Šta je novo?

mIRC, kako snimiti chat?

• Začetnik teme Začetnik teme HAL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

HAL

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2002
Poena
649
Kako najlakse snimiti kompletan chat sa jednom osobom u mIRC-u.
Recimo da moze da se prebaci u Word.

Klikni levim dugmetom u skroz gornji levi ugao (na onaj prozorcic) misem i ukljuci logging pa naviguj gde zelis da snimis txt fajl...

Pozdrav

To je to hvala, kolko vidim prvo treba Logging pa onda je tek ukljuceno snimanje direktno u file. Znaci Logging na pocetku chat-a.

Ajde jos jedno pitanjce, ima li sanse pronaci nekog u odredjenoj sobi ako mi je poznata njegova IP adresa?

Da moguce je ali ne iz obicnog MIRCa vec treab da koristis neku skriptu (kojih inace ima gomila)...
Ja sam imao jednu takvu ako ne nadjem na diskovima reci cu ti kako se zove...

Ima jos jedan prost nacin:
Kliknes desnim tasterom na dugme osobe ili kanala, pa buffer pa save as i to je to 🙂

pzdrv

BodyRemover je napisao(la):
Kliknes desnim tasterom na dugme osobe ili kanala, pa buffer pa save as i to je to 🙂
pzdrv
Pojasni mi malo ovo, kada kliknem na kanal i odaberem buffer, on mi daje mogucnost da u log snimim kanal, ali ja tu ne vidim IP adresu
Hvala

I ja sam se dugo pitao moze li se nekako dodati IP korisnika u taj log, ali samo moze biti dodat hostmask, IP nikako.

pozdrav

HAL je napisao(la):
Ajde jos jedno pitanjce, ima li sanse pronaci nekog u odredjenoj sobi ako mi je poznata njegova IP adresa?

Ima, i ja mislim da moze sa obichnim mIRCom, jer su SVE SKRIPTE u sushtini [onaj .exe. fajl] izvadjeni iz obichnog mIRCa a ostalo se samo dodavalo. LM Kucaj /who #kanal *IP i izbacice ti njegovu adresu tipa ppp.62-105.verat.net i nadji onda ko je to. Da bi skratio muke poshto ima mnogo usera sa tim hostom kucaj /who #kanal *verat.net i izadje ti ko je sve na tom kanalu preko tog hosta i nadji ko ima ono ppp.62-105 i to je TVOJ covek!

A ko hoce iz hosta da nadje IP samo treba da kuca /dns 'nick' 😀
Eto toliko o tome..

P.S. Ovo sa veratom sam dao kao primer, moze da bude bilo koji provajder,a procedura je ista.

Nazad
Vrh Dno