Šta je novo?

Mis secka nakon par sati rada (nov Logitech Performance MX)

Čekajte malo, ovde se dolazi malo do "babe i žabe" sindroma. Jedna je stvar sama radio frekvencija tj, "nosača electro magnetnog talasa" i načina na koji dva uređaja komuiciraju. Pitanje ja da li miš radi na istom protokolu kao WiFi mreža. Ako su miš i WiFi mreža rade sa različitim protokolima onda ne može WiFi Analajzer da ga propozna uopšte. WiFi za mreže nije sav tačno na 2,4GHz nego svaki kanal ima malo odstupanje od te frekvencije. Sam frekvenciski opseg može da bude ometan signalom iste freqvencije ali pomerene faze i prijemnik mora da ima dovoljnu fleksibilnost da razazna tu razliku i da kompenzuje za to. To se isto dnosi i na običan radio isto kao i na WiFi. Na taj način rade ometači radio signala koji mogu da "ubiju" radio signal na određenom opsgu frekvencija. Svi smo to iskusili tokom bombardovanja na primer.

@CountMike +1. Sve sto si rekao stoji.

googlaj malo bolje jer ruter ne moze da ometa signal wifi uredjaja. Mozda ako ga stavis u mikrotalasnu :D.
Ja sam lično video situaciju gde je jedino promena kanala na ruteru sredila situaciju sa "ubagovanim" mišem.
90% sigurno je i ovde ta situacija.

Druze polemika moze da se nastavi u nedogled. Evo ti jedan primer iz licnog iskustva. Imam cordless headset + g930 slusalice + logitech cordless tastaturu i misha. Pored svega toga stoji WR1043ND ruter sa 3 antene + 2 lap topa + 4 android telefona (pricam o celoj porodici) + televizor koji mi je nakacen na mrezu putem wifi-a i pored svega toga imam preko 40 wifi mreza u komsiluku. Sve sto sam naveo radi perfektno bez ometanja signala. Jedini problem koji sam imao je bio sa samom wifi mrezom i tad sam promenio kanal na 11 i sve radi ko sat. Ne znam zasto ste navalili ruter pa ruter. Nek iskljuci covek ruter, mozda ima neku krshinu pa mu zaista smeta ali to ne znaci da wifi signal rutera ometa wifi uredjaje vec da njegov ruter iskace iz protokola u kom bi trebao da radi i ometa signale kojima ne bi trebao da ima pristup. To sto nasom zemljom vladaju ruteri kineskog kvaliteta da ne kazem porekla jer ima dobrih kineskih proizvoda to ne znaci da u teoriji wifi mreza ometa signale cordless uredjaja.

Ako Vam predstavlja neku satisfakciju nabavicu MX Revolution pa cu ga testirati kod sebe i javiti ovde sta i kako zaista radi.

Poslednja izmena:
Ako vam predstavlja satisfakciju nabavite MX Revolution i testirajte ga, gotovo sigurno će raditi uredno.

Tvrdim da je u ovom slučaju ruter uzrok bagovanja miša.
Dešava se, retko ali dešava se
I to ne samo kod nas i ne samo sa "kineskim" ruterima.
Takodje i ne samo sa MX revolution, i drugi miševi su imali takve probleme.

Ok nije problem nabavicu MX Revolution pa cu ga istestirati i postaviti ti slike svega sto se nalazi u okolini ukljucujuci i slike analizera ...

Nek iskljuci covek ruter, mozda ima neku krshinu pa mu zaista smeta ali to ne znaci da wifi signal rutera ometa wifi uredjaje vec da njegov ruter iskace iz protokola u kom bi trebao da radi i ometa signale kojima ne bi trebao da ima pristup.
Šta, odjednom ruter prestane da koristi Wifi protokol i pređe na bluetooth, ZigBee ili ko zna koji?

Samo mi objasni, zašto je razdvajanje kanala miša i rutera meni onda rešilo problem? Ipak nemoj da objašnjavaš, dosta smo čitali kako mali Perica zamišlja rad bežičnih mreža.

to ne znaci da wifi signal rutera ometa wifi uredjaje
Ti izgleda ne praviš razliku između pojmova Wifi i bežični prenos podataka. Bežični miš nije Wifi uređaj.

Ja nisam nigde napisao da je u pitanju wifi mis. Napisao sam wifi uredjaje. Imam samo jedno pitanje za tebe koje glasi da li radis i ako radis da li radis u bilo kakvom mreznom okruzenju, ili si student? Vrlo dobro znam sta je wifi, a sta bezicni mis. Pri tome mis ne moze biti wifi nikako.

Poslednja izmena:
Tehn1ka šta je zapravo poenta (tvojih tvrdnji)?
Nisu mi jasne iskren da budem.

Prvo si savetovao čoveku da ubode usb kabel u miša i tako ga koristi.
Da je otvarač teme želio žični miš ne bi ni kupovao bežični.

Troluješ temu ili imaš nešto da kažeš što bi moglo biti od koristi?

p.s.
http://lmgtfy.com/?q=router+wireless+mouse+interference

Ne trolujem temu daleko bilo. Coveku sam rekao kako najlakse da resi problem. S obzirom da je njemu potreban bezican bis, a ne mis sa kablom vise kabal nisam pominjao. Sve sto sam rekao je u teoriji, a ne u praksi osim u svojim licnim iskustvima gde navodim, kao sto i tvrdim da u mom slucaju (iz prakse) nema nikakvih ometanja ili probijanja signala izmedju uredjaja. Necu Vas vise ometati u raspravi, jedino sto me jos interesuje je sta ce se desiti kada covek iskljuci ruter. Ne objasnjivo je to da misu signal bude dobar na pocetku, a da posle nekoliko sati rada zapocne ometanje istog. Svi vi tvrdite jednu stvar koja bi bila apsolutno logicna da se to desava od starta, ali da se desi posle nekoliko sati, a da u startu radi normalno ne bih rekao.

Možda njegov router automatski bira kanal koji je najmanje opterećen, pa se posle par sati sudari sa kanalom na kome radi miš.

U tom slucaju bad luck.

Idi ti lepo reklamiraj taj mis sto radi samo dva dana baterija a ne 2 - 3 nedelje kako bi trebalo. A i to ti je sam po sebi trebao da bude reper da nesto nije u redu s' mishem. To ti je kao da kupis novi punto i trosi 1l na 1km. Da li bi vozio tako il bi ga vratio nazad?
E kad to resis, onda gledaj kako se ponasa da li i dalje ima seckanja za koje svi mudruju da je problem do konflikta uredjaja koji koriste wifi, druze da je to problem, tebi ne bi radilo cas dobro cas lose nego bi stalno drndao.

Ja imam taj mis i sa baterijom koja je u njemu traje 3,4 dana. Stavi bateriju veceg kapaciteta duze ce trajati. Naravno zavisi i koliko se koristi. A nigde nisam video reklamu koliko baterija traje. Naravno ako njemu ne odgovara neka vrati.

Nazad
Vrh Dno