Šta je novo?

misljenje forumasa

Matador

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
619
Sta mislite o sledecoj konfiguraciji :

XP1700
KT333 ULTRA
40 gb mAXTOR ata133
256 DDR PC2700
Gainward MX440 Tv out
Teac 40x rezac
300 w horizontalni kinez
Genius optical mouse
fdd
modem Lucent chip
Tast ...
LG 775 FT

za 800 eura ?

Svaki koristan komentar dobrodosao ...

Pozdrav

cheers

Napajanje nemoj kinesko nego plati za Leadman-a, Chieftec-a ili ako bash imash para MACAS-a. Ne uzimaj ispod 400W
Pazi da ti qler za procesor bude dobar. TT ili jos neki od kvalitetnih.

Mozda da uzmes LG 40x rezac umesto teac-a, jeftiniji je i bolji.

Moglo bi neko firmirano kuciste/napajanje, ne mora da bude jace od 250W, ali da bude firmirano.
Cooler neki tipa fridge rock, nisi naveo nista.

Leadman ti kinez sve u 16 a i macase se pravi u kini kao uostalom sva napajanja kod nas tako da opusteno- 300w je vise nego dovoljno. Meni se svidja konfa samo bih zamenio cdrw(uzeo bih 40x LG recimo)...

pozdrav

Ha, evo geek master i ja u isto vreme i ista stvar - LG 40x:) Dakle menjaj:)

Broz je napisao(la):

Ma cuti, salje mi marzzo svakih par dana cenovnik, ko za inat, a ja samo gledam ovaj moj teac 4x, i cenu novog LGa, i borim se da ne posegnem za budjelarom ;)

Combuster je napisao(la):
...Chieftec-a ili ako bash imash para MACAS-a. Ne uzimaj ispod 400W...
Chieftec je skuplji od Macase-a. A i (mnogo) bolji.
A za koji ce mu moj 400W ??? Za jedan rezac ? I koliko znam na nasem trzistu ne postoji nijedno (desktop) kuciste sa napajanjem od 400W. Gde si ti tako nesto video ? Postoji jedno Chieftec 420W, ali koje se prodaje samo zasebno...(i mozda neki Enermax-i, takodje za naknadnu ugradnju, ali njih je malo teze naci...)

ama nek uzme 320w i nek se zeza, ali samo kvalitet, nikakva ****** tipa jnc ili sta ja znam...

Matador je napisao(la):
Sta mislite o sledecoj konfiguraciji :

XP1700
KT333 ULTRA
40 gb mAXTOR ata133
256 DDR PC2700
Gainward MX440 Tv out
Teac 40x rezac
300 w horizontalni kinez
Genius optical mouse
fdd
modem Lucent chip
Tast ...
LG 775 FT

za 800 eura ?

Svaki koristan komentar dobrodosao ...

cheers

Menjaj napajanje uzni CHIEFTEC 420w stvarno je zakon , kosta 85e sa porezom .

Ma ne moras toliko para da bacaš i ne treba ti toliko jako napajanje, samo tog kineza zameni recimo za DTK 300w i puna kapa a čini mi se da i nije skupo...

Combuster je napisao(la):
Napajanje nemoj kinesko nego plati za Leadman-a, Chieftec-a ili ako bash imash para MACAS-a. Ne uzimaj ispod 400W
Pazi da ti qler za procesor bude dobar. TT ili jos neki od kvalitetnih.

Samo mala napomena u vezi Macasea. Njihova kucista bila su poznata i po kvalitetnim napajanjima, ali izgleda da su u u nekom trenutku promenili dobavljaca napajanja (na koja su lepili svoje nalepnice). U zadnjih 8-9 meseci na nekoliko mesta procitao sam da se desavalo da se sprze (plus jos neke komponente pride HD, ploca...) u takoreci novim kucistima. Zato oprezno sa Macaseom.

Ma ajde..

Sve su Kinezi ili Tajvanci. I fenomenalni ENERMAX, i SPARKLE...
Ma i NN kinez od 300W radi posao odlicno, samo ako je iole pristojnije uradjen.

Ovo sa kinezima nikad nije sigurno. Kupio sam Enermax EG365AX-VE FMA, i crko je za dva dana.

Ma meni je vrisno Leadman pa sam nabavio neko od 300W za 16 eura i radi kao zmaj. :)

Broz je napisao(la):

Mojne palite coveka.Ako mu teac radi sa plocom radice ce dugotrajnije i bolje od svakog LG-a,ali ce sporije rezati na 40x,ali ko sada reze na 40x?

Ko ga bre pali????????????? sta je sa tobom??? Ja sam najiskrenije mislio na LG!!

Broz je napisao(la):
Ko ga bre pali????????????? sta je sa tobom??? Ja sam najiskrenije mislio na LG!!

Nista nije sa mnom.Ja znam da ste mo to preporucili zato sto imate dobra iskustva sa Lg-jem,a ja imam dobra iskustva sa teac-om i neki moji drugovi,pa sam mu preporucio teac,jer je dosta kvalitetan uredjaj(za mene kvalitetniji od lg-a za klasu).

p.s.Izvini na strecanju

A monitor...

Zanimljivo, niko nije primetio/obratio paznju.
Preporuka: bolje uzmi i 755DFX nego taj LG. Nije on los, ali...

Re: A monitor...

Sh*t, trebalo je da pise:
Preporuka: bolje uzmi i 755 D F X nego taj LG. Nije on los, ali...

Re: Re: A monitor...

BokiPK je napisao(la):
Sh*t, trebalo je da pise:
Preporuka: bolje uzmi i 755 D F X nego taj LG. Nije on los, ali...
Ma ni DFX nije ništa posebno

Ja sam veoma dobro video sta je covek napisao i mislim da je taj LG za klasu bolji od tog samsunga...

Pa nisam bas siguran. Ne zbog prikaza slike i boja, vec zbog trajnosti, pouzdanosti isl. Monitor je ipak krupna stavka(i gabaritno:D). Imam neke prijatelje u odredjenoj firmi koja ih diluje, pa bas... i nisu bili nesto zadovoljni, i nije mi preporucen.
Meni je silom prilika zapao doticni 755. Nije vise bilo moguce naci 757(!) , ni P ni D F X. Mada je biran primerak. Moram da priznam, osim sto ne mogu da napravim idealan pravougaonik(desktop), na ostalo nemam zamerku.

BokiPK je napisao(la):
Pa nisam bas siguran. Ne zbog prikaza slike i boja, vec zbog trajnosti, pouzdanosti isl. Monitor je ipak krupna stavka(i gabaritno:D). Imam neke prijatelje u odredjenoj firmi koja ih diluje, pa bas... i nisu bili nesto zadovoljni, i nije mi preporucen.
Meni je silom prilika zapao doticni 755. Nije vise bilo moguce naci 757(!) , ni P ni D F X. Mada je biran primerak. Moram da priznam, osim sto ne mogu da napravim idealan pravougaonik(desktop), na ostalo nemam zamerku.

Juce sam kupio LG-795FT , fenomenalan je !!!
Ima bolju sliku i cistije boje od SAMSUNG-a 755 D F X

Ja bih promenio CD i Kuciste:
CD WRITER LG 8400BB
SCORPIO MIDI TOWER CASE ARENA ATX TG-10W 300W P3/P4

PitBull je napisao(la):
Juce sam kupio LG-795FT , fenomenalan je !!!
Ima bolju sliku i cistije boje od SAMSUNG-a 755 D F X

LG775 i 795!!! Postoji MALA razlika. Jeste, ima zivlje boje od Samsunga. Cistije...hm. Zavisi i od slaganja sa grafickom karticom.

BokiPK je napisao(la):
LG775 i 795!!! Postoji MALA razlika. Jeste, ima zivlje boje od Samsunga. Cistije...hm. Zavisi i od slaganja sa grafickom karticom.

MSI gf4 MX440 + LG795 imaju mnogo bolju sliku nego

ASUS MX 400 + SAMSUNG 755DF-X kod ortaka .

Kinesko napajanje ili ne, pa danas je svako sklopljeno u Kini, a i proizvodjaci komponenti su standardni. Jedino na sto treba obratiti paznju jeste kvalitet fena ili fenova. Evo tri poslednja kompa koja su dosla na servis imaju isti problem. Riknulo napajanje. zasto? u dva slucaja fen je zastopao, u jednom vrti se sa pola brzine. Naravoucenjije: I jeftinije napajanje moze raditi pristojno ako mu se doda dobar fen ili cak dva.

PitBull je napisao(la):

Naravno da je bolja pa to nisu monitori u istoj klasi. LG nema bolju 17" - to je vrh. Samsung ima bar 3 bolja(757p, 757dfx i 757nf). Uporedi samo cenu 755df-x i lg795. Mislim da je razlika preko 60eura...

Monitor je stvarno odlican za te pare !!! kosta me 230E bez pp

3 godine sam koristio HANSOL 701P TCO99 ( SAMSUNG 750P ) .

PitBull je napisao(la):

Da, i generalno, neki nn GF4MX daje bolju sliku nego najbolji GF2MX.
Broz je vec pomenuo razliku u klasi i ceni.

A ja samo hocu da napomenem da sam video veci broj LG-a koji posle izvesnog vremena pocnu da mute sliku. Zato sam pomenuo trajnost. Jeste slika ostra, i lepa, mada LG krade na dijagonali(izmerite ko ne veruje), ali sretao sam se sa doticnim problemom.

Nazad
Vrh Dno