Šta je novo?

Misljenje za pc

GerVix

Poštovan
Učlanjen(a)
17.02.2015
Poena
51
Poz momci treba mi vase strucno misljenje o ovoj konf.

Dakle sve je ubaceno, osim monitora koji mi nije potreban i treba dodati jos + SSD 250gb (nije planiran overclock na njemu)

Misljenje.PNG

Konfiguracija bi se koristila za igre i za fotosop ponekad ... sta mislite ? :)

Sve je manje vise ok, samo sto mozes da ustedis 5000din i uzmes 4460... mozes i na ploci,osim ako ti ne treba neki poseban konektor... mada za 7000din, pre bih b85 uzeo... ako ti nije potrebno nista spec od konektora,mozes i najjeftiniju h81.
i kuciste...sta znam,ako volis takva.... ali nisam fan raidmaxa uopste...

Taman ih 5-7.000 preusmeris na SSD, ili jos 8gb rama.

Poslednja izmena:
Uporedio sam sada 4690 i 4460 i verovatno si upravu, nije neka velika razlika, a ušteda nije mala. Ploča mi bukvalno treba obična neka, nemam nikakvih zahteva za konektorima i ne planiram nikakav overclock i sl.
Koji model ploče bi vi uzeli od B85 ili H81, a da je ok ?

Što se kućišta tiče, voleo bih i tu da me posavetujete, da nađem neko dobro kućište koje će lepo izgledati, znam da je to već prevaziđeno i da uzimaju ljudi jake mašine s običnim kućištima, ali voleo bih da se ovo moje ističe kad se uđe u sobu :D

SSD je već u planu tako da je budžet obezbeđen za njega :) eventualno 2x8GB da se uzme ?

najpametnije da okacis to sto imas na umu,da se ne bi gadjali predpostavkama sta se tebi svidja,i sta ti mislis da se istice,pa na osnovu toga da se gleda dalje.igra i ulogu gde ces i u kojoj orijentaciji da drzis kuciste,jer mATX pruza mnogo vise fleksibilnosti od full formata po tom pitanju.

bukvalno jos cekamo da neko javi da je lose prosao sa h81/b85 plocom,ja sam ugradjivao nekoliko pa i najjeftinijih,sve i dan danas rade perfektno.gledaj cenu,garanciju,raspolozivost i konektore.

Pa eto prvo sam imao na umu taj Raidmax Viper GX - lepo izgleda, a i planirao sam te svetleće ventilatore da ubacim, tako da neka bude na tu foru nešto.
Što se tiče ploče, zaista mi nije bitno, vi se razumete više od mene, uvek sam imao standardne ploče, tako da ako imate pogotovo neku preporuku to bi i ubacio.

Eto pošto smo uštedeli još 5000 na procesoru, sad bi mogli da uzmemo i dobro kućište neko umesto tog GX-a, bar da izgleda nekako gejmerski :)

Ja sam vise za neki minimalistic look kucista... ono mi je bas kic sto si izabrao,ali mozda ti tako volis, ne znam ni koliko godina imas... :)
Plocu slobodno onu h81 msi najjeftiniju onda, par drugara je ima i radi sve najnormalnije i nikakav problem nisu imali.
Mozes 2x8gb i onda si miran dugo dugo...a i bas je pala cena ramu trenutno, osecam da ce ddr3 skociti cim padne ddr4, kao sto je ranije bio slucaj sa ddr2.

Posto ce ti ostati novca viska, moj ti je savet da nabavis neke tihe ventilatore i lepo kuciste. A i mogao bi neki kuler za CPU (bilo kakav samo da ima 12cm vent,mozes i polovan za male pare) pa da sve to bude super silent... Danas se to ceni,a ne neki "opasan" izgled kucista :) I onda kad skockas,milina ti kako sve ultra brzo radi,a komp se ne cuje ni malo :) Najjaci filing xD

Imas par tema na forumu o kucistima, pocev od najlepsih, do modova i izgleda unutrasnjosti kod clanova... prelistaj malo,mozda ti se neko svidi,pa nabavi tako nesto.

bacajte te forma ideale krseve,imate prave ofis stolove za presmesne pare svukud,ja sam svoj projektni od punog drveta 200x75cm,crni platio presmesnih 1500din,jedna mrlja od vruce kafe,par ogrebotinica,nabacio staklo 6mm 2500din sa bajcovanjem i secenjem za mesto za monitor arm kacenje,istampao par meni najdrazih slika da stavim izmedju stakla i drveta,nemere se poredi iskustvo sedenja za tim i za stock forma ideale smecem.

bacajte te forma ideale krseve,imate prave ofis stolove za presmesne pare svukud,ja sam svoj projektni od punog drveta 200x75cm,crni platio presmesnih 1500din,jedna mrlja od vruce kafe,par ogrebotinica,nabacio staklo 6mm 2500din sa bajcovanjem i secenjem za mesto za monitor arm kacenje,istampao par meni najdrazih slika da stavim izmedju stakla i drveta,nemere se poredi iskustvo sedenja za tim i za stock forma ideale smecem.

nemam ja forma ideale smece ;)

sta da ti kazem,meni je apsurd da ti sto onemogucava da kupis neko kuciste.da shvatim da neko hoce uklapa boju,stil sa ostatkom enterijera,ali da mora tower format zbog stola...

Preusmeri deo para sacuvanom na procesoru i maticnoj u napajanje, Cobra je tesko djubre.
Gledaj neki Antec TP-550c i budes miran sledecih 10 god, a ne ovo da menjas na 3-4.

Sto se tice kucista, vidi jel ima TT Core V31 npr, jako fino kuciste. Cuo sam lepe stvari o Antec GX300/500 kucistima, ali nisam koristio niti imao licno prilike da ih vidim pa ne mogu da kazem sa sigurnoscu.

Kuciste manje vise neces skakati po njemu uzmi sta ti se svidi, ali kad vec dajes te pare nemoj napajanje bilo koje da uzmes,kakav Raidmax zaboravi.
Upravo sam mislio da ti predlozim Thermaltake Smart SE SPS-630M Modularno, kao odlicno ali ne previse skupo,kad ono imam sta i videti, kosta 9999din.
Ovaj Antec su mi ljudi hvalili pa se pridruzujem, ali nebih tvrdio da si resio problem za 10g.

Jesi li mozda razmisljao o Skylake i5 6400 koliko sam video po performansama je slican 4690k a kosta malo vise od 4440

Problem je sto je najjeftiniija ploca za Skylake trenutno 11.000 , kada stignu jeftinije ploce za Skylake onda treba razmisljati o njemu , najjeftinija ddr4 memorija od 8gb je 8.000 ajde da kazemo da to moze da se progleda kroz prste ali ploce koje su u ponudi su barem za sada mnogo skupe , u 2016 kada stignu jeftinije ploce onda treba razmisljati o Skylake!

I onda kad skockas,milina ti kako sve ultra brzo radi,a komp se ne cuje ni malo :) Najjaci filing xD
"Ne čuje se - a radi!" :)
Ja sam bukvalno zbog te buke odavno odustao od desktopova - laptop mi je bio spas od toga. Bukvalno je nakon godina i godina slušanja ventilatora u pozadini počela da me boli glava od tog zvuka i da me izluđuje. Onda sam jedno vreme počeo da gasim komp kad god nije u upotrebi (dok bi ranije bio upaljen 24/7), a ubrzo tražio i našao spas u laptopu.
Meni bi pri odabiru kućišta i svega, odsustvo buke bio prioritet broj jedan.

Sorry za offtopic.

"Ne čuje se - a radi!" :)
Ja sam bukvalno zbog te buke odavno odustao od desktopova - laptop mi je bio spas od toga. Bukvalno je nakon godina i godina slušanja ventilatora u pozadini počela da me boli glava od tog zvuka i da me izluđuje. Onda sam jedno vreme počeo da gasim komp kad god nije u upotrebi (dok bi ranije bio upaljen 24/7), a ubrzo tražio i našao spas u laptopu.
Meni bi pri odabiru kućišta i svega, odsustvo buke bio prioritet broj jedan.

Sorry za offtopic.
Meni je laptop,koji je inace tih, glasniji od kompa :-D
Pre mi je bio i tisi,dok je bila jedna 14ica na procesoru....sad sa vodenim su tu pumpa i 2x12cm...

Meni je laptop,koji je inace tih, glasniji od kompa :-D
Pre mi je bio i tisi,dok je bila jedna 14ica na procesoru....sad sa vodenim su tu pumpa i 2x12cm...
E, da, samo što pre 10 godina kada sam ja počeo da "bolujem" od buke, vodeno hlađenje je još bilo teška ezoterija. Laptop mi maltene nema nikakvu buku jer se čini mi se pasivno hladi kad nije pod opterećenjem - a da bi opteretio Core i7 4xxx - mora baš da si zanesen u nekoj igrici. Puštao sam pre neki dan Prime95 da čujem kako zvuči pod opterećenjem i nije strašno, čak nekako i prijatno šušti taj ventilator :). Mada možda mi je i malo pala tolerancija s godinama sniženog nivoa buke :)

Nemoj to napajanje i kuciste uzmi ako neces fensi a tiho COOLER MASTER Silencio 652 ili 550 a od napajanja neko Seasonic, EVGA, SuperFlower,Corsair, Enermax, Corsair, NZXT do 650w modularno i bog da te vidi...

Da ne otvaram novu temu, jer imam isto pitanje..

CPU: Intel i5 4460
Maticna: ??????
SSD: Samsung Evo850 250gb
Graf: GeForce gtx970 g1 4gb
HDD: SATA3 7200 1TB WD Blue WD10EZEX
RAM: Kingston hyper x 8gb
Napajanje:Antec TP-650c
Kuciste:Antec GX300
Monitor: Dell P2414h

Inace budzet je oko 1000e (bez monitora),uzima se iz madjarske sve osim napajanja,kucista i monitora..Jedino mi ostaje maticna,pa tu upadate vi sa nekim predlozima...

Poslednja izmena:
Najjeftinija H81. Cesto preporucivana MSI H81 P33, radi lepo i nema nikakvih problema.
Jedino sto ce izgledati smesno u tako velikom kucistu....koje opet,mislim da ti nije potrebno,jer nemas gomilu hardova i multi gpu. Uzmi neko mATX sexy. :)

Poslednja izmena:
buraz,hajde nam izracunaj tacno koliko love ostaje za maticnu posto si sve to ostalo skockao pa lepo znas cene itd.kapiram da zelis neko ludilo itd,onda jedini iole racionalan argument za bacanjem para u duhu te konfe na maticnu je prava SLI podrska,koju imas samo na z97 cipsetu.mada to napajanje nije za ozbiljnije racunjanje na multi GPU kombinacije.

Nazad
Vrh Dno