Šta je novo?

Minimum procesor za GForce2 ?

Sardon

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2002
Poena
609
Da li bi neko mogao da mi kaze da li bi GF2 radila sa K62 400MHz procesorom i ako ne koji je minimum da bi normalno radila.
Hvala unapred

Sardon je napisao(la):
Da li bi neko mogao da mi kaze da li bi GF2 radila sa K62 400MHz procesorom i ako ne koji je minimum da bi normalno radila.
Hvala unapred

Naravno da bi radilo (ako nije neka "specijalna" ploca), samo sto ne bi bila (ni blizu) dovoljno iskoriscena...

da ,mada je moje misljenje da je ,u tim extremnim slucajevima,bolje uzeti kombinaciju sa jacom kartom i slabijim procesorom (jer GF imaju GPU na sebi) nego obrnuto!!!
bar je to moje iskustvo!!!

u ovom slucaju se ne bi slozio sa toxijem.
probao sam navedenu kombinaciju (doduse na 500 mhz) i ako ces verovati nije bilo bitnije razlike u performansama izmedju tnt2 i GF2 mx400!! Ako planiras mx400 po meni je minimum neki duron na 700mhz, ili celeronce sa slicnim taktom, inace sve nize je bespotrebno jer neces primetiti neku razliku. Za gf2ti modele ne znam ali verovatno je slicno kao i sa mx400, jer ipak su to stare masine i vecina podrzava AGP 2x

Majstor je napisao(la):
u ovom slucaju se ne bi slozio sa toxijem.
probao sam navedenu kombinaciju (doduse na 500 mhz) i ako ces verovati nije bilo bitnije razlike u performansama izmedju tnt2 i GF2 mx400!! Ako planiras mx400 po meni je minimum neki duron na 700mhz, ili celeronce sa slicnim taktom, inace sve nize je bespotrebno jer neces primetiti neku razliku. Za gf2ti modele ne znam ali verovatno je slicno kao i sa mx400, jer ipak su to stare masine i vecina podrzava AGP 2x

ajde neko nek mi objasni razliku izmedju AGP 2x i 4x?

Teoretski AGP 4x je duplo brzi, prakticno nema razlike pogotovu na sporijim masinama o kojima vi odve pricate.

jednom davno sam citao u nekom casopisu (davno kad je Voodoo 3 rulao) da je za naj bolje iskoriscenje voodoo-ja potrebno imati proc. na bar 700MHz jer on nema programabilni GPU na sebi ,a tada nadolazeci GF2 (sve verzije) imaju pa kao za njih "u sustini"nije bitno moze i slabiji proc!
medjutim u praksi je drugacije kao sto Majstor rece!!!

Molim za malo pažnje! K6-2 ima loš FPU u pore?enju sa celeronom (a komoli duronom). Zbog toga u igricama ne dobijate ništa uacivanjem brže grafi?ke.
Postoji još jedna specifi?nost vezana za plo?e koje podržavaju taj procesor, a to je da su se pojedine revizije ?ipseta (via, ali) teško uskla?ivale da ispravno rade sa Nvidia grafi?kim kartama (?ipovima), te je u praksi ta kombinacija najbolje funkcionisala u sprezi sa V3 kartama.

AGP 4x nije bio implementiran ni na jednoj (S)S7 plo?i, ako se dobro se?am, tako da nema svrhe raspravljati o tome, i nema baš nikakve veze sa brzinom mašina o kojima se pri?a. Poenta je da ne postoji tako nešto na takvim plo?ama, pa makar digli K6-2 na 1GHz :D .

Prijateljski savet je zamena plo?e i procesora ako je baš bitno igranje, a ako je to u specifi?nim uslovima nemogu?e zbog nedostatka para, onda je bolji izbor V3 2000, uz malo bolji procesorski hladnjak i pokušaj overkloka tog procesora i uz eventualno podizanje FSBa na više od 100MHz (da budem jasan, K6-2 ima otklju?an množilac, ali recimo CT-5AGM2 nema mogucnost da ide preko 100MHz).

Koliko memorije sad imaš? I to može biti limitiraju?i faktor u igrama, tako da bi možda bilo zgodno ubaciti unutra još malko memorije (recimo da se 32-ke mogu na?i za cca. 5€)

Bogda je napisao(la):
Teoretski AGP 4x je duplo brzi, prakticno nema razlike pogotovu na sporijim masinama o kojima vi odve pricate.

Nema ni na brzim.

Coveku preporucujem kupovinu Voodoo2 kartice kao najbolje za njegov komp.
Preko toga, mora se menjati ploca i CPU.

Pozdrav!

brzi je napisao(la):
Molim za malo pažnje! K6-2 ima loš FPU u pore?enju sa celeronom (a komoli duronom). Zbog toga u igricama ne dobijate ništa uacivanjem brže grafi?ke.
Postoji još jedna specifi?nost vezana za plo?e koje podržavaju taj procesor, a to je da su se pojedine revizije ?ipseta (via, ali) teško uskla?ivale da ispravno rade sa Nvidia grafi?kim kartama (?ipovima), te je u praksi ta kombinacija najbolje funkcionisala u sprezi sa V3 kartama.

Postoje integralni driveri za ali, via chipsetove koji 100% ispravljaju te nedostatke sa nvidia cipovima

AGP 4x nije bio implementiran ni na jednoj (S)S7 plo?i, ako se dobro se?am, tako da nema svrhe raspravljati o tome, i nema baš nikakve veze sa brzinom mašina o kojima se pri?a. Poenta je da ne postoji tako nešto na takvim plo?ama, pa makar digli K6-2 na 1GHz :D .

tako je

Koliko memorije sad imaš? I to može biti limitiraju?i faktor u igrama, tako da bi možda bilo zgodno ubaciti unutra još malko memorije (recimo da se 32-ke mogu na?i za cca. 5€)

preko 128mb ne verujem da bi se osetilo u performansama
uglavnom sa tim masinama i nekim tnt2 ili cipom u tom rangu (V3), Q3, Unreal I (full), Colin 2 bi picili glatko.
sve preko ovog zahteva procesor naredne generacije, a brza graficka ne bi donela nista!

Majstor je napisao(la):
preko 128mb ne verujem da bi se osetilo u performansama
uglavnom sa tim masinama i nekim tnt2 ili cipom u tom rangu (V3), Q3, Unreal I (full), Colin 2 bi picili glatko.
sve preko ovog zahteva procesor naredne generacije, a brza graficka ne bi donela nista!

Ne shvatam šta si meni pokušao ovim da kažeš?!
Pro?itaj opet moj post, pa reci šta imaš (da te navedem: nigde nisam spomenuo 128mb, V3 sam baš spomenuo i savetovao, a i tnt2 kao mogu?i izvor problema, nisam spominjao brže kartice).

brzi je napisao(la):
Ne shvatam šta si meni pokušao ovim da kažeš?!
Pro?itaj opet moj post, pa reci šta imaš (da te navedem: nigde nisam spomenuo 128mb, V3 sam baš spomenuo i savetovao, a i tnt2 kao mogu?i izvor problema, nisam spominjao brže kartice).

moja greska
nisam odvojio reply od tvog teksta tako da se on nalazi u tvom threadu.:D
ostatak je namenjen svima, ne tebi specijalno

Vrh Dno