Šta je novo?

mish i razlike u mishevima ...

deka je napisao(la):
Vec vise od godinu dana imam mx700 i kada sam ga kupovao (placen 75€) pitao sam se da li sam normalan, ali ajde, bese nesto para iznenada i reko' nek ide zivot. Par dana sam radio samo na njemu, dok ponovo nisam seo za 'obican' mis (opticki Logitech, klasika) i od tada se ne kajem niti zalim ni jedan cent koji je 'ulozen' u mishonju, a upravo iz razloga koje je naveo @bane.

Koliko se ljudi razlikuju, ja imam mx500 i ergonomija mi nikako ne odgovara, znaci precisnot odziv tasteri sve ok ali mi je mis premali i po mom misljenju nema toliko dobru ergonomiju kao npr. novi M$ misevi ja kad sednem za ovaj novi tilt MS progledam, pa cu ovih dana da zamenim Logija.

Mislim da je za one koji imaju veliku saku bolje resenje MS.

ja nemam veliku saku, al imam dugacke prste ... sta ja da radim? :)

kad bi bio ovakav al da nije za bluetooth nego da ima kabl

ps_m-imex-bt.jpg

Inteli 4? :)

Poslednja izmena:
Huh, sta znam ... inteli 4 mi izgleda kao igrachka pored mx 510 ...

ima neko iskustva sa ova dva misha? ovaj intelimouse 4 mi izgleda mnogo lagan i plastichan na slikama, dok mx510 odaje utisak tezhine i nekako chvrscih materijala ... je li i u stvarnosti razlika osetna?

SumAnuT je napisao(la):
Huh, sta znam ... inteli 4 mi izgleda kao igrachka pored mx 510 ...

ima neko iskustva sa ova dva misha? ovaj intelimouse 4 mi izgleda mnogo lagan i plastichan na slikama, dok mx510 odaje utisak tezhine i nekako chvrscih materijala ... je li i u stvarnosti razlika osetna?

Ajd ja posto sam isprobao MX500, MX900(ne znam dal je bas ta oznaka onaj sa bluetothom) i MX1000, sve je to isti k.... znaci finese su u pitanju (e da ja nisam neki prof counteras) i opet ponavljam preciznost, kvalitet izrade, 5 god. garancije, broj tastera, softver sve je tu extra samo ergonomija nije za velike sake, mozda je ergonomija 5+ al za ljude sa malom i srednom sakom (ovde pod velikom sakom podrazumevam da npr. tapkas basket loptu i u tapkanju je ukvatis na keca jednom rukom, pa onda malo zakucas... :) ) znaci MS ima po mom misljenju 3xbolju ergonomiju, kvalitet je skroz ok, mislim mis je u pitanju i da ga menjas jednom godisnje sta ima veze mada garantujem da moze da izdrzi mnogo, mozda na MS je jedino skrol malcice losije odradjen al opet ide i levo desno tako da mu dodje na isto (ovde uporedjujem skrol sa mx500).

Poslednja izmena:
SumAnuT je napisao(la):
kad bi bio ovakav al da nije za bluetooth nego da ima kabl

ps_m-imex-bt.jpg

Ja imam taj mis, to je Intelli Explorer 4 WiFi. Pre njega sam imao MX510 koji je zavrsio na drugoj masini i poprilicno dugo sam se trudio da se naviknem na skrol bez klika. Svejedno, mis je zaista veoma kvalitetno uradjen, veoma precizan, vrlo upotrebljiv u FPS igrama (probao sam i Doom i CS i HL2 i FarCry). Svaka preporuka (ima ga u knjizari Plato).

A mislim da se varas po pitanju tezine. Recimo, ovaj Intelli ima 2 baterije (mada odlicno radi i sa samo jednom) i nije lagan kao Intelli 3.0A. Plastika Intelli 4 je zaista odlicna, ja ne mogu da joj nadjem manu tako da sam siguran da nista ne zaostaje za onom koju ima MX510.

Poslednja izmena:
Da ali taj bez kabla se umnogome razlikuje od inteli 4 sa kablom ... promenjena mu je ergonomija, ovaj for bluetooth ima i klik na scroolu ... ali ja to ne ih uzimao jer bi sigurno zavrshavao na podu jednom u mesec dana, nepazhnjom ... kolko puta bi prezhiveo pad, ne ulazim u to al svakako mi se ne isplati nista bez kabla da svo vreme gledam i pazim da ga sluchajno ne gurnem rukom ...

ali izgled i ergonomija mi se strashno svidjau i chini mi se da su bolji od ligitecha po tom pitanju ... a i ne izgleda lagano uopshte ... sve je super samo shto nema kabl ... a ovi sa kablom nisu toliko dobri ...

bash sam u dilemi ...

ovo:
mx510.jpg
versus ovo:
msmouse.jpg

citao sam nekoliko reviewa po netu (poshto josh nemam pare, inace bi moje nestrpljenje presudilo u ovoj dilemi malo posle otvaranja topica :) ) i svi neshto smute, ovaj bolji tamo ovaj bolji vamo ...

Kakvi su vashi utisci ako ste probali oba ili ako ste probali ovog mikrosoftovog poshto o mx510 sam dovoljno chuo ...

Da li se samo meni chini ovako po slici da je logi, tezhi i cvrshci i da je zavrshna obrada bolja nego na Inteli-ju?

aj znam da sam dosadan al mozda posluzhi josh nekome ovo :)

Ja tvrdim da je na logiju ergonomija izuzetna, konkurenta koji tebe interesuje nisam probao (a Logija ne menjam....)...
Neznam, jedino ako imaš extremno veliku šaku razmisli o kupovini nekog većeg (kabastijeg) miša...Logitech je savršen za većinu ljudi, kod mene ga koriste i drugovi i svima odgovara....
MX 510 je izuzetan miš...

Btw, meni ova dva miša (sa slika) slično izgledaju, bar po ergonomiji, stim što mi MS izgleda malo oštrijih ivica...Neverujem da možeš puno pogrešiti ako pazariš bilo koji od ta dva miša...

Poslednja izmena:
MX510 je odličan miš. Jedina ozbiljna zamerka na njega prilikom igrinja CS u dobroj konkurenciji je težina, koja je malo veća. Verovatno je u pitanju stvar navike i ukusa. MX518 donosi neka poboljšanja, a u radu se jedino stvarno oseti to što je lakši (12 bita paket vs 16 bita nisam baš uspeo da uočim), a 1600dpi i promena dpi u letu možda nekome može da znači, meni nije. Nova stvarčica koja stiže je G5, laserski, ima kabl, pravi profi igrački pacov sa kertridžom sa tegovima.

Trenutno sam na MX510 mišu, dobrano sam se oprobao sa MX518, i nisam siguran da li vredi razlike u lovi. Da uzimam novi miš sad, verovatno bi ipak MX518 bio prvi izbor, pre svega zbog manje težine. Ko ima MX510, ne znam da li vredi prelaska na MX518. Za office rad svakako ne, za single player takođe, za ozbiljan multiplayer - verovatno da da, a za turnire i profi igranje - svakako.

Knight_rider je napisao(la):
Ja tvrdim da je na logiju ergonomija izuzetna, konkurenta koji tebe interesuje nisam probao (a Logija ne menjam....)...
..

Au sto volim ove sto tvrde da je nesto do jaja, a nesto drugo nisu ni probali. Ko kada bih sad ja rekao Jelen je do jaja pivo (da ne gresim dusu nije lose ;) ) a nikad u zivotu nisam probao ni jedno uvozno pivo tipa lupam Amstel.

Isprobaj sve pa onda donesi zakljucak ovako cak i da si u pravu je malo glupo jer nema argumenata.

Poslednja izmena:
SumAnuT je napisao(la):
ovo:
mx510.jpg
versus ovo:
msmouse.jpg

citao sam nekoliko reviewa po netu (poshto josh nemam pare, inace bi moje nestrpljenje presudilo u ovoj dilemi malo posle otvaranja topica :) ) i svi neshto smute, ovaj bolji tamo ovaj bolji vamo ...

Kakvi su vashi utisci ako ste probali oba ili ako ste probali ovog mikrosoftovog poshto o mx510 sam dovoljno chuo ...

Da li se samo meni chini ovako po slici da je logi, tezhi i cvrshci i da je zavrshna obrada bolja nego na Inteli-ju?

Imam levog vec 2 godine, lazem imam mx500, a ovog desnog sas isprobao u par navrata, i sve mi je na tom misu isto ili bolje, sem skrola jer nema lepo ko na logiju klika, mislim ima ali je nekako na logiju bolji, ali moguce je da je to samo stvar navike tako da ovih dana idem na desnog.

intel 4 je stvarno dobar mis ,koristio sam ga kod rodjaka nekih 5 dana,precizan,udoban......jedino mu je malo cudan scroll nezapinje nego ide "socno" :d ,ali navijnes se i na to

Poslednja izmena:
koristim trenutno intelli 4.0,imao sam mx500
ne svidja mi se povrsina na mx510,onako sjajna-lakirana pa stoga utice na znojenje dlana
mx500 i intelli 4 nemaju tih problema,jedino je problem sto nemoze da se kupi mx500
inteli je laksi - sto je meni daleko udobnije(upravo zbog tezine ne bih nikada koristio wireless mis)
intelli ima meksi klik od logitech-a
logitech ima po meni udobniji skrol,navikao sam se sada na ovaj bez klika,ali kad uzmem logitech u ruku odmah primetim da je ipak udobniji za skrolovanje
a te fore sa rezolucijom 800,1600 pa nazad na 400 nisu presudne(800dpi je dovoljno uz adekvatno osvezavanje),svi ovi misevi rade odlicno(kanterasi znaju da Spawn igra na intelli 1.1 misu i bas ga zabole za rezolucije senzora)
znaci kome je bitan udoban skrol i voli malo tezeg misa nece naci nista bolje od logitech-a

Misko je napisao(la):
Au sto volim ove sto tvrde da je nesto do jaja, a nesto drugo nisu ni probali. Ko kada bih sad ja rekao Jelen je do jaja pivo (da ne gresim dusu nije lose ;) ) a nikad u zivotu nisam probao ni jedno uvozno pivo tipa lupam Amstel.

Isprobaj sve pa onda donesi zakljucak ovako cak i da si u pravu je malo glupo jer nema argumenata.

Ne žive svi samo za to da isrobavaju nove miševe...Ja sam čoveku naveo činjenicu da intellija nisam isprobao, ali sam probao dosta drugih miševa i nijedan mi ne pasuje kao logitech...
Btw i tastature su najudobnije upravo Logitechove.....Nek kaže ko šta hoće....
I vidim da je neko napomenuo da se na MX 510 više znoje ruke jer je glatkog finiša, a to nisam primetio ni posle višesatnog rada...

Ja imam Microsoft wireless intelli-explorer 2.0 vec vise od god dana!
I meni je skroz ok!Nije se razdrmao(raspao) ili cak nekada preskocio!
Recimo da imam osrednju ruku i da sam probao logitecha mx510 i da mi je bio malo mali!
Meni vise prija da misa osetim na celoj saci nego da mi se uvuce u dlan i da moram kriviti prste da bih klikao!
Sto se tice scrola ja nemam primedbi!Kada se naviknes uopste ga neostis!
Vezano za tezinu ovog modela , standardni je dosta tezak sa dve teske alkalne baterije , dok ja koristim vartine na punjenje od 750mah koje su duplo lakse od alkalnih i mis mi radi malo vise oko mesec dana sa prosecnim koriscenjem oko 10h po danu!
Meni takodje je jako bitno da je mis wireless zbog osecaja slobodnosti!Volim kada mi mis prati ruku bez otpora!
Ako bih uzimao neki od logija uzeo bih mx700 ili mx1000 prvenstveno zbog velicine i lezanja u mojoj ruci!
Da opet mogu da biram u toj cenovnoj klasi izmedju mx510 ili ms uzeo bih ponovo ms!

Hm....Ja nisam imao problema sa veličinom miša...Mislim naravno na mx 510, imam šaku barem srednje veličine, ali kada je stavim preko Logija prsti se lepo obaviju oko njega...Savršeno prati oblik šake i nije nimalo neprirodan položaj, pa ssamim tim nema neprijatnosti....
Neki ljudi vole veće miševe, tu nema pomoći....Mx 510 je težak oko 170 grama sa sve kabelom i USB-PS2 adapterom (ako ćete ga koristiti)...E sad, to nije ona težina koju osećate za stolom koja je u svakom slučaju manja od navedene...
A kabl je sasvim korektan, ima solidnu dužinu i prilično je savitljiv...
Mana ovome mišu je u najvećoj meri cena.....
Koliko je težak taj Intelli 4?

ergonomija i dizajn: + za MS periferije
izdrzljivost i cena: + za Logitech

koristim oba vec godinama

Vec godinama kuci imam MS Intelli Wireless 2.0 (to je Intelli 4.0 bezican) a u igraonici igram na MX500 (MX510). Situacija je sledeca: imam srednju saku, na MS mi je bolja ergonomija. Ni na MX500 nije losa. MX500 ima nesto malo kvalitetniju plastiku. Mislim da je trajniji i da trpi vise. Ovom mom MS je najveca mana to sto je bezican: nesto je tezi zbog baterija, i signal minimalno kasni, mada je to jako mala razlika. Logi je tezak bas koliko treba. Da napomenem da kuci imam istu podlogu kao u igraoni (sad sam skoro kupio novu, xraypad thunder8). Logi je nesto malo precizniji, mada je i MS dobar. Naravno MS je dosta jeftiniji.

E da jos jedna bitna stvar, tockic na MSu je apsolutno fenomenalan, bar po meni. Nema one "podeoke" nego ga vrtis bez zastajkivanja, a otpor je mali a tacno dovoljan da tockic ne hvata zalet kad ga pustis nego se vrti tacno koliko si ga okrenuo. Softver za misa ima akceleraciju na tockicu, tako da lako skrolujes jako dugacke stranice, a moze da se pomera levo i desno i time skroluje u stranu, mada se tesko pomera i to stvarno nikad nisam koristio. E sad problem je sto sam sretao i ove iste modele misha kojima tockic "zapinje" pa je malo nezgodan za koriscenje. Sto se Logija tice za tockic ne znam jer se ne koristi u vorkraftu.

Naravno i jedan i drugi mozes da cimas koliko hoces nikada se nece istripovati kursor.

Znaci zakljucak ako mozes da skrpis pare uzmi mx518 ili 510, ako nemas dovoljno i MS ce sasvim lepo da posluzi. Bilo koji da uzmes daj prednost onima sa kablom zbog kasnjenja, jeste lepse kad je bezicno, ali mislim da je bolje da signal ne kasni.

Ja mogu da skupim pare zato i cekam ali kako stvari sada stoje i sa fondom od 50€ pre bih uzeo Inteli-ja. Primetio sam i u vashim postovima i u reviewima po netu, da se pri pominjanju mikrosoftovog misha uvek provlachi rech udobnost i komfor, shto niko ne kaze za logitecha. Naravno niko ne kazhe ni da je logi neudoban ili ishta slichno, ergonomija je odlichna ali nekako kad se sve dobro na tom mishu sabere, ljudi ne dobiju osecaj da kazhu da je mish udoban, doks a mikrosoftovim mishem ljudi izgleda osecaju tu udobnost i komfor pa to i govore.

Nadam se samo da su izjave o udobnosti Intelija verodostojnije od onih - "Intel je udobniji od AMD-a" :)

Poshto nisam gamer, ta mala razlika u preciznosti mi verovatno nece smetati a scrool bez klika i mogucnost mrdanja u stranu su josh dva plusa ukoliko nisam gamer, tako da mislim da cu uzeti Mikrocsoftovog pacova.

Poslednja izmena:
Ne žive svi samo za to da isrobavaju nove miševe...Ja sam čoveku naveo činjenicu da intellija nisam isprobao, ali sam probao dosta drugih miševa i nijedan mi ne pasuje kao logitech...
I vidim da je neko napomenuo da se na MX 510 više znoje ruke jer je glatkog finiša, a to nisam primetio ni posle višesatnog rada...

Pa ne zivim ni ja da isprobavam nove miseve, ne znam odakle ti samo takav zakljucak? Samo uporedjujem ono sto sam do sada sam isprobao. To sto si probao dosta drugih miseva, nema nikakve veze jer nisi isprobao ovaj drugi sa kojim se poredi Logi. (a i koje to druge miseve, genius? a4tech?)

Logi tastature su ti najbolje, kako onda vecini, ustvari velikoj vecini su MS tastature naj naj, a misevi se kolju ali tastature MS su zakon, opet verovatno nisi isprobao ali si ih uporedjivao sa nekim drugim pa je logi bolja.

Ako si isprobao onda imas veoma drugaciji ukus, mislim nije ni to lose, ja ovde samo kritikujem sto preporucujes nesto kao najbolje a da drugu stranu nisi ni isprobao sto je jako jako glupo.

Poslednja izmena:

Evo ja cu da kazem da su MS tastature duplo bolje od Logitechovih.

ja imam logi tastaturu ali sam probao i MS i stvarno je teshko da se odluchi ali ako mora onda MS a kod misheva stvarno nishta drugo nebi menjao osim nekog josh boljeg logitech misha ali prava istina je da je sve ovo moje iskustvo i svako (ali bash svako :) ) ima pravo na drugachije

Logitech G5

A jel neko probao ovaj novi Logitech G5 sa tegovima? Vidim da je cena oko 65.

@Misko:
Probao sam i MS tastaturu...
Nije mi se dopala,kao ni Genius,Neo,Trust.....Logi mi je onako bio najprijatniji za kucanje, mada sam i njega batalio zbog slabe multimedijalne podrške, pa sada koristim A4 Tech.....
A što se tiče miševa...Nisam konzeravtivac da tvrdim da je ono postojeće najbolje, a nisam ni star da bih to bio ili postao....Šala naravno :D
Nego nisam probao ovog Intelija, to stoji, ali probao sam doosta drugih miševa i lepih i ružnih, i velikih i malih...Nisam imao namere da ubijam prodaju miševa i tastatura proizvođaču najboljeg OS-a na svetu (opet šala)....
nego za MS tastature..probao sam onu iskrivljenu (jel se zove natural???) i nije mi se nimalo dopala, bolju ergonomiju ima moj A4 tech...a i plastika je suviše klizava....Logitech internet black keyboard pro sam imao ali sam je dao ujaku jer je bila srpska, a to je mene nerviralo, njemu odgovara, a čovek kuca bar 10 sati dnevno...Pa ako njemu odgovara, onda valjda i vredi...
Sve u svemu nisam imao nameru da svoje mišljenje ističem, a kamoli da bilo čije drugo potcenjujem...

Poslednja izmena:
SumAnuT je napisao(la):
Ja mogu da skupim pare zato i cekam ali kako stvari sada stoje i sa fondom od 50€ pre bih uzeo Inteli-ja. Primetio sam i u vashim postovima i u reviewima po netu, da se pri pominjanju mikrosoftovog misha uvek provlachi rech udobnost i komfor, shto niko ne kaze za logitecha. Naravno niko ne kazhe ni da je logi neudoban ili ishta slichno, ergonomija je odlichna ali nekako kad se sve dobro na tom mishu sabere, ljudi ne dobiju osecaj da kazhu da je mish udoban, doks a mikrosoftovim mishem ljudi izgleda osecaju tu udobnost i komfor pa to i govore.

Intelli je odličan, imaju ga moja 2 drugara, obojica onog bezgajtanskog. Jednog ću da dobijem uskoro na test, čisto da se razbiju nedoumice. Probao sam ih, odličan je miš. Ali ima jedna stvar kod MX510, kad ga u'fatiš jednom, da prostiš, uopšte ti se ne pušta. Fantastičan je za kliktanje po desktopu, kao da je vajan po mojoj ruci. Nisam baš stekao isti utisak sa Intelli pacovom, iako mu odajem svako moguće priznanje.

Takođe nisam veliki gamer, pika se tu i tamo CS online. Da se tu oseti razlika u mišu, oseti se. Iskreno govoreći, više se još oseti na desktopu. :) Izuzetno dobro dođu back i forward dugme na palcu.

Sa MX510 nema greške, to sigurno mogu da tvrdim. A sve preko toga je stvar ukusa. Da je trunčicu veći bio bi preveliki, da je trunčicu manji, bio bi premali. Da je trunčicu lakši, bio bi MX518. :D

SumAnuT je napisao(la):

Evo drzim oba misa na stolu, oba su prikljucena u masinu. Gledam Intelli i mislim da nista ne fali zavrsnoj obradi - plastika je vrlo dobro uradjena, kvalitetna, cvrsta, bez nekih ostrih ivica ili delova koji "landaraju" i zveckaju kao kod jeftinih miseva, znaci sve je regularno po tom pitanju.

Ja imam veliku shaku, meni je MX510 mali dok je Intelli 4.0 sasvim po meri. Ergonomski, Intelli je zaista dobar. Poput MX510 postoje 2 tastera sa leve strane koji se pritiskaju palcem, na dobrom su mestu. Ostali tasteri ne zaostaju nimalo za onim na MX510, ako uopstei ma razlike, sem vizuelne naravno. Klik skrola je malko tvrdji, doduse to ce nestati kada ga malo razradis. Jedino sto eventualno moze u prvi mah da ti zasmeta je skrol bez klika. Meni je bilo vrlo tesko da se naviknem na ovakav smooth skrol, ali sada mi je potpuno svejedno da li koristim ovaj ili nalik na onaj na MX510.
U principu, Intelli 4.0 je zaista dobar mis. Vredi ga kupiti. Ja kada bih birao izmedju MX510 i Intellia, izabrao bih Intelli (doduse u nekom drugom koloritu, posedujem isti onakav kao na slici, dok na MS sajtu ima vrlo zanimljivih kombinacija :)).

Zakljucak za ljude koji nisu probali, ako imas veliku saku bolje je resenje MS, ako imas srednju a pogotovo malu idi na Logija, za tastature se naravno zna MS je zakon zakona, naravno ima nekih koji preferiraju IBM-ove od po 3 kile stare xy godina sa stravicnim klikom, meni su te ocaj ali dobro...

SumAnuT je napisao(la):
ja nemam veliku saku, al imam dugacke prste ... sta ja da radim? :)

Snimi nastavak ET-ja. :D
NHF :wave:

Nazad
Vrh Dno