ali sam sa bel200 presao na mix1000 i to sam u plusu 400 din mesecno...

Poslednja izmena:
Uzeo sam i za sebe isti paket i isti telefon. Kako vidim niko konkretno nista nije izneo sto bi islo u prilog tome da se ne uzima ovaj paket. Meni igra sve vezano za MIX1000, i cena, i telefon, sve...sta ce biti i kad ce biti, da li mogu na bolju tarifu da se prebacim za dve godine, bas me ne zanima :), sada sam zadovoljan, poz svima i hvala na savetima :wave:

Nazad
Vrh Dno