Šta je novo?

Misedo 85

mmicko

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2008
Poena
304
Pozdrav svima,

Ako ima neko iz NS ko ima Misedo 85 u kolekciji i u mogucnosti je da ga pozajmi na nedelju dana molio bih da mi se javi.

Cilj je pravljenje emulatora, pa mi je neophodno skinuti sadrzaj ROM-a, napraviti par snimaka na kasetu i popisati elemente.

Kao referenca evo linka na dosadasnji rad : http://micko-wip.blogspot.com/

Nema potrebe. ROM, kao i ceo kompjuter je identičan sa TRS80 Color Computer 2.
Razlika je bila jedino u nalepnici na kućištu.

Ako se dobro secam, u Elektro skoli (Mihajlo Pupin) je svojevremeno bilo par primeraka. Zvali smo ih "Mizerija" ;)

Bilo ih je nekad u Saobracajnoj skoli u Novom Sadu 20 tak komada.Pre 6,7 meseci sam video nekoliko komada na Najlon pijaci.Prodavao ih neki ciga zajedno sa jos nekoliko pentium 1 bez hardova kao deo otpisanog inventara "SŠC PINKI" zajedno sa aluminijum plocicama inv.br....

hvala na odgovorima, svestan sam da su ROM-ovi isti, ali ono sto trazim je pre svega vezano za razliku u grafickom cipu jer je PAL verzija u Misedu i inicijalno kod njega je bela pozadina i crn tekst, dok je kod NTSC verzije zelena sa crnim slovima, pa mi je potrebno da utvrdim tacne razlike.

Ako ti je to bas bitno, daj neke oglase i kreni da trazis po srednjim skolama (elektro, gradjevinska...). Mozda ti se posreci da stoje negde u nekom budzaku, mada su ih najverovatnije davno bacili.

Vrh Dno