Šta je novo?

Miro DC30+ i nforce2 cipset

Hogar

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2002
Poena
604
Da li je neko isprobao ovu karticu na ploci sa nforce2 cipsetom?
Konkretno na Epox 8rda+ ploci.

Spisak novijih ploca na kojima miro odlicno radi:
Epox 8kha+
---slobodno dodajte svoja iskustva---

Ako neko ima plocu sa nforce2 cipsetom i zainteresovan je da
odradimo test neka mi se javi na [email protected]

Pozdrav

Generalno, kod kompatibilnosti između takvih karti i matičnih ploča imaš da brineš na dve stvari: snalaženje ploče sa IRQ-ovima i latenciju PCI magistrale. Od te dve stvari potiču svi problemi.

Obično treba izbegavati sva novija rešenja, ukoliko nemaš pristup raznoraznom hardveru i dovoljno vremena da se igraš. Koliko se sećam nForce ploče su imale problema sa PCI latencijom, što je donekle sređeno raznoraznim verzijama BIOS-a, ali se ja ipak ne bih upuštao u tu avanturu bez temeljne provere. Samo da naglasim da nije reč o propusnoj moći PCI magistrale kao što je to slučaj sa VIA-om već o nekim funkcionalnim nedostatcima. Više ne bih mogao da kažem pošto nisam dovoljno upućen.

Što se tiče nForce2, mislim da je i on imao neke bubice na tom polju, ali ne poznajem sadašnje stanje stvari kao ni konkretne proizvode, što se ovde i traži.

Zaključak: ako 'oćeš da igraš na sigurno drž' se proizvođačeve preporuke, ako imaš mogućnosti da reskiraš probaj pa vidi. U svakom slučaju prvo potraži malo iskustva drugih korisnika.

Vrh Dno