Šta je novo?

Minimum za full hd

jovan27

Cenjen
Učlanjen(a)
01.06.2011
Poena
150
Posle veoma pozitivnih iskustva kada sam uz pomoc vas kupio svoj racunar,trebalo bi da mi pomognete u sastavljanju racunara za druga.Naime brat mu ide na fakultet ,i nosi kompjuter ,a njemu ostavlja 1tb wd/caviar Green 1TB 7k 64MB /,i full hd monitor /BENQ G2420HDB/.Koja bi to konfiguracija ,zadovoljila neki minimum za normalan rad i igranje igrica na ovom monitoru.Cifra kojom raspolaze je 350 eura ,plus 20 ,30 gore.Da li ici na i3,ili px4,mi smo razmisljali ovako.

i3-2100
gigabyte ga p61 ds3 b3
4gb 1333 kingston cl9
dvd-rw samsung
AMD Radeon 6790 Powercolor 1GB/DDR5
Kuciste 600W LC Power Pro 914BII, Black

Ovo ispada malo manje od 38 k,i samo ne znam da li je napajanje dovoljno dobro.Druga varijanta.

Phenom™ II X4 955
MSI 770-C45
2x2 kingston
DVD-RW samsung
AMD Radeon 6770 Powercolor 1GB/DDR5
Kuciste 600W LC Power Pro 914BII, Black

Ovo je ravno 35k,i imam dva pitanja. Da li je napajanje i ovde dovoljno ,i ova 6770,kosta oko 10k,cak 2,5 k manje od istih modela ali drugih proizvodjaca/asus ,gigabyte/,pa me zanima u cemu je razlika.Zeleo bih da cujem vase misljenje o ovim konfama,i da li treba nesto promeniti ,i koju izabrati.Hvala.

Poslednja izmena:
Napajanje: Chieftec iArena GPA-500S8 + neko jeftino kućište, izlaziš na istu/sličnu cenu u odnosu na LC Power, a dobijaš kvalitetnije napajanje.

Matična ploča: išao bih na MSI 870-C45, razlika u ceni je veoma mala.

Grafička karta: što se tiče rezultata (snage), sve HD 6770 1GB su tu iste, razlika je hladnjaku/ventilatoru i ceni koju odredi proizvođač, neke firme nastupaju agresivnije, što rezultira manjom maloprodajnom cenom . Ovde bih išao na 6790 umesto 6770, ako budžet dozvoljava.

Poslednja izmena:
Da li je ovo bolje

AMD Phenom™ II X4 955
MSI 870-C45,
Memorija DIMM DDR3 4GB 1333MHz Kingston CL9
DVD-RW SAMSUNG
AMD Radeon 6790 Powercolor 1GB/DDR5
Kuciste 600W LC Power Pro 914BII, Black ili Napajanje 500W AXP Simple Power/ eventualno CHIEFTEC iArena GPA-500S8 500w/ + kuciste termaltake v3

Ostaje samo pitanje sta uzeti od napajanja i kucista tj,kolko para treba dodati.

Poslednja izmena:
To je bolje, a od ta 3 napajanja je Chieftec ubedljivo najbolji, sledi AXP (ima samo pasivni PFC), ali je ipak bolji od LC Power. Ja lično ne bih taj LC kupio, ok, za nijansu je bolji od raznih kung-fu krševa, ali je Chieftec bar 2 klase iznad njega. Kućište izberi sam, ima ih puno, dosta njih je i jeftinije od tog Thermaltake V3, ali ako ti se ono sviđa, što da ne.

Evo ti link ka kućištima do 30 evra, pa izaberi neko bez napajanja koje ti odgovara, ili sa napajanjem, a napajanje skini (pošto su to sve teški krševi od napajanja u tim kućištima) i stavi Chieftec.

Kućišta do 30 evra (link)

Nazad
Vrh Dno