Šta je novo?

Miro DC30 plus i problemi

Zlatiborac

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
619
Stvarno nezgodno. Problem je sledeci. Naime kada se grebuje video snimak on je OK. Kada se sve to odradi u Premiere-u, znachi film, efekti, bez audia za sad, i kada se sve to "izrenda" na filmu koji se pushta pojavljuju se crne horizontalne linije. Chak shtavishe kada se isti film, znachi koji je odradjen i snimljen kao .AVI, odgleda kasnije, broj linija je josh veci. Najveci broj linija, ili smetnji je u onom trenutku kada se pojavljuje neki tekst koji je ubachen (uradjen u Photoshopu npr.). Mashina je sledeca:
Thunderbird 1333
ASUS ALI Magic plocha
512MB memorije
HDD Maxtor 7200 40GB
Graf. karta NVidia Riva TNT2

Ima li iko ideju???

probaj mpeg-2,kod mene radi odlicno sa Zoltrix-ovom karticom,ali
nemam zvuk?Ima li ko odgovor?

Reshenje

Izgleda da je problem bio u paleti boja. Kada se spusti na 16bit-a linija skoro da i nema. Sad cu da se bacim da vidim da li je mozda problem u Rivi a ne u Miru.FX FX

Povezi tu karticu sa televizorom pa na njemu vidi kako izgleda. Videces da to izgleda potpuno drugacije nego na monitoru.

MPEG 2 codec za miro DC 30 :))))))))))

Uz malo budzenja mozes da koristis MainConcept Mjepg codec koji je teorijski bolji od miroovog, ali bas bih voleo da vidim kako mislis da nateras hardwerski mjpeg codec da ti preko svog video out - a pusti mpeg2 ?!!?!?
Ukratko, nemoj davati savete ovog tipa ljudima ako se ne razumes.....

Prvo, DC 30 serija koristi ZORAN codec za Motion JPG (MJPG) kompresiju koja je sada vec vise manje zastarela stvar.

I ta karta je jedna od retkih sa kojom nije bilo nekih vecih problema, kao sa onim posle. Uglavnom, miro - ov bestseler, barem kod nas.

Zlatiborac, nisi napisao sta dobijas na video out - u, da li je slika tu OK ili nije. Ako je video out OK, onda vidi da promenis drajvere za graficku ili samu graficku. Mada pokusaj da ostanes na nVidiji ako budes hteo slucajno Hollywood FX da koristis.

Ako je video out los takodje, onda problem moze biti u ploci, koja nije ni postojala u ono vreme kada je miro projektovan, ili u drajverima, operativnom sistemu itd....
Miro je dosta osetljiv na izbor ploce. Onda bi morao da nadjes neku drugu plocu i probas sa njom.
Po mogucstvu neki stariji BX chipset....

Hvala

Ovako da podelim sa vama reshenje problema do koga sam doshao pre nekih 2 sata. Naime svemu je kriv chipset na plochi. Naime kada je MIRO stavljen na istu (skoro istu) konfiguraciju samo sa VIA-inim chipsetom sve je proradilo kao grom. Znachi Mici je bila u pravu.;)

Editing karte imaju jako veliki band width i ako ploca ili chipset to ne moze da pokrije konstantno, svasta se desava...

A i radio sam sa tom kartom jedno tri godine.....

Tako da to i nije neka mudrost....

U svakom slucaju, nema na cemu....

Jedino si mozda mogao da uzmes nesto na DV osnovi ali sada je verovatno kasno....

Radi ali.,.,.,,.

Jedna nelogichnost. Naime kada sam stavio ASUS KT133-c matichnu plochu sve je proradilo kao po loju. Ali.,.,.,
MIRO sada jedino normalno radi u rezoluciji 1280x1024. Bilo koja druga,.,. nema shanse. Chak ni preview prozor ne radi, tj. kochi. Da napomenem, kada je u 1280x1024 sve radi OK. Jedino shto me malo zeki je to shto konachni "izrendani" film ima po veoma mali zastoj svake 2-3 sekunde. Veoma mali, jedva se i primeti. Ima li tome leka, ili da preinstaliram WIN98 (da stavim neki drugi operativni sistem???)

Cuj, prvi savet je clean instal sa najnovijim drajverima za sve.

A pokusaj prvo da od nekoga pozajmis neku bolju, sada vec stariju, BX plocu pa da probas.....

Mnogo je to duga prica da bih ti na ovaj nacin mogao pomoci...

Hmmm

Malo komplikovano ali mozda i probam. Inache zaboravio sam da kazem da sa ovom novom plochom "odrenda" posao jedno 3-4x brze nego sa ALI chipsetom.
Da ne zeza mozda AGPPRO???

Do juce sam bezao od svega gde ne pise Intel.
Sada su Via i AMD usli kao novi igraci a izgleda i nVidia.
Uglavnom, uvek treba videti sta proizvodjac preporucuje, (mada je DC 30 "discontinued") pokupiti iskustva po forumima, zatim naci prodavca koji ce biti voljan da ti menja ploce dok ne nadjes pravu.....

Duga prica.

Nije problem

Nije problem oko menjanja hardvera. Ali je stvar u tome shto je naci BX plochu, novu, sada malo teshko. Dalje, kako objasniti tipovima koji daju lovu zashto si im stavio Pentium III na 600 ili 800 MHz kada je sada aktuelno neshto na 1.3 ili vishe GHz! Ja znam shta bi bilo OK za MIRO. Mislim karta se pojavila pre 3 ili 4 godine sigurno, kada se nije ni razmishljalo o AGP-u ili resto. Da ne spominjem da sam danas reshio problem koji me mori vec mesechak dana. Stvar je bila u tome da rezach nece da radi na jednoj konfiguraciji. A ja i moj drug imamo iste konfiguracije kao i taj tip i rezach radi. Zeka je bila u tome shto je doshlo do konflikta izmedju zvuchne, modema i rezacha, koliko god to suludo zvuchalo. Jedva sam ga namestio.
Zato nije chudo shto postoje teshkoce oko "shtelovanja" hardware-a koji je star, pa moglo bi se reci, kao jedna baba u odnosu na ostatak opreme.

Crne linije

Heeee heeeee

E zaboravite te vase codece i ostale *******ciije taj problem sam i ja imao sinoc i pojeo sam se kao majka .... Ali evoooooooooo ressseeenjaaaaa

U opciji u kojoj proveravas da li ti radi DC30+ ili sta god.... Test klasican za te kartice imas opciju "more" i tamo trebas da iskljucis opciju PCI bus mastering ili tako nesto .... Nalaze se samo dve opcije tako da iskljuci obe i sve ce bez problema da ti radi ....

Pozdrav nadam se da sam ti pomogao

Life is too short to bee angry all the time

More bidne a more.,.,,.

.,.,., i ne bidne. Probao sam i sa tim ali konkretno nije bio fazon u tome. Mislim sada radi sasvim fino ali tada je prvo problem bio sa plochom. Kasnije su u pitanju bili gremlini jer kad bih promenio rezoluciju sve bi radilo savrsheno.
Uglavnom jedan zakljuchak iz svega sledi. Poshto je karta matora kao Metuzalem, treba naci neshto iz tog vremena i radice kao bog. Uzmesh BX npr. i to je to. Ove nove ploche to je.,.,.,, da poludish. Sada najvishe problema imash oko nameshtanja PCI uredjaja i sl. Svak' 'oce svoj slot, svoj interupt, da ne bude share isl. Ma begaj.
A tek modemi.,.,.,. Kad kupujesh treba da bacash pasulj da vidish da li ce raditi sa tvojom centralom ili pak ne. Grozno.

Vrh Dno