Šta je novo?

MIT "otvorio" Kurseve i konacno postavio na net!!!

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
MIT (Mass. Institute of Tech.) je "otvorio" sve svoje kurseve i postavio na net.
Dakle svi programi, vezbe, skripte, pitanja, ispiti - sve je na net-u. Koga interesuje ( a i za ostale moze biti zanimljivo) ,obavezno pogledati!!!

http://ocw.mit.edu/OcwWeb/index.htm

Related links:
http://news.com.com/2100-1023_3-961563.html?tag=rn
http://news.com.com/2100-1025-5083840.html?tag=nefd_hed

Ovo je za mene Internet dogadjaj godine. Sad samo da ovaj model usvoje i drugi univerziteti.

Jos i da puste on-line polaganje za nas smrtnike.....zamislite to....diploma MIT-a a da nisi ni vidio Univerzitet

:mrgreen:

Al' bi zato video uplatnicu, ne brini...

+- je napisao(la):
Jos i da puste on-line polaganje za nas smrtnike.....zamislite to....diploma MIT-a a da nisi ni vidio Univerzitet

:mrgreen:

jedino mozda za neke management-related studije......online ne bi zavrsio ni studije tehnike u Najrobiju ctp;

Znam....samo sanjam....uh sto bi to bilo dobro! ,)

cheers za link,
ali
coveka prosto tuga u'vati kada vidi na sta baca vreme ovde,
a sta i kako ljudi uce tamo ...

Al' da je za plakanje - jeste.

Vazno je da kod nas vazi self-ubedjenje kako su nasi ljudi strasno cenjeni tamo :d

silverglider je napisao(la):

Vazno je da kod nas vazi self-ubedjenje kako su nasi ljudi strasno cenjeni tamo :d

Pregledo sam stvari po pitanju hemije i nema nis sto nema i ovde...
Tehnicki mozda, nesto malo "naprednije" i to je sve.

Upravo tako, kao i u mnogim drugim stvarima....
MALI primer: tek skoro "smo" shvatili da fudbalska rep. nije "evropski brazil" niti da smo u vrhu svetskog fudbala....Mada josh uvek jedan deo populacije misli isto....:beat:

Shto se tiche NAUKE, ima nashih tamo, imamo lepih primera,ALI niti manje, niti vishe od ostalih ....( poljaka, cheha, madjara, rumuna.....a o kinezima da ne spominjem) :rtfm:

dejandj je napisao(la):
...

Pregledo sam stvari po pitanju hemije i nema nis sto nema i ovde...
Tehnicki mozda, nesto malo "naprednije" i to je sve.

Komentarisemo sve vreme racunare odnosno "Computer science" -> zaviri tamo i pogledaj makar pocetne kurseve. A onda skoci do nasih "IT smerova" i pripremi papirne maramice.

...

Komentarisemo sve vreme racunare odnosno "Computer science" -> zaviri tamo i pogledaj makar pocetne kurseve. A onda skoci do nasih "IT smerova" i pripremi papirne maramice.

Shvitio sam o cemu pricate, ali da ne bude... (zabune) a moja struka je ipak..!

Mechanical, electrical i comp engeenering nisam smeo ni da pogledam (specijalnosti MIT-a), kako su se ucitala ona zezanja sa lego kockicama sve mi je bilo jasno (dobro posle sam pogledao :)).
Jedina preporuka za one koji su u srednjim skolama (a ima ih na benchu), i zele da studiraju neke od tih stvari i da se njima ozbiljno bave, skacite trcite, trenirajte neke egzoticne sportove u kojima slabo ima crnaca i izvucite stipendiju, lazirajte svedocanstva spremajte SAT, sta covek drugo da kaze. Ja sam gledao bio, nuclear engeeniring, bio/neuro/brain sciences reci cu samo nebo/zemlja i sto je najjace MIT nije najjaci u ovim oblastima. Tesko je poceti kritiku, sistem skolovanja, ispiti, udzbenici, materijalni uslovi ma ....

Za dejanadj: na site-u su pobrojani samo online Available Courses iz hemije, koliko sam ja razumeo, a sto se tice razlike ne bih rekao da je tako mala (iako basic studije hemije, kao recmo i klasicne fizike nisu nesto menjane proteklih 30-tak godina) bitno je specificno usmerenje u toku studija, mogucnost biranja ispita iz primenjenih oblasti, materijalni uslovi, predavaci, assistenti. KOji je broj studenata koji studiraju hemiju kod nas i recimo na MIT, zasto, nista nije bez razloga...

Pozdrav!

p.s. nije neki prebitan argument ali hodnici u cz-u su ljupkiji od nekih od ona 3 katakombicna sprata pmf-a na kojima je hemija.

p.s.s. reci cu samo, Atkins-ova fizicka hemija, knjiga je zakon i primer za savrseno napisan text-book (kratke jasne recenice, usmerena misao, matematicki na najboljei nacin formulisana izvodjenja), i jos ako je izucavate u okviru plana i programa oxfordskog univ. (za koji je i pisana) u tom kontekstu je laksa od ucenja leptiricu sarenicu (bez obzira sto je na engl.)... A onda pgledate neku nasu skriptu pisanu levom rukom glagoljicom, a uz to je prevod ...
Preterao sam u smaranju ipak je ovo comp forum, internet soba ;)

Stvarno je za plakanje :S

'Odo ja da citam, ako nista drugo bar da utesim sebe za onu gomilu gluposti koju sam morao da naucim tokom studiranja.

Hvala za link!

EagleOne je napisao(la):
Mechanical, electrical i comp engeenering nisam smeo ni da pogledam (specijalnosti MIT-a), kako su se ucitala ona zezanja sa lego kockicama sve mi je bilo jasno (dobro posle sam pogledao :)).
Jedina preporuka za one koji su u srednjim skolama (a ima ih na benchu), i zele da studiraju neke od tih stvari i da se njima ozbiljno bave, skacite trcite, trenirajte neke egzoticne sportove u kojima slabo ima crnaca i izvucite stipendiju, lazirajte svedocanstva spremajte SAT, sta covek drugo da kaze. Ja sam gledao bio, nuclear engeeniring, bio/neuro/brain sciences reci cu samo nebo/zemlja i sto je najjace MIT nije najjaci u ovim oblastima. Tesko je poceti kritiku, sistem skolovanja, ispiti, udzbenici, materijalni uslovi ma ....

Za dejanadj: na site-u su pobrojani samo online Available Courses iz hemije, koliko sam ja razumeo, a sto se tice razlike ne bih rekao da je tako mala (iako basic studije hemije, kao recmo i klasicne fizike nisu nesto menjane proteklih 30-tak godina) bitno je specificno usmerenje u toku studija, mogucnost biranja ispita iz primenjenih oblasti, materijalni uslovi, predavaci, assistenti. KOji je broj studenata koji studiraju hemiju kod nas i recimo na MIT, zasto, nista nije bez razloga...

Pozdrav!

p.s. nije neki prebitan argument ali hodnici u cz-u su ljupkiji od nekih od ona 3 katakombicna sprata pmf-a na kojima je hemija.

p.s.s. reci cu samo, Atkins-ova fizicka hemija, knjiga je zakon i primer za savrseno napisan text-book (kratke jasne recenice, usmerena misao, matematicki na najboljei nacin formulisana izvodjenja), i jos ako je izucavate u okviru plana i programa oxfordskog univ. (za koji je i pisana) u tom kontekstu je laksa od ucenja leptiricu sarenicu (bez obzira sto je na engl.)... A onda pgledate neku nasu skriptu pisanu levom rukom glagoljicom, a uz to je prevod ...
Preterao sam u smaranju ipak je ovo comp forum, internet soba ;)

Pa za vecinu stvari si u pravu...
Materijalna sirotinja ipak ima neki uticaj...
Bojao sam se da ne vidim nesto zasta nikad nisam ni cuo..!

A ako se ne varam Atkins je preveden poodavno.

Nazad
Vrh Dno