Šta je novo?

Minika i par pitanja

castor

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
705
LM, dobih danas minija... :banana::banana::banana: Moram da se pohvalim... :d:d:d

Došao je sa preinstaliranim 10.4.10 sistemom. A dobio sam i Leopard install disk. Ako mi omnik odgovori pozitivno za memoriju, idem sutra po 2x1GB. ,)

Ono što me muči jesu dva pitanjca.

Prvo je vezano za izbor sistema - da li da ostajem na Tiger-u ili da prelazim na Leopard-a? Obzirom da mi nije bitno vrijeme podizanja mašine (15 sekundi razlike mi ništa ne znači, kad će makina da ide na UPS i neće da se gasi) i na očigledne bubice koje se vuku po Leopardu, kao i nemogućnost redovnog skidanja update-ova, mislim da mi je pametnije još koju verziju Leopard-a da preskočim. Ili možda da ipak pređem na Leopard?

Imam Hackintosh koji mi je potpuno funkcionalan sa JaS 10.4.8, tako da mi ništa ne fali po pitanju softvera, ali bi mi falila početna nekompatibilnost softvera sa Leopard-om...

Drugo pitanjce je vezano za muzikicu... Imam sad minija i Logi Z5500 (koji mi je preko koaksijalca povezan na SPDIF na PrC-u, uf kako leži kad sad to mogu opušteno da kažem... :d). Obzirom da mini ima optiku nazad kao izlaz i da imam optiku na Logi-ju, kako, tj. kojim kablom da ih povežem pa da krenem da gruvam?

Eto drugari, to su moje slatke muke... Konačno...

Hvala na odgovorima, vremenu i razumijevanju...

:wave:

Pređi slobodno. To na Hackintošu možda nisi mogao ni za jednu verziju.
Optika..ne'am pojma..ima ovde i hardveraša i autiofila :)

to sa optikom mi nije bash najjasnije... :| znam da apple prodaje neki "monster cable" za AirPort Extreme kako bi on mogao da se poveze na HiFi. mozda isti kabl idi na macmini?!

btw ja i dalje imam utisak da je Leopard nekako nestabilniji od 10.4, nista konkretno veliko, vec tako neki detalji koje cak ne mogu ni da definisem ... :s

Postoji neki mali adapter, i onda u njega može da se bocne normalan optički kabal, ne koristim to ali čuo sam da ima.

Da pitam i ja nešto kad smo već kod Minija i zvuka a nekom je teško da nam otvori posebnu sobu za te stvari:D

Koristi li neko mikrofon+slušalice na Miniju ili bilo kojem Macu koji ima digitalni ulaz?
Ja sam probao i ne radi ni jedan mikrofon:trust:

Negde sam pročitao da pod Windowsom isti ti ulazi postaju analogni i radi svaki mikrofon, jel može onda i na Leopardu tako nešto da se izvede?

Ne mogu da skidam update jer su mi veliki, a još uvijek sam na tonskom biranju...

Mini ima optički audio izlaz koji ne znam kako da povežem sa zvučnjacima. To mi pravi problem. Zvaću danas Galeriju (u) 12 ili GlobeNet, pa ću da vidim...

Bravo kovacm, u pravu si. Kabl je upravo taj. Može da se naruči i košta 3690 dinara. A to mi je malo previše samo za kabal...

Obzirom da se na miniju nalazi minijack (combined optical digital audio output/headphone out), pitanje je koji kabl iskoristiti i koji konvertor/adapter iskoristiti za povezivanje? Ideje?

Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno