Šta je novo?

Mirror's Edge

igara za pamcenje ima mnogo ;)
ovo jeste super prvih 20 minuta a onda jos 5 sati isto to i kraj :smash: *** kings bounty npr. mogu da igram kad'god hoces dok ovo necu ponovo igrati sigurno :)

Pa ok...nisam poredio ovo ni sa cim, niti tvrdim da je bolja od nekih drugih igara.A i ME nije RPG niti ima pricu koja moze da se meri s nekom RPG igrom.Sto se mene tice, pre cu ovo da prelazim vise puta (makar ponavljao jedno te isto, tj trcao po krovovima 5-6 sati) nego da napucavam horde i horde spawnujucih neprijatelja u nekom linearnom CoD-like shuteru.
Ako nista, bas mi je izazov da ponovim neku deonicu ali sto bolje, tj bez greske:)

naravno nvidia userima je sigurno u samom startu bolja jedno 50% vise :p

XaXa...ou, jea:D

Poslednja izmena:
Izasao fix na demonoidu.

igra smrzava. Kraj. Kupite original.

Imam ja original i instalirane drajvere 180.20 i na treningu igra izleti u win. Nisam jos ni poceo da igram misije. Probao sam par puta ispocetka i opet me izbacuje na par mesta u trening misiji. Instalirao sam novi patch sa sajta igre i sada skidam sada nove NVidija drajvere 181.20 whql. Pretpostavljam da krasuje zbog drajvera.:trust:

Poslednja izmena:
Imam ja original i instalirane drajvere 180.20 i na treningu igra krasuje. Nisam jos ni poceo da igram misije. Instalirao sam novi patch sa sajta igre i sada skidam nove NVidija drajvere 181.20 whql. Pretpostavljam da krasuje zbog drajvera.:trust:

skini onaj fix sa demonoid-a :p :D

Uhhh, sa PhysX ukljucenim bas ima vrcanja stakla svuda u naokolo kada se puca, narocito je dobra ona scena kada sa Faith kliza niz zgradu, pa sve staklo ide dole sa njom. Odlicno je odradjeno i ono cepanja najlona/zastava/cirada... bas kao da je neka tkanina. A kad stavim PhysX na software iz nV CP dobijam jednocifren FPS pri trcanju kroz kroz onaj sky bridge (prva slika sto je nex999 okacio desetak postova iznad), predpostavljam da je tako kod ati korisnika...

Poslednja izmena:
posle ove zakrpe sto sam instalirao kada ukljucim u igri onaj PhysX meni se pojavljuju oni najloni, iako mi u igri ispise da moja kartica ne podrzava to, i nemam neka usporenja u samoj igri zbog toga inace imam ATI-ja a ovamo se prica da radi samo kod nV jel probao jos neko to od ovih ATI-jevaca?

posle ove zakrpe sto sam instalirao kada ukljucim u igri onaj PhysX meni se pojavljuju oni najloni, iako mi u igri ispise da moja kartica ne podrzava to, i nemam neka usporenja u samoj igri zbog toga inace imam ATI-ja a ovamo se prica da radi samo kod nV jel probao jos neko to od ovih ATI-jevaca?

Imaš i ti PhysX uključen iako si na ATI-u ali samo njega ne obradjuje grafička karta kao što je to slučaj sa NV-om već sve to "gura" procesor.

po hiljaditi put - ako imas ati kartu radi fizika, ali ne preko karte vec preko CPU-a i igra ce usporiti, cesto biti i ne igriva.

Imam utisak da Mirrors Edge je dobar ako se igra po treci put. Ovako slepo nagadjenje gde treba da idem i na sta da skacem je totalno besmisleno + trebaju mi naocari za bloom. Igra hoce da bude kul, ali nije kul kada gines po 10ti put zaredom na jedan jako banalan skok pokusavajuci sve kombinacije moguce, a trebao si samo spejs da stisnes :S:

Igra je dobra, kome smeta bloom neka se udalji od monitora, ionako je igranje na joypadu daleko zanimljivije (ko ima). Osim toga imate taster koji vam okrece `Faith` u pravom smeru uvek i ako vam to nije dovoljno , mozete da se vratite vasim kanterima ,wow-ovima i ovcama...

Ni u jednoj igri bloom nije bolje iskoriscen.

E jeste, ako je nVidia um onda....ne mogu da naprave funkcionalan tv-out, a ne nesto komplikovanije.

Hm... Kod mene radi kako treba i sa ukljuchenim physx-om (da ponekad malo secne, ali to nije nishta pogotovo ako se uporedjuje sa GTA4, naprimer). Samo me igra neshto i nije odushevila - smara me first person view pod jedan, i to shto nema nikakve karte da bar znam gde treba da idem (crvena boja je nice, ali nema je uvek da ukaze put).

Pritisni levi alt i kamera ce se okrenuti u smeru kuda treba da se ide.

Poslednja izmena:
Samo me igra neshto i nije odushevila - smara me first person view pod jedan, i to shto nema nikakve karte da bar znam gde treba da idem (crvena boja je nice, ali nema je uvek da ukaze put).

Ne treba vama nista dati :whip:, pa se sigrajte do mile volje. :smash: :d

Ovde ko da vecinu mrzelo da prelazi tutorial...

moram jos jedared bar da predjem igru za physx na on (videvsi onaj link starog vuka). Morao sam da iskljucim jer me mrzi da se bakcem sa novim driverima a igra mi je blokirala svaki put kad su se pojavljivali SWATovci , sa jedinom opcjom - Ctrl+alt+del.

Instalirao nove drajvere i sada je sve u redu. Igra leti na najboljoj kartici u univerzumu. ATI kao po obicaju, opet podbacio.

Erm, podbacio sto nema u igrici stakala koja se lepse razbijaju i 'zavesa' strateski postavljenih da se lakse cepaju?

BS.

Poslednja izmena:
ako ako, nije fancy kao na envidiju :)

Erm, podbacio sto nema u igrici stakala koja se lepse razbijaju i 'zavesa' strateski postavljenih da se lakse cepaju?

BS.

da, debrija, krhotina, zavesa, vetra i jos dosta toga. Kad sve to nemas to ti jekao da gras na medium detaljima. Prosto - fali sadrzaja. Nije taj sadrzaj BS vec ga ti nemas pa ti je BS. Kao kad neko sa grafickom od 40e evra kaze "vise od medium detalja i 30fps? Pa to je BS"

;)

da, debrija, krhotina, zavesa, vetra i jos dosta toga. Kad sve to nemas to ti jekao da gras na medium detaljima. Prosto - fali sadrzaja. Nije taj sadrzaj BS vec ga ti nemas pa ti je BS. Kao kad neko sa grafickom od 40e evra kaze "vise od medium detalja i 30fps? Pa to je BS"

;)

Pa slusaj, ja imam Ati-ja i nesto nisam primetio da mi to bog zna kolko nedostaje...

Uzgred igra jako lepo radi i na Ati-jevim karticama... ima kocenja ako je ukljucena fizika, ali gust nije nista manji i kada je ta glupost ugasena! A da budem iskren nesto i nisam primetio bog zna kolko veliku razliku izmedju jedne i druge varijante! Mislim neka me niko ne shavti pogresno ovde... Licno me ne zanima da favorizujem niti jednu niti drugu stranu, cak bih i vise voleo da imam NVidia kartu iz nekih drugih razloga, ali ovo sa Nvidia fizikom je stvarno smejurija... I ne razumem sta znaci to likovanje, kad je ocigledno da ovaj endzin podrzava NVidijine zezalice koje i ne postoje za ATi-ja, niti ce... To mi zvuci taman ko kad jedan klinac zavitlava drugog samo zato sto on ima lilihip a ovaj drugi, ne... Smejurija :p

Uzgred kad smo kod igre, moram da primetim da nije nista posebno, barem meni... Lepo je to sto se neko setio da iz naftalina izvuce i na svetlost dana izbaci novotariju koja bi po svojoj koncepciji bila taman iz zanra koji se nakda jos zvao i platforma, ali tu je kraj... Igra je prilicno monotona i dobro je sto ovo skakutanje u 3D ne traje previse dugo jer bi me previse smorilo...

S druge strane, svaka cast za dizajn i endzin... ;)

nije naravno "elitnim" vidijasima palo na pamet da je ovo neko vec odigrao na konzoli, da mozda ima jos jedan komp sa vidijom, da ga boli pedu za "sminku" koja nista ne donosi gameplay-u koji je koliko se secam najbitnija stavka svake igre!?
*** imam osecaj da kad' zapucaju na vas prvo poginete jedno 5 puta da vidite kako sve moze da pukne staklo :d

Pa ok...nisam poredio ovo ni sa cim, niti tvrdim da je bolja od nekih drugih igara.A i ME nije RPG niti ima pricu koja moze da se meri s nekom RPG igrom.Sto se mene tice, pre cu ovo da prelazim vise puta (makar ponavljao jedno te isto, tj trcao po krovovima 5-6 sati) nego da napucavam horde i horde spawnujucih neprijatelja u nekom linearnom CoD-like shuteru.
Ako nista, bas mi je izazov da ponovim neku deonicu ali sto bolje, tj bez greske:)

Bold = Apsolutno ;)

PAKAO DA :d

meni licno nema neki replay value :trust: probao par time trial-a i batalio

igra je ok i to je to (ali to je samo moje misljenje)

A sto ste dosadni bre ATI nema fiziku manite se prihvatitie to sta se tesite
neko ima i atija i vidiju ;) prihvati to nemoj da se tesis :p
p.s. i odrasti bar malo plz ok? mojne da si gx-x :wave:

@Svi koji su dobili warnove od mene za warez.

Da, rekao sam da je izasao FIX na demonoidu. A pod fix sam mislio crack. I to onaj koji resava sve boljke (usporenja, iskakanja, nekonzistentan FPS, itd...). U nadi da ce to zaustaviti lavinu pitanja: Gde da nadjem lekic? Kako da sredim usporenje? Izbacuje mi "narodna verzija" na desktop. Sta da radim? Itd..... A vi umesto da shvatite poentu posta, vi odmah krecete da cebujete!

@Svi koji pocinju temu ATi vs. nVidija.

Prekinite da flejmujete. Kao da nemate dovoljno tema u forumu graficke karte/trendovi gde to mozete da radite. :S

P.S gx-x... Odlicna samokontrola :p

P.P.S Ne komentarisite ovaj deo. Procitajte, usvojite, i ako mozete, razumite...
---------------------------------
Ontopic:

Igrica ima manjih bugova. neki put nece da skoci na vertikalnu sipku pa poljubi trotoar :D. A hoce i da noclipuje kroz neki patos neki put i da dobije moc lebdenja, pa je jedino resenje reload.
Glede PhysX-a: On mozda nista ne doprinosi gameplayu, ali vraski dobro izgleda... najjace je kad je murjas :D ispred nekog zastitnog najlona, a vi ga sutnete, pa se najlon i'cepa u milion komadica :D:D:D... A umirao sam par puta pored stakla, cisto da vidim efekt :p...

Poslednja izmena:
To upravo i ja kazem - ovo sa fiziksom dobro izgleda i to je neki dodatni nivo detalja. To sto nekima to ne treba - not my problem. Iz tog razloga nikada nisam ni kupio ni konzolu - mala rezolucija, losh frejmrate, ali eto, ivketu je to super, a ima i masinu sa nvidijom pored pa moze sve to da proba i ne vidi neku razliku te mu fiziks efekti nisu ni potrebni. to je samo za neodrasle kao ja (a on ima konzolu lol)

edit: naravno da ti efekti ne menjaju gameplay, ali poboljsavaju atmosferu. kao sto sam i malopre rekao - bez toga je siromasnije, bas kao sto nije isto igrati krizu sa teksturama na max i sa teksturama na gamer. One ne menjaju gameplay ali zato menjaju vizuelni dozivljaj. kome to nije bitno - nemam sta sa njime da diskutujem dalje. Meni je to pod br.1, a gameplay pod br.2 kad su takve igre u pitanju. (to je zato sto sam infantilan verovatno :p )
:wave:

Poslednja izmena:
@Svi koji su dobili warnove od mene za warez.

Da, rekao sam da je izasao FIX na demonoidu. A pod fix sam mislio crack. I to onaj koji resava sve boljke (usporenja, iskakanja, nekonzistentan FPS, itd...). U nadi da ce to zaustaviti lavinu pitanja: Gde da nadjem lekic? Kako da sredim usporenje? Izbacuje mi "narodna verzija" na desktop. Sta da radim? Itd..... A vi umesto da shvatite poentu posta, vi odmah krecete da cebujete!

@Svi koji pocinju temu ATi vs. nVidija.

Prekinite da flejmujete. Kao da nemate dovoljno tema u forumu graficke karte/trendovi gde to mozete da radite. :S

P.S gx-x... Odlicna samokontrola :p

P.P.S Ne komentarisite ovaj deo. Procitajte, usvojite, i ako mozete, razumite...
---------------------------------
Ontopic:

Igrica ima manjih bugova. neki put nece da skoci na vertikalnu sipku pa poljubi trotoar :D. A hoce i da noclipuje kroz neki patos neki put i da dobije moc lebdenja, pa je jedino resenje reload.
Glede PhysX-a: On mozda nista ne doprinosi gameplayu, ali vraski dobro izgleda... najjace je kad je murjas :D ispred nekog zastitnog najlona, a vi ga sutnete, pa se najlon i'cepa u milion komadica :D:D:D... A umirao sam par puta pored stakla, cisto da vidim efekt :p...

Na zalost resava delimicno.
Bez fixa sam u chapteru 4 imao drasticno usporenje i ne radi skok. ( Sa i bez ukljucenog physixa).
Sa fixom nisam imao usporenja, ali sam imao iznenadna kocenja.
Prelaskom na chapter 5 , vratio sam se na predhodni fix ( originalni ) i vise nisam imao usporenja.
Eto mog resenja.

Skinuo sam i original dokumentaciju koja stigne uz original na ~283strane. Nesto mi nije bilo jasno, tj nisam znao kako da predjem bossa u chapteru 4.

...najjace je kad je murjas :D ispred nekog zastitnog najlona, a vi ga sutnete, pa se najlon i'cepa u milion komadica...

Mozda gresim, ali mi malo cudno deluje ta fizika u kojoj se najlon cepa u milion komadica od sutiranja. :)

Poslednja izmena:
Ovde ko da vecinu mrzelo da prelazi tutorial...

moram jos jedared bar da predjem igru za physx na on (videvsi onaj link starog vuka). Morao sam da iskljucim jer me mrzi da se bakcem sa novim driverima a igra mi je blokirala svaki put kad su se pojavljivali SWATovci , sa jedinom opcjom - Ctrl+alt+del.

Novi Drajveri i nece blokirati ja vec 4 nivoa odigro i nista nije blokiralo fps 62 ukucano :banana::banana:

Pa slusaj, ja imam Ati-ja i nesto nisam primetio da mi to bog zna kolko nedostaje...

Uzgred igra jako lepo radi i na Ati-jevim karticama... ima kocenja ako je ukljucena fizika, ali gust nije nista manji i kada je ta glupost ugasena! A da budem iskren nesto i nisam primetio bog zna kolko veliku razliku izmedju jedne i druge varijante! Mislim neka me niko ne shavti pogresno ovde... Licno me ne zanima da favorizujem niti jednu niti drugu stranu, cak bih i vise voleo da imam NVidia kartu iz nekih drugih razloga, ali ovo sa Nvidia fizikom je stvarno smejurija... I ne razumem sta znaci to likovanje, kad je ocigledno da ovaj endzin podrzava NVidijine zezalice koje i ne postoje za ATi-ja, niti ce... To mi zvuci taman ko kad jedan klinac zavitlava drugog samo zato sto on ima lilihip a ovaj drugi, ne... Smejurija :p

Uzgred kad smo kod igre, moram da primetim da nije nista posebno, barem meni... Lepo je to sto se neko setio da iz naftalina izvuce i na svetlost dana izbaci novotariju koja bi po svojoj koncepciji bila taman iz zanra koji se nakda jos zvao i platforma, ali tu je kraj... Igra je prilicno monotona i dobro je sto ovo skakutanje u 3D ne traje previse dugo jer bi me previse smorilo...

S druge strane, svaka cast za dizajn i endzin... ;)

Sve je bitno:banana:

Poslednja izmena od urednika:
Ajd jos jednom da pitam jel zna neko da li moze da se potera da igra radi u 5:4 aspektu i da li vama radi ALT-TAB iz igre? Meni se pri svakom ALT-TAB-u zaglavi igra.

Ajd jos jednom da pitam jel zna neko da li moze da se potera da igra radi u 5:4 aspektu i da li vama radi ALT-TAB iz igre? Meni se pri svakom ALT-TAB-u zaglavi igra.

Uvek zaglavi, jedino ako ne treba da se ceka 5min da se podigne.
BTW- Dobra igra

Vrh Dno