Šta je novo?

Misteriozan problem...kako bi ste vi resili?

Ahaa, znaci "ploc" je "procesor"... a "u tim trenucima" je "u idle" :party: :wall:
Izvinjavam se, moja greska u kucanju. Umesto proc, napisao sam ploc. Znaci procesor je u pitanju.
A pod "tim trenucima" sam mislio da sam jednom ukljucio neki program za pracenje temperature i da sam gledao u njega dok se nije desilo ono sto se desava, i da je bila ta temperatura kada se desilo. To sam mislio.

Imas neki vent prespojen na manju voltazu?
Ne. Jedino, ako su mi tako prespojili oni u prodavnici, ja nisam.

U svakom slucaju eto sta sledece da probas
Pa sta konkretno da probam?

Ocisti kuler ako ima prasine.
Cist je, cistim redovno. A stanica je stalno otvorena. Mislim da otprilike imam ideju sta je moglo da se desi. Mislim da se jednom prilikom odlepio hladnjak sa procesora, malo, kada sam pokusavao da skinem cooler da ga ocistim. Nisam uspeo, a sumnjao sam i tada da se hladnjak odlepio. Ali nisam bio siguran, jer kazem, nisam uspeo da skinem cooler, kao da je zavaren.

EDIT: Sada sam se setio jednog detalja. Kada mi se desavalo ono da je jos pri instalaciji blokirao, pokusavao sam da instaliram nekoliko puta i svaki seldeci put se desavalo ranije nego prethodni, sto mi je odmah licilo na visoku temperaturu.

Poslednja izmena:
Mislim da se jednom prilikom odlepio hladnjak sa procesora, malo, kada sam pokusavao da skinem cooler da ga ocistim. Nisam uspeo, a sumnjao sam i tada da se hladnjak odlepio. Ali nisam bio siguran, jer kazem, nisam uspeo da skinem cooler, kao da je zavaren.

:)
Da bi skinuo hladnak, posto po svemu sudeci imas box kuler sa sve uzeglom termalnom "zvakom", moras da pustis prvo proc da se zagreje u radu (sto kod tebe nece biti problem), pa lagano levo - desno dok ga ne odvojis. Nista uz preteranu silu. Ako to ne uradis nego povuces kuler, veoma lako ces iscupati i CPU iz soketa sa njim (cak i ako se to desi, ne znaci da je CPU ostecen). Jednom kad se odvoje, "zvaka" mora da se zameni! (po mogucstvu nekom boljom pastom)
Dakle pitanja su da li postojeca "zvaka" ima ikakvu funkciju, da li kuler naleze na CPU kako treba, da li CPU lepo lezi u soketu..
Znaci postupiti po uputstvu odozgo :wave:

CPU lezi sigurno lepo, nisam toliko jako cimao. Ja sam samo pokusavao da skinem cooler sa hladnjaka, ne i sam hladnjak sa CPU-a.

CPU lezi sigurno lepo, nisam toliko jako cimao. Ja sam samo pokusavao da skinem cooler sa hladnjaka, ne i sam hladnjak sa CPU-a.

:bottle:
"Kuler" se sastoji od hladnjaka i ventilatora.
Ne treba velika sila da se procesor izcupa iz soketa. Konstatovali smo da se ipak CPU greje pa je moguce da je tu negde problem, a ja ti napisah kako i sta da uradis, nebitno sta si pokusavao :cigar:
Najbezbolnije je, cini mi se, da ipak pozoves/odneses komp u neki servis :wave:

Da, na ventilator sam mislio. Ne znam sta mi je danas. Ma sam cu to da sredim, nego mi nije do sada palo na pamet to, jer ima jedno godinu dana kada sam to pokusavao, pa sam zaboravio na sve to. Sutra cu da odem da kupim pastu, pa cu da ga rastavim.

Da, na ventilator sam mislio. Ne znam sta mi je danas. Ma sam cu to da sredim, nego mi nije do sada palo na pamet to, jer ima jedno godinu dana kada sam to pokusavao, pa sam zaboravio na sve to. Sutra cu da odem da kupim pastu, pa cu da ga rastavim.

Sta si uradio sa ovim, da li je pregrevanje procesora bio jedini problem?
:wave:

Stigao mi je cooler. Oborio mi je dosta temperaturu. Nisam jos uvek probao 7-cu. Probacu veceras. Evo dole screen kakve su sad temperature.

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    9.5 KB · Pregleda: 66
Sto bih te zezao? :) Nemoj samo da kazes kako nece :S:
Ako stvarno nece, probaj sa nekom drugom grafikom. ***, stvarno su istrosene sve moguce opcije. Probaj ovo ako si u mogucnosti.
EDIT: Ako se dokopas W7, gasi sve opcije vezane za power managment. Strat>control panel>power options(tako nesto, *** zaboravio sam)>pa tamo ima balanced i jos nesto. Stavi to prvo, posto u pocetku stoji na balanced.
Probaj i da ugasis Cool'n'Quiet u BIOS-u.

Poslednja izmena:
I dalje isti problem! :wall: :wall: Posle 15-tak minuta isto. Ne znam zasto sam uopste pomislio da je temperatura u pitanju, kada u safe modu radi savrseno?! Da je temperatura u pitanju, imao bih isti problem i u safe modu.

Imam neku staru ati 9600 pro, pa cu sutra nju da ubacim i da probam sta se desava.

mozes li od nekoga da pozajmis neko napajanje, pa da probas sa drugim napajanjem (ne verujem da je do napajanja, ali nekad kada su gremlini u pitanju najcesce je to problem sa naponima)?
mada ja sumnjam da je ploca, mislim Biostar... mogao si nesto kvalitetnije da kupis

Brate..

A da ti pozoves nekog popa da ti okadi chipset? :)

ajde promenite naslov teme (i obrisite ovu moju poruku).
"biste" se pise spojeno.

Aj da dignem temu iz mrtvih. Ovaj problem tada nisam resio i odustao sam od resavanja. U medjuvremenu sam sastavio za drugu sobu racunar, u kome se sada nalazi ploca iz ovog gore tadasnjeg racunara, posto sam pormenio na njemu plocu pa mi je ova Biostar ostala visak. Elem, sve ostale komponente osim ploce su naknadno kupljene. Instalirao sam sinoc W7 na njemu, pored XP-a koji radi vec nekoliko meseci na njemu bez problema i verovali ili ne isto se desava. Odmah posle ciste instalacije, posle 10-15 minuta ugasi se monitor, zvuk i samo vadjenje iz struje pomaze. To sam znaci da je ceo problem do ploce. I nije mi jasno kako to da resim jer Biostar nije bas poznat po azuriranju drajvera. Takodje sam igrom slucaja probao 2 W7 instalacije, i isto se desava. ?!?

Sam si rekao ako je do ploče a ona je počela da štuca nikakvi driveri tu ne pomažu već samo šoping brale.

Cao druze,probaj da namestis OnChip SATA Type na AHCI pa onda butuj.
Javi dal je pomoglo

Promenio sam power plan u high performance i radi tako vec dva dana bez gasenja. Da kucnem u drvo mislim da je to bio problem. Sacekacu jos par dana da vidim sta se desava ali mislim da je to to.

Promenio sam power plan u high performance i radi tako vec dva dana bez gasenja. Da kucnem u drvo mislim da je to bio problem. Sacekacu jos par dana da vidim sta se desava ali mislim da je to to.

i ja sam imao isti problem ranije,ispostavilo se da su kondenzatori na ploci poceli da popustaju.

Vrh Dno