Šta je novo?

misterija.. molim savet..

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
ovako

doskora mi je radio news.astraweb.com
od nedelje ne mogu da se konektujem na nista sto ima veze sa tom firmom i njihovim serverima

to ukljucuje i evropske i americke i njihov www, ma nista

zalio sam se provideru (lokalna wireless firma) a oni obecali da ce da kontaktiraju nadprovajdere svoje i da vide sta moze da se uradi jer i surf se usporio i postao nestabilan.. bla bla bla... ali ja sumnjam da su namerno zapusili astraweb jer sam mesecno skidao izmedju 50-70gb :D mogli su barem biti fer pa mi reci da smanjim dozivljaj a ne da se koriste podmuklim metodama, i da se posle prave blesavi... nisam siguran u ovaj scenario ali kako vreme prolazi a astraweb mi ne radi sve vise sam ubedjen da je bas tako (inace astraweb normalno radi, samo ja ne mogu da se zakacim)

evo sta sam proverio: svi njihovi serveri mogu normalno da se pinguju, traceroute pronalazi zadnji racunar u nizu bez problema, nslookup daje sve ip adrese .... ping nije veliki, nema loss paketa

ali kad probam da ostavim konekciju na bilo koji od portova... dobijam timeout ili refused...

ko koga ovde j*b*.....? sta mislite da li provider moze da se vadi da je kriv neko drugi ili su me jednostavno filtrirali????

Zatvorili su ti portove verovatno i prave se blesavi...nishta novo kod nas.

taraba je napisao(la):
Zatvorili su ti portove verovatno i prave se blesavi...nishta novo kod nas.
Iako si napisao, da li si probao baš sve portove?
http://www.news.astraweb.com/faq/faq51.html je napisao(la):
What port do you offer other than port 119?

We offer access through ports 23, 1818, and 8080.
Probaj news.newshosting.com server na portu 80 da vidiš hoće li da se konektuje.

Poslednja izmena:
fora je sto news.newshosting.com hoce

200 NNRP fe01.iad01.newshosting.com (fe01.iad01) Service Ready - [email protected] (posting ok)
quit
205 Transferred 103 bytes in 0 articles, 0 groups. Disconnecting.

C:\Documents and Settings\xWoLf>

na astraweb kurton
:(

xWoLf je napisao(la):
fora je sto news.newshosting.com hoce
Samo na portu 80 ili na svim? Ako hoće na svim da ti nije recimo PeerGuardian ili neki drugi softver slične namene blokirao astraweb s apdejtom listi?

ne koristim peerguardian i sl...

ma zatvorili su ti portove, nemas sta da mislis...
pa koji provider moze da ti za sitne pare da 70gb mesecno i da mu se isplati da te ima??

pa sad...
s obzirom da placaju ne mesecno nivou zakup a ne po gigabajtu
sta njih briga sta ja radim sa mojim flat nalogom u toku mesec dana
za koje i tako skidam ne NEZAGARANTOVANOJ brzini...

ma *****... mada nisam siguran jos uvek ispitujem... portove nisu zatvorili, mislim nisu samo portove... jer koji god port da probam na astraweb serverima - nijedan ne radi.... dok na alternativnim news serverima drugih firmi koje nude komercijalni news (newshosting, giganews. i ostale) konekcije RADE

Naprave u ISA serveru...Destination set za Astraweb domen i sve poddomene i blokiraju pristup.
Mozda samo tebi (ako si BASH skidao :D ) a mozda i svim userima.
Predpostavljam da moze i na Linux serverima slicno, ali se u njega ne razumem :d

Nazad
Vrh Dno