Šta je novo?

Mitsubishi klime - pomoc pri odabiru

KillyJ

Cenjen
Učlanjen(a)
21.05.2012
Poena
151
Pozdrav svima,

Kako nisam strucan u ovoj oblasti, molio bih za pomoc sve clanove foruma koji mogu da me posavetuju pri kupovini Mitsubishi klima. Trenutno smo u izgradnji, i uskoro planiramo da se uselimo u kucu od 70 kvadrata, neto povrsine. Zelim da pokrijem dnevni boravak koji je otvoren i koji nema hodnik, 40 kvadra otprilek, njega 18-icom, dok bih u jednu od soba stavio 12-icu, bile bi jedna naspram druge kada su otvorena vrata, i tako pokrio citavu kucu. Odabir je pao na sledece modele, ugrubo ih mogu pazariti za nekih 1650 evra obe, moyda cak i manje. Voljan sam da idem nekih 10-20% vise kada je budzet u pitanju, ali ne preko toga. Ideja je da se uklopim do 2000 evra sa ugradnjom.

Ovo su modeli koje sam odabrao:

Mitsubishi Inverter klima, 18K BTU, MSZ-HR50VFK/MUZ-HR50VF, Wi-fi
Mitsubishi Inverter klima, 12K BTU, MSZ-HR35VFK/MUZ-HR35VF, Wi-fi
Mitsubishi Inverter klima, 12K BTU, MSZ-D W35VF/MUZ-D W35VF, Bela

Svakako je pozeljno da modeli imaju i wifi.

Moram da napomenem da sam otvoren i za predlog modela i kod drugih brendova kao sto su Daikin i Fujitsu, dosta sam citao o njima pored Mitshubishi klima i nekako je to nezaobilazni trio fantastiko.

Hvala svima.

Moj ti je savet da ne uzimas 18 za dnevni boravak, bolje da kupis 14icu MSZ-AP42 to je model vise klase nego HR serijea. Ona je taman za tu kvadraturu, cena je slicna a bice ti i ugodnije sa njom.

Hvala na savetu. Da li je 12-ica koju sam odabrao ok? Kapiram da su ovo entry level modeli kod njih ali ako je i tu pametnije ici sa necim drugim, svaka sugestija mi je od pomoci.

Po onome što sam video na ovom forumu, klima koja je na najboljem glasu je Gree Amber Premium. Ima na netu sa se nađe 12-ica blizu 100 hiljada dinara, dve takve 12-ice verujem da bi ti bile više nego dovoljne. 2000 eur je 233 hiljade dinara, tako da bi se uklopio i za ugradnju do te cifre, možda bi malo probio. Ja sam našao ovu cenu, nadam se da je ažurna:

Sličan takav prostor 80 i nešto m2 sam grejao prošle godine jednom Mitsubishi srk35zs-wf ali je u sobama bilo hladnije nije mogla da dobaci (ima hodnik). Ove nedelje stavljam još jednu istu završavam sa grejanjem. Jesu malo skuplje ali nemam ni jednu zamerku na grejanje njima.

Predlog za mitsubishi u srednjem cenovnom rangu isključivo za hlađenje stana od 50 kvadrata? Kakva je HR 35?

Po onome što sam video na ovom forumu, klima koja je na najboljem glasu je Gree Amber Premium. Ima na netu sa se nađe 12-ica blizu 100 hiljada dinara, dve takve 12-ice verujem da bi ti bile više nego dovoljne. 2000 eur je 233 hiljade dinara, tako da bi se uklopio i za ugradnju do te cifre, možda bi malo probio. Ja sam našao ovu cenu, nadam se da je ažurna:

Nazovi, proveri cenu...

Ja je nisam našao ispod 1100e sa ugradnjom, ovo deluje da je neki stari sajt i cene... Ide po prodavnicama od 120.000 pa na vise...

Poslednja izmena:
Zdravo, pitanje jedno. Dali je neko kupovao klima uredjaj preko mitsubishi.rs. Pisao im email i dogovili se za dva uredjaja, ali sam dobio predračun od Klima-uredjaj.rs. Dali neko ima iskustva sa njima i dali su legitimni.
Hvala puno.

Jeste neki tip, vidi se na kontakt strani. A i broj telefona bode. Problem je sto google izbacuje to kao prvi rezulat za model.

Hvala puno. Meni je bilo sumnjivo jer sam slao zahtev za fujitsu i kada sam video broj telefona na site-u navodno Mitsubishi srbija ja nazvao. Kad se javio odmah mi rekao da nema fujitsu i da ih ne uzima, a kao ima mitsubishi. Sto je meni naravno bilo cudno zato sam i pisao ovde.
Hvala jos jednom.

Na koliko strana je predračun? Ako nije problem prosledi na PM bez ličnih podataka.

Jednostavno pravilo za utvrđivanje da li je neko ko stoji iza "naziv-brenda".rs zaista zastupnik - tražite im dokumentaciju o zastupništvu ili pronađite ko je zastupnik za region i kontaktirajte ih. Ukoliko ne mogu da daju jasne dokaze da su zastupnik za Fujitsu / Mitsubishi / Midea ili sam zastupnik za region ih ne prepoznaje kao takve, prosto nemojte kupovati od njih, pa makar bili i 50% jeftiniji.

Danas je previše lako predstaviti se da ste bilo ko iako to niste, a nije potrebno mnogo da bi zaista utvrdili činjenice, bar u ovom slučaju.

P.S. Sva loša iskustva uvek prijavite, pogotovo na forumu jer Google sve to jako lepo indeksira i onda i drugi imaju koristi. Sve to ima mnogo veći doseg nego što mislite :p

Nazad
Vrh Dno