Šta je novo?

Miodrag Kuzmanovic - tzaaaar !!! :))))

salac

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.08.2001
Poena
679
Novi SK, I/O port, odgovor liku koji se iscudjuje zasto nema vidljive razlike izmedju P4 2.8 i Barton 2500+ konfiguracije:
Ah da, nemoguce je da nisi primetio razliku u stabilnosti i boljem opstem feelingu koji pruzaju Intel konfiguracije u odnosu na AMD "racunare".
Hehehehehehehehe
Ljudi, ranije sam sumnjao da covek nije normalan a sad sam potpuno siguran u to :D :D :D
Predlazem osnivanje Miodrag Kuzmanovic Fan Club-a (skraceno MKFC), jer ne znam kako drugacije da izrazimo zahvalnost coveku koji nam pruza toliko mnogo sati zdravog smeha :D :D
Sa svoje strane obavezujem se da cu pocupati aforizme kojima nas neumorni Kuzma zasipa godinama i baciti na web :) Da se ne zaboravi :D :D

Poslednja izmena:
Covek je kralj! :D

Evo i logoa za nas fanclub, da ga deca urezuju u skolske klupe i po cekaonicama u domovima zdravlja :d

Prilozi

• logotrip.gif
    logotrip.gif
    2.3 KB · Pregleda: 365
Strašno da takav čovek piše u listu koji bi trebalo da edukuje mlađe naraštaje, što se tiče informatičke kulture... I još kao nešto odgovara na pitanja, mislimmm...

Npr. kod mene u firmi su sve do jednog AMD računari i kad bih ga doveo da proba "feeling", baš bih video kako bi reagovao. Kladim se da kada bih mu rekao da su sve Intelovi računari, da bi me lik ishvalio, posle čega bi popio gorku pilulu... A i ne verujem da se nešto preterano razume u računare, baš zbog tih bisera...

Dajte ljudi, skupljajte priloge ovog bisera pa da okačimo to negde... Da ne budu ljudi slepi kod očiju!

Da, razumem da neko u tom casopisu hoce da da Kuzmi kolumnu i da mu odresene ruke da pise sta hoce, radi nekog "smeka" (ukusi su razliciti) samog casopisa - ali staviti takvog coveka da odgovara na pitanja pocetnika i korisnika je u najmanju ruku diletantski od strane glodura. Ono "glavni i odgovorni" treba da znaci nesto - pogotovo ovo "odgovorni". Ili preimenuj rubriku onda u Cvet Kompjutera ili "Kuzmin svet *******cije".

Da, da, "Cvet kompjutera", nekada je bila najjača rubrika... sećam je se još od '87, pa do neke '97 verovatno , kada sam i prestao SK da kupujem . . . Tačno to treba da je naziv rubrike!

Apsolutno je tacno da je bolji feeeling kada radite sa Intel konfiguracijama i ne napadajte coveka bez razloga!!! To sto vi niste nikada probali Intel konfiguraciju je iskljucivo vas problem :d

silverglider je napisao(la):
Da, razumem da neko u tom casopisu hoce da da Kuzmi kolumnu i da mu odresene ruke da pise sta hoce, radi nekog "smeka" (ukusi su razliciti) samog casopisa - ali staviti takvog coveka da odgovara na pitanja pocetnika i korisnika je u najmanju ruku diletantski od strane glodura. Ono "glavni i odgovorni" treba da znaci nesto - pogotovo ovo "odgovorni". Ili preimenuj rubriku onda u Cvet Kompjutera ili "Kuzmin svet *******cije".

Upravo tako, no svako brine o svom imidžu onako kako misli da je najbolje, pa i SK :d. S druge strane divim se ljudima koji uspevaju da unovče svoj hobi, ludost ili kao u ovom slučaju *******ciju.

Ja ovde ne vidim ista smesno ;)

Jao u Kuzmanovicevoj rubrici gde iznosi filozofske poglede na svet stoji kako razmislja o odlasku iz zemlje? Dakle pored sajta sa biserima, sledeci moj predlog je pokretanje peticije za njegov opstanak i ostanak :D :D
Cilj : prikupljanje milion potpisa .

ps. Ako mogu politicari da napabirce toliko naivcina, mozemo i mi hehehehe

pps. Kuzmo ostani!!!!

a je li, o cemu se pisalo u toj rubrici Cvet Kompjutera sto je postojala pre 100 godina?

Tacno da nema nista smesno. Vise je zalosno. Taj casopis je pretendovao da bude lider medju ostalima. A sada se blage kritike svode na: ...saradnici su mladi ljudi, oko 26 godina. To nije opravdanje za razne ispade koje casopis pravi, a pojedinci mu jedva odrzavaju rejting.
lose pisanje o provajderima(nekorektnost), direktni linkovi ka warez sajtovima(detinjasto, nekorektno a mozda i protivzakonito) nisu na cast SK.
Gosn Kuzmanovic nije dorastao poslu, a cenu placa SK. Ali to je njihov problem, ipak, moje je da ne kupujem i ne preporucijem SK, izgleda sa sve vecim razlozima. :wave:

Pa ne znam da li još uvek postoji, ali ranije je iz meseca u mesec pisano u šaljivom tonu o svemu i svačemu... Recimo, sećam se da je u aprilu 90. pisano o izmišljenim igrama tipa "Popeye in space" itd. samo što su likovi iz redakcije (ne) namerno izostavili naslov "Cvet kompjutera", pa su ljudi koji su tu rubriku pročitali, zaintrigirani, tražili od domaćih "distributera" kasete/diskete sa igricama, i onda su u sledećem broju u istoj rubrici napisali najzanimljivije izvode iz razgovora sa lokalnim "distributerima", ala je to bio smeh...

Btw ovo sam skinuo sa neta:

Prilozi

• DrugioSC.doc
    29.5 KB · Pregleda: 278
A kako je bilo i kako bi trebalo da bude zakljucite:

Prilozi

• SKtext.doc
    27.5 KB · Pregleda: 323
salac je napisao(la):
Jao u Kuzmanovicevoj rubrici gde iznosi filozofske poglede na svet stoji kako razmislja o odlasku iz zemlje? Dakle pored sajta sa biserima, sledeci moj predlog je pokretanje peticije za njegov opstanak i ostanak :D :D
Cilj : prikupljanje milion potpisa .

ps. Ako mogu politicari da napabirce toliko naivcina, mozemo i mi hehehehe

pps. Kuzmo ostani!!!!

Valjda da potpisujemo peticiju podrske da ode, a ne da opstane i ostane :D :D :D

Da, hajde da je redak egzemplar pa da ga cuvamo kao Pancicevu omoriku; nego imas 'takvih' lopatom da istovaras kod nas gde god hoces :d

Da, hajde da je redak egzemplar pa da ga cuvamo kao Pancicevu omoriku; nego imas 'takvih' lopatom da istovaras kod nas gde god hoces :d

Pa takvih ima SVUDA, da ne kazem po celoj planeti, ali su retki prostori gde su takvi egzemplari istureni u prvi plan, pa jos prezentiraju svoja razmisljanja u medijima.

Zna se gde je takvima mesto (ne mislim na neke zdravstvene institucije), ili u skolskoj klupi, ili na nekom jednostavnom radnom zadatku=ruralna poljoprivreda... :d

Svojevremeno je u rubrici "Cvet kompjutera" bila serija clanaka pod nazivom "Blefom u kompjuterski svet"...to je bilo zaista sjajno,i mislim da je i Kuzma citao te tekstove :eyebrows: :eyebrows: :eyebrows:

'bem li ga ali bi to novinarstvo trebalo da bude barem malo objektivno a ne da se pojavljuju recenice tipa "ne daj boze WinME", "tako ti je kad kupujes AMD - na takvim ja zaradjujem pare" ili politicke reklame u Kuzminim baljezgarijama.
Mislim da treba pisati neku peticiju za zabranu tih i slicnih tekstova a njega ako vam se bas svidja, odvedite kuci pa pricajte ko ljudi!
a o "kvalitetu" SK ne treba trositi reci!

Vladd je napisao(la):
Pa takvih ima SVUDA, da ne kazem po celoj planeti, ali su retki prostori gde su takvi egzemplari istureni u prvi plan, pa jos prezentiraju svoja razmisljanja u medijima.

...i jos su placeni za to?!

Mnogo su mu subjektivni odgovori. Mislim popunjava I/O port sa nekim posprdnim odgovorima, ismejava ljude i slicno. Kolumnu je dobio i textovi su OK za neki Kurir, Skandal, i slicno ali ne za SK.

Samo da podsetim, za Kurir pise i Bogdan Tirnanic...
Nisu ni oni oblozeni vunom. ;)

i sto je najgore nije on jedini takav u pomenutnom casopisu, ali je ocigledan primer stava
"aj sam extrapametan a vi svi ostali ste majmuni"
apel uredniku:procitaj tekstove pre slanja u stampu

Pa zanimljivo ili uveseljavajuce je mozda meni ili tebi Zoni, koji mozemo u krajnjem slucaju da kazemo "kakva dileja" i zafrljacimo casopis u kantu za djubre - ali sta je sa tim jadnikom koji ima neki problem i sa poverenjem se obrati casopisu ocekujuci da mu odgovori neko ko ima vise od dva i po funkcionalna neurona u korteksu?

Takvim ispadima se omalovazava dobar rad drugih autora i saradnika - recimo neki Saletov test. Takvi ispadi jednostavno bacaju ljagu na dobru stranu casopisa.

Poslednja izmena:
Ono sto mi se svidja kod Kuzminih tekstova je sto izazivaju reakciju kod ljudi i prikazuje jedan drugi pogled na nase drustvo koji se izgleda mnogima ne dopada.
Sa druge strane, komercijalno je ovo vise nego isplativo, jer sa svakim novim brojem SK, na sve strane se pise o Kuzmi i njegovim tekstovima, a posto je i losa reklama dobra reklama...

Prvi svet kompjutera sam kupio u junu 90. godine,secam se da je tad izasao opis za "north & south"..od tada ga kupujem redovno,evo vec 14 godina,vise iz navike,za to vreme se promenilo mnoooogo ljudi,bilo je dosta kvalitetnih,zanimljivih,duhovitih tekstova,ali ne secam se kad su neki tekstovi dizali toliku prasinu kao Kuzmini...dolazimo do zakljucka da ipak on skrece paznju na casopis koji definitivno propada iz broja u broj...pa nesto ipak mora da donosi pare,a ako je to neki lik kao on,pa nek gori kuca,pusti ga da pise,nek cita ko hoce( a citamo svi mi,inace ne bi ni bilo ovog thread-a,zar ne?)... :)

Toliko ih je u Nemačkoj ? :D:D

ZoNi je napisao(la):
pa, dobro... istina je da ima manje problema po pitanju kompatibilnosti sa Intel-Intel platformom, nego sa npr. AMD-VIA... to je cinjenica!

a Kuzmini odgovori & kolumna, iako pomalo nerviraju, su vrlo zanimljivi za citanje!

Slihtaro :d

ica je napisao(la):
Ono sto mi se svidja kod Kuzminih tekstova je sto izazivaju reakciju kod ljudi i prikazuje jedan drugi pogled na nase drustvo koji se izgleda mnogima ne dopada.
Sa druge strane, komercijalno je ovo vise nego isplativo, jer sa svakim novim brojem SK, na sve strane se pise o Kuzmi i njegovim tekstovima, a posto je i losa reklama dobra reklama...

Ne, jedna stvar je kolumna u kojoj Kuzma moze da konteplira koliko god hoce, a drugo je odgovor na pitanja o problemima citalaca. Ne verujem da bi se korisnici bench foruma odusevili kada bi na pitanja kako resiti neki problem dobili ovako visokoinspirativna pros*ravanja kao odgovor.

Ser Goxy je napisao(la):
Prvi svet kompjutera sam kupio u junu 90. godine,secam se da je tad izasao opis za "north & south"..od tada ga kupujem redovno,evo vec 14 godina,vise iz navike,za to vreme se promenilo mnoooogo ljudi,bilo je dosta kvalitetnih,zanimljivih,duhovitih tekstova,ali ne secam se kad su neki tekstovi dizali toliku prasinu kao Kuzmini...dolazimo do zakljucka da ipak on skrece paznju na casopis koji definitivno propada iz broja u broj...pa nesto ipak mora da donosi pare,a ako je to neki lik kao on,pa nek gori kuca,pusti ga da pise,nek cita ko hoce( a citamo svi mi,inace ne bi ni bilo ovog thread-a,zar ne?)... :)

Pa uvek "damo sansu" da se nesto popravilo. Ipak je to casopis sa 40% oglasa (to ga valjda i drzi).
Nije rec o "duhovitom" tekstu nego o verbalnoj dijareji izazvanoj pismom neukog citaoca koji je smogao snage da napise vapaj.
Mada mislim da MR srednje slovo Intel, sam sebi pise pisma i odgovara na ista. Nisu ni klinci vise naivni a imaju i informatiku u skolama... ;)

Nazad
Vrh Dno