Šta je novo?

Mirror's Edge

Da li je neko pokusao da igra na gamepad-u?
U podesavanjima za controls ima samo za tastaturu, kada pokusam da definisem za gamepad (controls2 valjda se tako zove, pored podesavanja za tastaturu desno) ne reaguje?
Gamepad je kineski i u visti je instaliran.

Da li je neko pokusao da igra na gamepad-u?
U podesavanjima za controls ima samo za tastaturu, kada pokusam da definisem za gamepad (controls2 valjda se tako zove, pored podesavanja za tastaturu desno) ne reaguje?
Gamepad je kineski i u visti je instaliran.

Pazi ovako da bi koristio gamepad moras imati Logitech Chillstream ili XBox360 kontroler koji su oficijelno podrzani. Radice jos neki drugi ali ce im layout kontrola biti pomesan totalno. Ja imam Saitek Cyborg rumble koji nije dirketno podrzan ali uz Xinuput wraper sa ove STRANE sve radi savrseno, osim vibracije.

U xbox360cemu.ini koji stavljas u C:/windows folder konfigurises dugmice koji ce biti remapirani, otvori ctrl panel, idi u game controllers i gledaj kom dugmetu odgovara koji broj kad ga pritisnes.

Kod mene ovaj layout izgleda ovako:

[PAD1]
Left Analog X=1
Left Analog Y=-2
Right Analog X=4
Right Analog Y=5
D-pad POV=1
A=2
B=3
X=1
Y=4
Left Shoulder=5
Right Shoulder=6
Back=9
Start=10
Left Thumb=11
Right Thumb=12
Left Trigger=7
Right Trigger=8

Sve dugmice osim D-Pad rempairas u odnosu na svoj kontroler. Sto se tice osa mislim da ce odgovarati, ako ne onda pogledaj uputstvo koje se nalazi u xbox360cemu.rar.

Layout xbox kontrolera: LINK

Poslednja izmena:
To upravo i ja kazem - ovo sa fiziksom dobro izgleda i to je neki dodatni nivo detalja. To sto nekima to ne treba - not my problem. Iz tog razloga nikada nisam ni kupio ni konzolu - mala rezolucija, losh frejmrate, ali eto, ivketu je to super, a ima i masinu sa nvidijom pored pa moze sve to da proba i ne vidi neku razliku te mu fiziks efekti nisu ni potrebni. to je samo za neodrasle kao ja (a on ima konzolu lol)

edit: naravno da ti efekti ne menjaju gameplay, ali poboljsavaju atmosferu. kao sto sam i malopre rekao - bez toga je siromasnije, bas kao sto nije isto igrati krizu sa teksturama na max i sa teksturama na gamer. One ne menjaju gameplay ali zato menjaju vizuelni dozivljaj. kome to nije bitno - nemam sta sa njime da diskutujem dalje. Meni je to pod br.1, a gameplay pod br.2 kad su takve igre u pitanju. (to je zato sto sam infantilan verovatno :p )
:wave:

Pa nista ovaj, ajde nabavicu ti neki sah u HDRu pa ti gledaj kako se zraci sunca prelamaju preko topa, koji na veliku zalost moze samo napred da ide.

Pa nista ovaj, ajde nabavicu ti neki sah u HDRu pa ti gledaj kako se zraci sunca prelamaju preko topa, koji na veliku zalost moze samo napred da ide.

Nisam rekao da mi je gameplay nebitan ili da je pod br.20 ;) Takodje, sah nije FPS! :smash:

Novi Drajveri i nece blokirati ja vec 4 nivoa odigro i nista nije blokiralo fps 62 ukucano :banana::banana:

Hoce. :p *** ja izgleda baxuz. Instalirao sam patch , i nove beta drivere posle toga, ali igra i dalje blokira (neki put posle minut , neki put posle 20)...

Sve odlicno radi ako se iskjkuci physX u video podesavanjima u igri.

OS je Vista x64.

Jao Gx-x, gx-x, koji si ti car, napravili vam staklo koje puca drugacije od konzolnih verzija i od Ati kartica da nadjete neko opravdanje u sebi za kupovinu GTX serije :D Inace to nema sanse nigde drugde da radi, a kamoli na konzolama :D ne kazu dzabe ovce su za sisanje...

Najnowiji whql, poslednji physx, patch 1.01, i ovaj treci fix koji je izasao za za isti, sto je ocigledno i pravilo probleme. Sada ide savrsenoooo sa physx na on, pod cim podrazumevam da ne osecam gotovo nikakvu razliku performansi ukljucenog i iskljucenog a od mr. Friza ni traga ni glasa. Leeeti leeeti pesmo moja milaaa:D And keep the Faith.... I physx rula i najbolji jeee!

Evo čak se i moj matori 8800GT odlično nosi sa PhysX-om :)

Ja sam presao ~6-7 chapter-a sa prvim melemom. Bez ikakvih problema, a PhysX ne mogu da koristim ( ni sa jednim ) jednostavno se javlja blokada, tj. igra radi u ~10-20FPS ako se ukljuci.

Hoce. :p *** ja izgleda baxuz. Instalirao sam patch , i nove beta drivere posle toga, ali igra i dalje blokira (neki put posle minut , neki put posle 20)...

Sve odlicno radi ako se iskjkuci physX u video podesavanjima u igri.

OS je Vista x64.

sve si reko ovim zadnjim OS je Vista x64,ja sam na xp sp 3
XP je zakon:D:banana:

To upravo i ja kazem - ovo sa fiziksom dobro izgleda i to je neki dodatni nivo detalja. To sto nekima to ne treba - not my problem. Iz tog razloga nikada nisam ni kupio ni konzolu - mala rezolucija, losh frejmrate, ali eto, ivketu je to super, a ima i masinu sa nvidijom pored pa moze sve to da proba i ne vidi neku razliku te mu fiziks efekti nisu ni potrebni. to je samo za neodrasle kao ja (a on ima konzolu lol)

edit: naravno da ti efekti ne menjaju gameplay, ali poboljsavaju atmosferu. kao sto sam i malopre rekao - bez toga je siromasnije, bas kao sto nije isto igrati krizu sa teksturama na max i sa teksturama na gamer. One ne menjaju gameplay ali zato menjaju vizuelni dozivljaj. kome to nije bitno - nemam sta sa njime da diskutujem dalje. Meni je to pod br.1, a gameplay pod br.2 kad su takve igre u pitanju. (to je zato sto sam infantilan verovatno :p )

zato ces ti igrati blazing angels xxxx i fable xxxx jer si "mator" ;)

mislim priznaj lepo da si i gore pomenute igre igrao duze od ovoga ;)

nigde nisam rekao da nisu potrebni physx efekti ;) to jeste dodatni + ali nije kao da igra bez toga izgleda kao na medium/low
sto se eye candy look-a tice u cryostasis-u npr. physx efekti izgledaju 3x bolje od ovoga ;) na stranu to sto je igra vnogo :D sem pucanja stakla, papirici, "vetar" i tkanina nisu nista posebno cak sta vise rade na atiju (tj. cpu-u) bez fps drop-a ;) samo staklo pobrljavi
ionako cemo svi ovde na forumu manje vise "videti" koliko ce se igrati ME :smoke: ja potpisujem mnoooogo manje od fo3, fc2, gta 4 npr. (koje svi igraju iako ih pljuju )
jednostavno (po meni) igra nema nikakav replay value i kraj
dzaba physx i tvoja "bolja atmosfera" ;) ovo kad' predjes (a to je vrlo brzo) ide uninstall

Ja sam presao ~6-7 chapter-a sa prvim melemom. Bez ikakvih problema, a PhysX ne mogu da koristim ( ni sa jednim ) jednostavno se javlja blokada, tj. igra radi u ~10-20FPS ako se ukljuci.
I ja sam imao isti problem ,lagovalo je uzasno instaliraj zadnje drivere
GeForce Forceware 181.22
GeForce Forceware 181.22 XP 32-bit
GeForce Forceware 181.22 XP 64-bit
GeForce Forceware 181.22 Vista 32-bit
GeForce Forceware 181.22 Vista 64-bit
i necjes vise imati problema,barem ja nisam imao sve sada radi savrseno,seckanje niti lag ne postoje;)

Pogledaj da li je u nV controll panelu hardware PhysX na enabled ili na disabled. Ako je na disabled onda svu fiziku racuna CPU pa stoga FPS pada na tako niske vrednosti.

Ja imam problem da mi se na jednom nivou na pocetku desi da igra totalno uspori kao da je stalno ukljuchen slow down i jelte onda ne mogu da skacem ni nist :|
Gledao sam na netu neku ljudi su imali iste probleme ali nema reshenja josh :\

Instalirao sam najnoviji patch i najnovije drajvere za nvidiu-u btw imam 9800gtx+

I igrao sam se sa grafickim podeshavanjima sve sam ukljuchivao i iskljuchivao i nema pomoci...

Ljudi ja imam drugi problem, prijavljuje mi sledece :
The cabinet file CookGrnd is corrupted i da mi da nastavim, ignore ili cancel ???
Koliko vidim nikome od vas nije se desavao slican problem ?
OS je win xp sp3

Pogledaj da li je u nV controll panelu hardware PhysX na enabled ili na disabled. Ako je na disabled onda svu fiziku racuna CPU pa stoga FPS pada na tako niske vrednosti.

Zar nisi procitao sta sam napisao :D ?

Kazem da PhysX i drzim iskljucen(znaci CPU i koristim). Igra je konstantno na 62FPS sa 16xQ. Ako ukljucim PhysX u igri onda igra uzasno laguje. I koliko vidim do driver-a je. Samo necu ga menjati ..:)

Poslednja izmena:
sve si reko ovim zadnjim OS je Vista x64,ja sam na xp sp 3
XP je zakon:D:banana:

Ja sam na Visti 64bit i sve mi radi perfektno kao i ova igra. Instalirao sam sve ono sto treba i radi kao sat sa ukljucenom fizikom.

Vista x64 zakon :banana:

xp sp3 sve na max bez physX zakucano na 60fps-a sa starim GTS-om:)

Ja sam na Visti 64bit i sve mi radi perfektno kao i ova igra. Instalirao sam sve ono sto treba i radi kao sat sa ukljucenom fizikom.

Vista x64 zakon :banana:

Sredio sam problem. Samo stavio u compitability mode za windows 2000 i radi ki blecav :D sa physx-om konacno.

I normalno da vam igra leti , prvo 8800gt nije krs a drugo unreal engine 3 nije bas medju najnovijima :S:

Poslednja izmena:
Jos nesto sto sam primetio ... igra ima strava odradjen zvuk oruzja! Cisto da napomenem :D

Sredio sam problem. Samo stavio u compitability mode za windows 2000 i radi ki blecav :D sa physx-om konacno.

I normalno da vam igra leti , prvo 8800gt nije krs a drugo unreal engine 3 nije bas medju najnovijima :S:

Nije naj noviji ,a da je jedan od najboljih to da ,a unreal 4 tek se planira za kraj 2010 godine i to za konzole za pc jos nije najavljen tako da ima jos da cekamo:banana::banana:

Poslednja izmena:
Pre par sati predjoh igru,i sa razocarenjem konstatujem da je igra extremno kratka:( sto se mene tice to joj je jedina mana,naravno poceo sam sad da prelazim na Hard,igra stvarno vredi,jako dobro optimizovana,odlicna grafika,potpuno nesvakidasnja igra-to me je najvise i privuklo.Jednom recju ko nije igrao obavezno da je odigra.

Meni igra, u stvari samo Faith, na pocetku nivoa HEAT strasno uspori! Prvih par metara normalno trci i onda odjednom krene da usporava dok je ostalo sve ok. Dok stoji sve se odvija normalnom brzinom. Zna li neko razlog-resenje?

Fantasticna igra. Steta sto je tako kratka. :(

Meni igra, u stvari samo Faith, na pocetku nivoa HEAT strasno uspori! Prvih par metara normalno trci i onda odjednom krene da usporava dok je ostalo sve ok. Dok stoji sve se odvija normalnom brzinom. Zna li neko razlog-resenje?
Procitaj zadnje 2 strane,tu ti pise razlog,ako modovi nisi obrisali te postove ;)

Koristi search u ovoj temi pa ces znati kako da resis.

Ili sam corav ili mi nesto fali? Nasao sam resenje za pad fps ali ja nemam taj problem jer mi ni physx nije ukljucen, fps mi je 40 do 50. Jednostavno Faith nece dalje da trci vec samo hoda, dok hoda nece da skace al zato cim stanem hoce...mozda se umorila?

Vrh Dno