Šta je novo?

Mintpal

Niije uopste rec o shitcoinu (namerno ne spominjem naziv coina jer who cares) vec je rec o solidnoj kolicini bitcoina koja se gemblovala i njih treba vratiti kako bi kockarnica i dalje imala klijente.

Majmu mu sto bre nisu forkovali mtgox smrrrrrrrc :d

pa i treba da popucaju svi oni, to je i poenta. ne može niko da bude iznad sistema, iznad ideje. kad mtgox nije bio too big to fail zašto bi to bio buđavi mintpal i vericoin

pa i treba da popucaju svi oni, to je i poenta. ne može niko da bude iznad sistema, iznad ideje. kad mtgox nije bio too big to fail zašto bi to bio buđavi mintpal i vericoin

pa shit coin, par ljudi odlucilo i upravlja istim... lako. BTC i LTC upravlja ipak malo "vise" njih

Mtgox je bio strasan fail ali nije bila kolicina od 30% i nije bio neki shitcoin koji je izasao pre 10 dana vec bitcoin. Ako ne vidis kolika je razlika onda nemam sta da ti pricam vise.

Pa sta ja znam, mining je "demokratija" da je kod MtGox bilo znano koji su novcici maknuti zasigurno na blockchain-u mozda bi i mogla da se postigne neka saglasnost da se isti "zakljucaju" posredstvom glasanja rudara... nista nije nemoguce, ali hard fork je stvarno smesan jer rusi poentu ali ako se 51% minera dogovori nema tu sta oni su ti koji donose pravila
ne mislim da se isti redistribuiraju vec da se obeleze i cao, pa nek lopov crkne... to nemoze stetiti ako se zna istina, ali posto se istina nezna i skoro nikad se nemoze znati 100% zato se hard fork neradi

Mtgox je bio strasan fail ali nije bila kolicina od 30% i nije bio neki shitcoin koji je izasao pre 10 dana vec bitcoin. Ako ne vidis kolika je razlika onda nemam sta da ti pricam vise.

pa ne treba da ima razlike, ne treba da ima izuzetaka. šta da je na goxu bilo 4 miliona btca? oćemo fork btca?

ili ajde malo o menjačnici iz naslova

PyUAGuH.png

ko koga sad ovde laže?

Mozda je tacno ovo sto Thunderdome pretpostavlja, da su drzali vrednost od ~2 miliona $ tudjih coina u hot walletu samo da bi radili stake i zaradili dodatni profit.

Onda su tu krivi oni koliko i ovi sto su ukrali, lopovi su svuda, ali znaju se neke osnovne mere zastite.

Poslednja izmena:
pa ne treba da ima razlike, ne treba da ima izuzetaka. šta da je na goxu bilo 4 miliona btca? oćemo fork btca?

ili ajde malo o menjačnici iz naslova

PyUAGuH.png

ko koga sad ovde laže?
Vec sam izrazio zabrinutost u sigurnost Mintpal-a cim se pljacka desila. Sto mislis da to ne znam?
BTW, hipoteticki pricano, ako je jako veliki volume i ako ta menjacnica ima veliku vecinu novcica kod sebe moguce je da im je hot wallet bio pun. Ali u to iskreno sumnjam. Za ovaj novcic sam prvi put danas cuo i bas me briga sta ce se desiti.
Sto se mojih novcica tamo tice, imam trenutno 50-ak drk-a i ovog trenutka ih povlacim.

ma povlači ako ne trguješ, fala bogu

samo što volume nema veze sa hot walletom

Ima ako oni muljaju ;) BTW, moguce da je neko i znao sta rade pa ih je namestio.

Mislio sam da trgujem i zbog toga su stajali tamo ali ovih dana je toliko jadno da i ne pokusavam. Ostatak je na sigurnom. Sklanjam i ovo. Do sada sam se opekao nekoliko puta a Mintpal tek sada ne uliva trunku poverenja. Nazalost za DRK nema bolje menjacnice inace me nebi nikada ni videli.

...

Were you staking your VRC?
No. With the exception of Coin2.1 (by developers request) we do not stake any PoS coin. The staking process is CPU intensive on a large wallet and makes for an accounting nightmare. All of our wallets are started with the staking=0 flag set in the configuration.

What about COLD storage?
This is perhaps the most important question we have been asked. We did have COLD storage setup for VRC, however in this instance, due to an error for which only we can be accountable, we had transferred far fewer coins than was required, resulting in a large proportion of coins being left in the HOT wallet.

Ajd da im verujemo, makar kazu da su oni odgovorni.
Ja i dalje sumnjam da ih je neko namestio i prvom prilikom kad je bilo sanse da se uzme nesto krupno uzeli su im.

Da. Skoro uvek je potrebno da neko odradi delic posla iznutra ili makar da tipuje. Ja sad samo nagadjam naravno, ne verujem ni da cemo saznati sta se stvarno desilo i kako.

I ja se slazem da je ovo inside job...ocekujem uskoro da se ovo desi i Bittrex-u...oni mi cak deluju i losije nego MP...

edit:
samo mi je jasno zasto taj ''haker'' nije dumpovao makar deo novcica...i uzeo makar deo BTC-a,sta je cekao...nema logike u celoj prici...ali dobro...idemo dalje...kao sto rekoste, tesko da ce se ikada saznati prava istina...

Poslednja izmena:
Mislim da Vericoin ne zasluzuje da se svrsta u grupu shitcoina.
Zalosno je da niko nije otvorio temu za ovaj novcic a trenutno je jedan od najpopularnijih i najperspektivnijih.
Smatram da je pametno pametno investirati u njega ko hoce fino da zaradi ,pogotovo sad dok je jos mala cena.

Moje misljenje je da je mnogo glupo forkovati mrezu zbog nekih slepaca koji ne umeju da vode posao.. sto se trte gde im nije mesto? Sad nek budu frajeri, i nek gubitak nadomeste iz svog dzepa, a ne da kmece ko devojcice kako ih je neko opalio..

Ako su iole ozbiljna menjacnica nek odrade nesto konkretno.. a ne ovako.. srecom ovu "ozbiljnu" menjacnicu sam jednom ili dva puta otvorio u svom brauzeru i to je sve..

Pa jeste ali oni ce pokriti ostecenima koliko ima fali posle forka. Mnogo im je lakse da njima plate par hiljada nego da plate 2M i da neki lik ima trecinu novcica u steku koje moze da dampuje. Opasno je tu muljanje u toku.

Nigde na kaze da ja bilo tako zamisljeno, samo da je ovo presedan i razjasnjenje zasto to ne valja, jer to verujes tvorcima menjacnica na "rec" zato se i hard fork neradi... da je kradja dokaziva 100% ne bi bilo problema odraditi hard for cak i za BTC ako su vece sume u pitanju.... ovako se otvara pandorina kutija

Po meni, da nije uradjeno ovako , mislim da bi svi izgubili jer sumnjam da bi MP preziveo, a samim tim svi koji imaju novcice tamo ukljucujuci btc i ltc bi ostali bez icega...tj.ugasili bi menjacnicu jer sumnjam da imaju cifru od ~ 2M $ da vrate "ukradeno"...ista sudbina kao Cryptorush...Mislim da je ovo najbolje sto se moglo uraditi...

Po meni, da nije uradjeno ovako , mislim da bi svi izgubili jer sumnjam da bi MP preziveo, a samim tim svi koji imaju novcice tamo ukljucujuci btc i ltc bi ostali bez icega...tj.ugasili bi menjacnicu jer sumnjam da imaju cifru od ~ 2M $ da vrate "ukradeno"...ista sudbina kao Cryptorush...Mislim da je ovo najbolje sto se moglo uraditi...

pa ne mogli su da ostave da vrt shit coin umre... ionako ko ga je imao sad ce vredet 5-10x manje, ko ga ima najbolje da ga hitno proda, isti djavo

Sa njim bi umro i MP...a i poverenje ljudi u crypto i u menjacnice....izmedju dva zla, izabrali su manje... :)

Opao im trade, pa da se malo oporave sa kojom milkom :) hahahaha

Vrh Dno