Nabukodonosor
Čuven
- Učlanjen(a)
- 10.12.2003
- Poena
- 815
Pozdrav drugari. Postavio sam nekoliko pitanja u Windows 7 temi jer sam mislio da je ona problem, ali posto sam uvideo da verovatno nije, rekoh da otvorim novu temu jer imam ceo jedan kompleks problema, a za sada nijedno resenje. Sta se desava...instalirao sam W7 Pro x64 i sredio ga lepo (sve ovo sam uradio na prvom WD disku od 250GB, na drugoj particiji od 3 koje postoje...jedna na kojoj je XP, jedna samo za download, i ova za W7...imam dva takva WD diska, plus jedan Samsung 1TB samo za HD storage i jedan IDE Maxtor 80GB iskljucivo za backup), ali poceo je cudno da se ponasa, odjednom samo ugasi monitor, i TV ako gledam nesto preko tv-out, zvuk, ako imam disk u drajvu ne moze da se otvori, ne radi reset dugme na kucistu i pomaze samo iskljucivanje iz struje pa ponovo dizanje sistema. Podignem W7, odem negde i vratim se posle 15-tak minuta, monitor se iskljucio i samo unplug pomaze. Podignem ga u Safe modu i radi savrseno. Cak sam ga ostavio celu noc da mi skida nesto sa neta bas da vidim hoce li da zaglavi, ali nista, sve je OK u safe modu. Pomislio sam da su drajveri za graficku, ali desava se i dok ih jos ne instaliram, sa onim windows ti drajverima. Pa sam i njih obrisao ali opeti isto. Onda sam formatirao disk i instalirao Ultimate verziju. Formatirao particiju u W7 instalaciji. Isto se desava. Menjao mesta memoriji po slotovima, menjao sata kablove, menjao mesta diskovima po sata slotovima i i dalje isto. Onda rekoh, ajde da napravim jednu particiju na ovom Samsung disku, pa da probam. Uradim tako, pocne instalacija, dodje do kraja kopiranja i onih svih *******cija, i samo se ugasi monitor jos u toku instalacije (?! ovo se nije desavalo u toku instalacije do sada). Pomislio sam da je samo prebacio sliku na TV jer to obicno uradi ali kada sam video da na tv-u nema nista i da digme reset ne reaguje, znao sam da se desilo isto. Nista, resetujem racunar, butuje, nastavi instalaciju, prepozna neke greske na disku (?!) i pocne check disk, zavrsi ga, nastavi instalaciju i ponovo iskljuci monitor. Ovo sa greskama na disku mi je bilo vrlo sumnjivo. Ugasim i ponovo startujem komp, dodje do posta, i kada treba da prodje ono kada proverava da li ima disk u drajvu da ga butuje, prodje to i kada treba da ocita boot sa diska i da pocne nesto od OS-ova da ucitava, tu samo stane...i stoji... i nista. Temp procesora oko 60-65C. Resetujem nekoliko puyta, ugasim, upalim, isto. Promenim mesta diskovima u biosu, druge ocitava, ali nema boot loader, pa nema sta da ucita, ali ocitava diskove jasno. Vratim na Samsung...nista ponovo. Iskopcam sve ostale diskove i optiku, ostavim samo samsung i menjam ga po sata slotovima, reko mozda neki ne radi, ali na sva 4 isto. Nece pa nece. Sve zivo sam tu probao, menjao slotove, kablove, ali nista. Posto nista nije pomoglo, ubacim XP disk i instaliram ponovo XP, obrisem particiju na Samsung disku za W7, sve boot fajlove ocistim, startujem neke fajlove sa Samsung diska da ga proverim, i u Xp-u radi kako treba. Temperatura diskova je normalna, ovaj Samsung je najhladniji.
Evo sada sam ponovo sredio u fullu Xp, izgubio bezveze par sati, i gomilu zivaca, i razmisljam u cemu je problem. Ne znam jesu li sata kontroleri u pitanju ili nesto drugo. Windows XP radi savrseno, bez ikakvih problema, barem ne ovog tipa. Uradio bih flash biosa ali Biostar je zadnji bios uradio u proslom veku, tako da od toga nema nista.
Ima li neko blagu predstavu sta moze da bude uzrok svega ovoga?
Evo sada sam ponovo sredio u fullu Xp, izgubio bezveze par sati, i gomilu zivaca, i razmisljam u cemu je problem. Ne znam jesu li sata kontroleri u pitanju ili nesto drugo. Windows XP radi savrseno, bez ikakvih problema, barem ne ovog tipa. Uradio bih flash biosa ali Biostar je zadnji bios uradio u proslom veku, tako da od toga nema nista.
Ima li neko blagu predstavu sta moze da bude uzrok svega ovoga?