Šta je novo?

Misljenje!

Stefano

Slavan
Učlanjen(a)
17.04.2008
Poena
301
Pozdrav svima! Hteo bih da kupim AMD ATHLON64x2 5200+ 2,6 Ghz ili 5600+ e sada me interesuje vase misljenje oko ploca, mislim se izmedju MSI K9N NEO-F V2 ILI V3 I GIGABYTE GA-M52L-S3 kao i misljenje za kuciste CODEGEN 6033 400W sivo! Hvala unapred

Pozdrav svima! Hteo bih da kupim AMD ATHLON64x2 5200+ 2,6 Ghz ili 5600+ e sada me interesuje vase misljenje oko ploca, mislim se izmedju MSI K9N NEO-F V2 ILI V3 I GIGABYTE GA-M52L-S3 kao i misljenje za kuciste CODEGEN 6033 400W sivo! Hvala unapred

Ne znam kako stojis sa budzetom.

Prvo, uzmi 5600+ zbog duplo vece kolichine kesh memorije.I 5200+ je sasvim dobar izbor, jer je ipak 20 evra jeftiniji, kako god odlucis.I u jednom i drugom slucaju, gledaj da uzmes brisbane jezgro, a ne windsore. Cene su iste, jedina razlika je sto windsore trosi oko 30W vise, i vise se greje.

Plocu ako bas nemas kinte, mozes da uzmes GIGABYTE GA-M52L-S3, a mozes i MSI K9N NEO-F V3, i uzmi V3 jer ima noviji chipset u odnosu na V2.

Ali ako imas malo vise kesha da das, preporucio bih ti J&W JW-RX780X-AM2+. Kosta 20 evra vise, ali to je poslednji AMD-ov chipset. Daleko bolje ce ti raditi konfa sa tom plochom, a nije ni skuplja mnogo.

Napajanje je kilavo malo moram da priznam. Ali ako uzmes brisbane jezgro, i ako nemas neku besnu graficku kartu, onda i moze da prodje. Sa 400W napajanja ne bih uzimao nista iznad 8600GT. Verovatno i da moze da radi sa 3850ticom, ali ja ne bih rizikovao. Gledaj barem 450W da uzmes onda. Graficke koje mozes da uzmes sa tim napajanjem su,ATI radeon 4670, ATI radeon 3650, 8600 GT, 9500 GT.. eto

Achilles82 mnogo ti hvala na VEOMA KORISNOM SAVETU! J&W je skuplji samo nekih 15-tak eur sto i nije bas strasno! Hteo sam da sastavim neku solidnu konfiguraciju do 230e pa cu za nekih 6-8 meseci to dati kevi a ja sebi uzeti nesto da przi je se sada ne isplati davati nekih 550 eur kada u zadnje vreme bas naglo padaju cene(koliko sam ja informisan) E za amd 5200+ video sam da imaju dva modela 1. 2,6Ghz sa 2x1 mb a 2. 2,7Ghz sa 2x512kb, bar tako pise na itsvetu. I jos nesto koja je po tebi bolja ploca gigabyite GA-M52L-S3 ili MSN K9N NEO-F V3? Kada budem kupovao pravu konfiguraciju uzecu kuciste maxpoint ELDIABLO pogledaj na www.maxpoint.de kosta oko 100 eur a mislim da je dosta bolje od ovih sto ima kod nas?

Achilles82 mnogo ti hvala na VEOMA KORISNOM SAVETU! J&W je skuplji samo nekih 15-tak eur sto i nije bas strasno! Hteo sam da sastavim neku solidnu konfiguraciju do 230e pa cu za nekih 6-8 meseci to dati kevi a ja sebi uzeti nesto da przi je se sada ne isplati davati nekih 550 eur kada u zadnje vreme bas naglo padaju cene(koliko sam ja informisan)

Ako ces kevi da sastavis, ne vidim zasto bi davao i tih 20 evra vise lol. Mislim oce keva da ti cepa crysis ili...? :) Njoj uzmi bre najjeftinije nesto, a ti kad budes hteo da uzimas bice potpuno nova pricha, izaci ce nove komponente, pashce cena sadasnjih.

I cene ne padaju u zadnje vreme samo, vec padaju od uvek :) . Jedino mislim da su graficke karte dosta jeftine. Bukvalno da bi sve igrao na max treba ti 100 evra za graficku, sto je neverovatno niska cena. Do prosle godine trebalo je minimum 250 evra.

E za amd 5200+ video sam da imaju dva modela 1. 2,6Ghz sa 2x1 mb a 2. 2,7Ghz sa 2x512kb
To je greska, i jedan i drugi su sa 2x512

I jos nesto koja je po tebi bolja ploca gigabyite GA-M52L-S3 ili MSN K9N NEO-F V3?

Manje vise su iste, za te pare male su razlike, ali radice dobro. I kao sto rekoh, ako vec sastavljas kevi, kao da je bitno. Uzmi za najmanje pare ono sto njoj treba i to je to :)
MSN K9N NEO-F V3 45 evra
AMD 5200+ 60 evra
2x1gb rama 35 evra
Nvidia 9500 GT 55 evra
Neko kuciste sa 450W napajanja, bilo koje do 40 evra.
Hard disk moras barem 40 evra da das isto.
DVD rezach 20 evra pioneer-ov uzmi neki
tastatura i mis 15ak evra po izboru.

Nece moci da kosta bas 230 evra, ali ***. Samo hard disk, dvd, tastatura i mis ti kostaju 100 evra.

Kada budem kupovao pravu konfiguraciju uzecu kuciste maxpoint ELDIABLO pogledaj na www.maxpoint.de kosta oko 100 eur a mislim da je dosta bolje od ovih sto ima kod nas?

Kad budes kupovao komp za 8 meseci, bice totalno druga prica. Iskreno kucista neka "e pazi ovo jel da da je dobro"... iskreno to je samo kanta za komp. Moze da bude bolja, ali tu nema tolike filozofije. Mozes za 70 - 80 evra da uzmes odlicno cooler master kuciste, ali otom potom....

Poslednja izmena:
Ma keva ima neki stari kome je polako odzvonilo a ja svoj prodao! U svakom slucaju sada cu uzeti nesto pristojno a kada budem uzimao ono pravo ja cu prvo ovde pitati za misljenje mada nema tu bas neke filozofije samo ako se malo vise informises a ne da pitas nesto sto vec ima na forumu vec PROCITAS! Usvakom slucaju hvala ti :)

Vrh Dno