gabriel153
Slavan
- Učlanjen(a)
- 12.06.2005
- Poena
- 304
Imam jedan cudan problem koji me muci od Juna prosle godine pa ako imate neke ideje molim vas da slobodno kazete, naime posao kojim se bavim je izuzetno zahtevan po pitanju racunara (video montaza) ali ne toliko da bi opravdalo ovo sto mi se desava vec godinu dana, naime u 12 meseci verovali ili ne promenio sam 8 (osam!) maticnih ploca, svaka ploca posle odredjenog vremena rikne bez ikakvog uzroka, imam UPS + dve zastite do racunara, skupo napajanje (koje je i menjano jer sam sumnjao na njega, pa smo proveravali) tako je struja provereno ok, elem promenio sam do sada 3 epoxa, 3 abita a u medjuvremenu sam imao jedan ECS (huh, to je bilo najgore iskustvo), prvom epox-u (8rda+) otisao je kontroler napajanja memorije, drugi epox (isto 8rda+) je ostao u FF modu, Abit NF7-S 2.0 je jednostavno otkazao kao i drugi, dok je Abit NF7-S2 jednostavno prestao da prepoznaje HD i CD, ECS-a sam uspeo da startujem posle 6-7 pokusaja, pre 2 nedelje otisao je Epox 8rdaI pro isto ostavsi u FF modu, sada koristim MSI K7N2 Delta-2 Lsr kojim uopste nisam zadovoljan a on radi odlicno (ploca nije bas klokerski raspolozena), procesor je 2400+, memorija je Hynix, napominjem da moje kolege imaju slicne ploce ali ih sluze po godinu ili dve, ja volim klokovanje ali nikada ne idem do krajnjih granica tako da sam to iskljucio kao opciju, u racunaru imam 7 ventilatora i dobar protok vazduha, pomagajte!