Šta je novo?

miniITX kućišta, diskusija

Hej, odlicna tema...

Volim Mini ITX racunare i imam ih vec dugo godina. Prvi mini ITX racunar, u mini ITX kucistu mi je bio jedan Pentium III racunar, a prva mini ITX ploca koju sam video i koristio je bila 386SX koja je na sebi, osim integrisane grafike i I/O kontrolera sto je u to vreme bilo pravo cudo, imala i za to vreme famoznih 4 (ili 16) MB rama.

Kucista su uvek bila problem na ovim prostorima, ukoliko ih je i bilo izbor je bio vrlo ogranicen a cena previsoka, medjutim u poslednje vreme stvari se krecu na bolje... Mada, i dalje uglavno su to losi, ruzni, neprakticni modeli, a ako popgledate nesto iole kvalitetnije cena je ta koja odbija. Ja licno volim mini ITX kucista u LanParty fazonu ili po izgledu slicna audio ili video komponentama u zavisnosti od namene.

Nekoliko puta sam razmisljao da se upustim u neki custom made, ali nedostatak alata i umesnosti uvek me odvracao. Omiljeno fabricko kuciste mi je Bitfenix Prodigy, dovoljno prostrano za dobar kuler, jaku grafiku i odgovarajuce napajanje, a pritom dovoljno malo da opravda naziv mini ITX.
 
Poslednja izmena:
^ Ko će da se zeza sa kućištima iz Kine, za koje niko ništa ovde ne zna, nije probao i nema nijednog prikaza nigde. Mačka u džaku, i to velika. Moja 2 centa. ;)
A ova sto ovde gledas inace stizu iz srca evrope :p na brzinu sto sam prelistao, cak vecina je ista kao poznati modeli, samo ne pise ime marke.


Pregledao sam temu na brzinu, vidim da se pominje jace (skuplje) napajanje jer ces da klokujes procesor... Onda ti se to ne isplati, te pare sto ces dati na napajanje da bi oc, daj na i3 u startu, sa slabijim napajanjem.
Suplje u prazno...
 
^ 250W napajanja za moj OC je vise nego dovoljno. Uostalom, vec mi je G3258 stigao iz SAD. ;)
 
ooo pa da castis,nisi javio :D

e onda sam prespojio,nesto sam video da pominjete neko od 90w, valjda ono pico....
 
Hteo sam 90W pico, uzecu 250W napajanje sa kucistem -- ali tek za 30-45 dana jer sam izabrao Čiftek model kojeg nema u SRB, uzvoznik mi je dao taj rok za odabrani model.

Hehe, kao iz Kine da stize. ;)
 
Drugari, opet ja. Taman smo se odlučili za Čiftek BT-04B-U3 kao dobro rešenje za miniITX ploču. Međutim, ono stiže za 30-45 dana u veleprodaju, što je ipak dugačak period i pogledao sam čega još ima. Pokazalo se da je tu i jedno Chieftec FLYER FN-02B ućište koje prima i microATX ploče, ima istu litražu kao BT-04B-U3, a drugačije dimenzije. Voleo bih da mi pomognete da presečem.

Kad su već iste litraže, nekako mi se bolje čini da uzmem kućište koje prima microATX ploče. Onda ne moram da tražim samo skuplje i ređe miniITX. ;)

Više info o Chieftec FLYER FN-02B (microATX)

01.jpg
08.jpg
06.jpg


Više info o Chieftec BT-04B-U3 (miniITX)

,Q-K-440300-3.jpg
Low-Cost-PC-Athlon-Chieftec-BT-04B,P-X-440277-22.jpg
mini-14_chieftec_elox_bt-04b-u3.jpg





Chieftec FLYER FN-02B

- Ima ga kod nas, 7k din, isto koliko i BT-04B-U3

- Ne brikati ga sa FI-01B-U3 (miniITX) za kog ste rekli da je bučan.

- Tanko je vrlo i pitam da li bi stao CPU sa stock kulerom (95mm širina, CPU cooler height max: 70mm). BT-04B-U3 je široko 135mm i stoji: CPU cooler height max: ~60mm with 3,5“ HDD/SSD / ~70mm with 2,5“ HDD/SSD.

Što je malo čudno, u oba 60-70mm visina s kulerom, a jedno je dosta tanje od drugog.

- U komentarima onih koji imaju FN-02B navode da su kablovi koji slede prekratki i da mora SATA adapter da se uzima jer ima samo jedan.

- piše 2 x 3,5", pretpostavljam da bih morao da kupim/dodatm držač za 2,5" (ne spominje se u prikazu dole)?

Ovo kućište sam izabrao zbog litraže, ima 12 litara, dok prethodno BT-04B-U3 koje smo izabrali ima 11.

Kako vam se čini? ;)

* * *

Poljski sajt je napravio review ovog kućiša, ovo je zaključak (Google Translate):

pros:
• elegant design and compact dimensions
• can be set in two positions
• Two USB 3.0 ports
• the place of a standard optical drive
• tool-free assembly and disk drive
• Included power supply SFX 350 W
• low price

cons:
• no reset button
• lack of space for 2.5-inch drives
• The AC adapter may impede access to SATA connectors
• short beam power supply (especially EPS)
• pretty bad ventilation

* * *

Evo ga link na ceo prikaz, kroz Google Translate.



Chieftec BT-04B-U3

Ako poređenja radi želite da vidite njegov prikaz (takođe sa poljskog sajta), evo zaključka:

PRO
Aluminium front panel
Two USB 3.0
external drive can be mounted
Place for a dedicated graphics card
SFX PSU included
Compact
efficient CPU coolers
neat look without frills
Dust filter on top

CONTRA
Thin design
shaky side panels

Ceo prikaz je ovde, kroz Google Translate.

* * *

Po prikazima različiih autora (!) i bez forumskih komentara (nisam ih našao), čini mi se da FN-02B ima više tehničkih mana (zagrevanje, prekratki kablovi...). S druge strane, njega mogu da kupim odmah i da u njega, sem mITX, stavim mATX ploču (niža cena, više konektora). Ovo kućište dolazi sa 350W napajanjem, dok BT-04B-U3 ima 250W. Oba su se pojavila ovog leta.

Ko ima komentar? ;)
 
Evo malo sličica za moj sistem:

Matična sa ubačenim CPU i WiFi karticom:
1.ploca.jpg

Raijintek Zelos vs box kuler:

2.zelos.jpg

Spremno za ubacivanje u kučište:

3.ploca.jpg

Ubačeno - USB 3.0 za front USB-ove je predugačak i jako krut, tako da sam ga jedva nekako smestio da ne smeta:

4.unutra.jpg

Napajanje - zbog toga što grill na ventilatoru Enermaxa štrči van linije napajanja, morao sam isti da uklonim kako bih ga ubacio u nosač za napajanje, ali ne smeta:

5.napajanje.jpg
 
Sve spakovano:

6.kuciste.jpg
 
^ Kako si ga lepo napravio! :) Verujem da bi mogao i lagano da overklokuješ unutra i da bi to prošlo vrlo lepo, bez podizanja temperature. Koliko imaš aktivnih ventilatora sem CPU kulera?
 
Napajanje, prednji fan na kućištu i grafika kad bude stigla.

Onaj na napajanju jedva da se okreće, napajanje je realnih 730W a sistem troši 30-80W trenutno. Na prednji fan na kućištu sam stavio 12V-9V adapter, tako da on uglavnom radi 400-650rpm.

Ventilator na Zelosu je odličan, vrti se na 700-1450rpm, ali ni na max ga ne čujem.

Sve u svemu, nema buke uopšte.
 
mighty78, koje ti je to kuciste, nisam pratio?
 
Sve je u mom potpisu, to mi je glavna i jedina mašina (ako izuzmemo laptop, tablet i smartphone :) ) - kućište je Cooler Master Elite 110.
 
Super izgleda, bas cu da vidim da zamenim ovo moje :)
 
Drugari, još uvek razvezujem svoj "gordijev čvor" koji sam možda i sam sebi namakao. :wall:

Prvo, savetovano mi je da ne idem na miniITX ploču, "miniITX i overklok" ne idu u istoj rečenici. Ok, to mogu da razumem, nema hladnjaka, slabija naponska, blabla. Postoje miniITX ploče koje su za overklok, koje su oko 150€, a to nije GA-B85N.

Drugo, od B85 ploča model GA-B85M-D3H stavljen je u prvi plan jer jedini ima hladnjak i 1x8-pinski konektor što je svojstveno boljim pločama, a opet bitno zbog overkloka.

Treće, onda bi i napajanje trablo da ima taj konektor za CPU.

Kada se ovo sabere dobije se "none of the above" jer se ništa ne uklapa u ove zahteve.

Drugim rečima, pogledao sam napajanja za kućišta koja sam i ovde stavljao kao svoje favorite (napajanja dolaze sa kućištima) i svuda je 4-pinsko napajanje od 12V za matičnu (CPU). Napajanja koja se zasebno kupuju mogu da imaju 4+4 pina za CPU, video sam i takva.

Da ponovim: ne planiram opasni overklok; biće do 4,2GHz i bez promene napona (do 1,2V) jer GB B85 ploče to i ne omogućavaju. 99% vremena komp neće biti opterećen (Win, suf, net, film, mjuza). Onih 1% neki retki video enkoding/dekonding (ameterska montaža) i, ako poželim neka igra (ako kupim grafu). Iako će biti "spora vožnja" trebaju li mi dva prednja air-baga i dva bočna (naponska 8 pina i sl.)? ;)

Naravno, na netu se mogu dobiti različiti saveti, baš kao i u svakom drugom segmentu; da kupujem kola, jedan bi mi uporno savetovao BMW X4 iako želim bužetsko vozilo (recimo, Prijusa, haha), dok bih po veličini dobijao preporuke od SUV-a do Smarta. Tako je i sada, dobio sam savet "ništa ispod Asus Rog Gene" ($$$), "kakav Pentium kad ništa ne može bez i5", "ko još kupuje male ploče i kućišta" i slično.

Šta je prioritet -- najpre da izaberem ploču, pa po njoj da biram kućište i napajanje, ili je to pogrešan redosled? Nervira me koliko se vrtim u krug a želim kao Mighty da imam na stolu sve komponente i da ih složim. I pošaljem vam fotke. I budem zadovoljan. :) Konačno, ovo je budžet računar i kompromisi su neophodni. Gde je pametno napraviti ih sada?
 
Ne treba ti 8-pinski CPU konektor za overklok dual-core procesora sa 53W TPD-om. Ko te to slagao? Da OC-uješ neku 2011 zverinu ili neki AMD 8-core da razumem, ali za G3258 ne treba da brineš o tome.

ATX specifikacija za 4-pinski konektor za CPU je do 8A po vodu, imaš u njemu dva 12V voda, što daje 16A tj. dodatnih 192W kroz 4-pinac. Tebi cela konfiguracija neće toliko trošiti, a ne da ti treba toliko samo za CPU.

Pošto već imaš CPU koji će verovatno tražiti bolji kuler od box-a ako budeš tražio tišinu + imaš zahtev za 3.5" hdd-om, to ti je već pola specifikacija rešeno - otpadaju najmanja kućišta. Dakle možeš ići na neko malo veće mITX ili da pređeš na jeftiniju mATX varijantu.

Za mATX je lakše naći komponente, veći je izbor i niže su cene. S druge strane, lepo skockan mITX je mnogo lepša varijanta :)

PS. naletela mi ova 7770-ca, ubacio u kućište, super radi. Sve dok ne krenem da igram igrice se ne čuje uopšte, kad igram igrice čuje se ventilator na grafici, ali nije strašno. Tačnije, pošto uglavnom igram sa slušalicama na glavi ne čujem je ni tad :) Za moje potrebe odlična. Neki 750 Ti bi verovatno bio još bolji, ali davati 3x puta više mi se baš ne isplati za ono malo igara što stignem da igram.

Temperature su odlične, dodavanje grafike nije uticalo na ostatak sistema, a razlika temperature grafike u load-u u kućištu i van je 2-3C.

Jedino još nisam video kolika mi je sada potrošnja, verovatno sada u load-u prebacam 100W.
 
Poslednja izmena:
^ Hvala Mighty na lepom i jasnom objašnjenju, samo sam preneo šta su mi drugi rekli kao nešto oko čega se ne diskutuje. ;) Lično, nikad u rukama nisam držao konektore za matičnu i ne znam ni kako se zovu ni kako izgledaju.

Koliko su izašle dodatne komponente koje si kupio uz CM Elite 110:
- napajanje
- CPU kuler
- još nešto?

Što se kućišta tiče, najverovatnije bih se odlučio za Čiftek. Ima veliko "ali". Da je miniITX u pitanju, nema dileme, bio bi to model o kojem smo pričali i koji sam prikazao u temi -- Chieftec BT-04B-U3. Ako idem na microATX format, Postoji "problem" sa oba Čifteka -- nema o njima skoro nikakvih podataka ne netu, po forumima bilo koje zemlje. Za prvi Chieftec FLYER FN-02B sam našao dva veća prikaza, jedan poljski koji sam linkovao, i jedan još veći ruski koji mogu da linkujem. Po prikazu, od mana, kućište se lako greje i kablovi koji se dobijaju nisu dovoljni ni u dužini ni u konektorima, tako da bi moralo da se dokupljuje (to mi je cimanje jer ne znam ni šta ni kako). Sem toga, nisam siguran koliko u njega zaista lepo može da stane ploča, CPU sa stock kulerom ili aftermarket, 0x5,25", 1xHDD, 1xSSD (nema mesto, umesto optike recimo), i eventualno grafika, recimo GeForce GTX750Ti. I da ga blago klokujem! Voleo bih da mi neko to predoči. :)

Drugi Čiftek, dva puta veće zapremine, model Chieftec BRAVO SERIES // CS-03B-U3 -- kao da ne postoji, o njemu se baš ništa ne može naći na netu. Ni jedan prikaz. Ni jedan YT, kao ni za prvi. E, to me malo plaši.

Šta ostaje? LC Power 3000B koji je "grdosija" od 24 litara (iz mog ugla, gledao sam mala kućišta). Dobio je odličnu dugačku video-recenziju u YT videu. Jedino što sam do sada pokupio kao manu je da njegovo fabričko napajanje nema 8-pinsko 12V-no napajanje za CPU, već 4-pinsko. Mighty je objasnio, to za G3258 procesor uopšte nije problem, čak ni kad ga klokujem. Ovo kućište ima sve drugo: dobar prikaz, finu izradu, dovoljne kablove, USB 3.0, mesto za 1x5,25", 2x3,5", 1x2,5", takođe grafiku do 24cm (GeForce GTX750Ti bi stao). Košta 5k din sa napajanjem, napajanje je na ITsvet-u dobilo ocene da je "bešumno". Možda je PC Power 3000B najbolji izbor do sada (od mATX kućišta)? :zgran:

Tu je uvek lepi BitFenix Prodigy M, ali veliki i skup -- košta 10k din bez napajanja, a ima 36 litara! Kućišta koja sam gledao do sada imaju do 24 litre i koštaju ipak manje, sve sa napajanjem. ;)

Jesam li nešto propustio? :smoke:
 
Kućište sam platio izašlo 4600, kuler je bio 2200.

Nisam siguran koliko bi bio dobar za klokovanje G3258. Sa mojim i3 u Linx-u a ide i preko 70C, mada u normalnom radu (pustio sam par dana HW monitor da se stalno vrti u pozadini) najveća zabeležena temperatura je bila 64C, uglavnom je bila 30-40C. Al je zato baš tih :)

Jedino što su ta merenja bila dok sam koristio integrisanu grafiku, mogao bih da ponovim sada kada imam odvojenu i ne koristim onu u procesoru.

BitFenix Prodigy M je meni ogroman, jesto kocka, ali ogromna kocka.
 
A napajanje za Elite 110? I to je sve, nisi morao da dokupljuješ adaptere, ništa više?

Tvoj drugi pasus se odnosi na Elite 110 -- da nisi siguran koliko bi on bio dobar za klokovanje G3258? Ili misliš na Chieftec FLYER FN-02B?

Hajde mi eliminiši sve tako da mi ostane samo jedna stvar na stolu, hehe! :p

Možemo li ovako da kažemo:
a) B85N + Chieftec BT-04B-U3 (mITX)
b) B85M (već neki mATX) + LC Power 3000b (ATX)?

Ili propuštam nešto? Baš nisam siguran za Chieftec FLYER FN-02B. :trust:

Da želim kockasto kućište, odmah bih uradio isto što i ti. ;)
 
Napajanje imam od ranije, nisam ga sad kupovao inače ne bih bacao pare na Enermax-a od 730W za nešto što troši 50-100W. Al se makar ne greje i ventlator jedva da se vrti i modularno je pa koristim samo one kablove koji mi trebaju.

Memoriju, ssd, hdd, napajanje, miniPCIe wifi karticu i USB BT sam imao od ranije.

CPU sam uhvatio za 60€ na oglasima nov, kupio ploču, kuler i kućište u radnji i to je to. Jedino sam na oglasima kupio ove dve WiFi antenice od 5dbi, 200din komad.

OD ovih tvojih opcija meni je lepša B85N + Chieftec BT-04B-U3, jedino što ćeš čekati na kućište.
 
Hvala još jednom. Samo mi ne reče na šta si mislio kada si napisao:
Nisam siguran koliko bi bio dobar za klokovanje G3258.

Usput, šta misliš o ASRock Anniversary (ATX Z97)? Ima u SRB za 9.500din. Može da stane u LC Power 3000B (ATX je!). Sad vidim da ova ploča podržava samo HDMI izlaz, ništa od VGA, DVI, DisplayPort. :zgran:
 
Asrock pro3,pro4 i anniv. su jeftine a odlicne ploce, po stranim rivjuovima, komentarima itd... Ja sam se interesovao za njih, al sam uzeo malo skuplju
 
ja licno bih uzeo MSi h81-i miniITX plojku,ne postoji razlog da i na njojzi ne nabodes 4,2ghz OC,jer je ploca ista kao h81-p33 samo u manjem formatu,koja je izvlacila i 4,5ghz po rivjuovima,mozda bi isla i gore ali problem je stock kuler.te pare sto bi bacio na skuplju plojku ulozi u hladjenje i to je to.

sad ste i mene nalozili,opasno sam se primio da iskombinujem miniITX kombinaciju sa aniverzari pentiumom,ovom plojkom,4gb rama za prvo vreme,verovatno 270 bez X i onim rajintek (ili koji vec bude po oglasima) kulerom,verovatno sve to u ovo isto majtijevo kuciste.
 
^ Kako se tebi čini Čiftek BT-04B-U3 mATX kućište? ;) Staju 3 drajva, grafika, necujno, stiže sa 250W PSU, dobio dobre kritike, ima ga po forumima. Uskoro stiže u SRB.
 
Poslednja izmena:
Od mene preporuka za CM Elite 110. Bez vecih problema sam napred montirao CM 120M u push-pull konfiguraciji. Najveca zamerka sa moje strane je sto ima plasticne umesto gumenih nozica.
Za vecinu verovatno nije problem, ali ako imas pumpu i 2 hdd-a od kojih je jedan praistorijski i poprilicno bucan, osete se malo vibracije, pogotovo ako kuciste drzis na stolu.
Druga zamerka, a moze da bude i prednost je sto je prednji filter za prasinu ujedno i prednja maska, pa prasina postane uocljiva brzo. Prednost kod ovoga je sto ne moras da skidas nista da bi ga ocistio, samo usisivacem predjes jednom, i to je to.
 
Ja CM Elite 110 držim uspravno, tj. na desnom boku i super je. Umesto nožica stavio sam dve trake od elastične pene, debljine oko 1cm, tako da su i otvori sa donje strane slobodni i nema vibracija.

USB portovi mi gore, grafika ima odlične temperature, zauzima mesta koliko 1/4 klasičnog tower-a.

Jedina zamerka je što je CM znak zarotiran za 90 stepeni, al nisam cepidlaka pa mi ne smeta :)
 
Evo još malo predstavljanja modela Chieftec BT-04B koji za manje od mesec dana stiže u SRB. Litraža je 10,5 (CM Elite 110 ima 15l).

Award.jpg


- Drajvovi: slim optika; 2x2,5" ili 1x2,5" + 1x3,5 "
- Visina CPU kulera: 60mm (sa optikom koja je iznad) ili 120mm ako optike nema (kome to danas treba?)
- Dužina diskretne grafike: max 200mm
- Kućište dolazi sa dva varijnte preinstaliranog napajanja: 250W i 350W. Kod nas će se pojaviti, kako sam saznao, samo verzija od 250W. Verzija od 350W je u Nemačkoj samo 5€ skuplja, a ovaj test kaže da je to napajnje dosta bolje i tiše.
- Ventilatori: 1x 80 mm (napred) / 2x 60 mm (nazad). Nisu deo standardnog pakovanja.

Pogled iznutra:

Vide se instalirana ploča i napajanje. Kućište leži na boku, gornja strana je prednji panel, ploča je naslonjena na zadnji panel, a optički drajv kao ni HDD/SSD nisu još uvek instalirani. Napajanje će biti na dnu kada se uspravi:

Low-Cost-PC-Athlon-Chieftec-BT-04B,Q-A-440290-22.jpg


Na ovoj slici vidi se montiran SSD pored napajanja kao i optički drav, dok sa desne strane vidimo prazan prostor koji ide gore kada se uspravi -- to je prostor za 1x3,5" a možda stane i vent:

Low-Cost-PC-Athlon-Chieftec-BT-04B,Q-0-440280-22.jpg


Veličina u poređenju s "omiljenim" objektima (ovo je BT-02B, prethoda verzija istih dimenzija):

9642488300_1361382699.jpg


Momak koji je sastavio konfu sa starom verzijom ovog kućišta kasnije je napisao:
My second approach to the silent hardware ITX format. The first was not exactly successful (Chieftec BT-02B, Pentium G645, Vertex HD7750) - either out loud or high temperatures.
Drugi pokušaj mu je bio sa Lian Li PC-Q07 kućištem (svega 12 litara!), izgleda kao poštansko sanduče ;), nema ga kod nas. Koga zanima šta je s time uradio, vrlo detaljno i sa slikama: ovde.

* * *

Evo šta za kućište kažu korisnici foruma koji su ga koristili:

contra:
- cheap fabric (had to fix some rivet, feet crappy, whole construction no very stable)

pro:
- 9.2 L volume
- dual slot 20mm long gfx card, with awesome ventilation options (4 Sides open)
- price: 65 € including 350W sfx psu
- and probably the best part is actually the psu

Evo malo modovane slike unutrašnjosti: vidimo HDD na dnu (3,5"?), a iznad matične je dugačka grafička kartica sa hladnjakom, a iznad je ventilator. Tu se negde nalazi i SSD ali ga ne vidim, verovatno u donjem levom uglu:

3pqlF34.jpg


* * *

@umart
ja licno bih uzeo MSi h81-i miniITX plojku

Hvala na savetu; MSI mITX ploča je 62€ a GA-B85N iste veličine je 65€, nema uštede, a ima manje SATA6 konektora, nema miniPCI (za WiFi), nema mSATA, itd.

Na kraju ću i ja završiti u Marjtijevom kućištu, spakovan, haha! :smoke:

@Dušan94:
Najveca zamerka sa moje strane je sto ima plasticne umesto gumenih nozica.
Rešenje:
The Bt-04b is shipped with cheap platic feet, not only horrible in terms of vibrations but (I my case) not even at level! So I bought some cheap Rubberfeet on ebay, added some washers to get to the right height (front panel causes an offset of 18mm), et voila:

zgcOvFY.jpg
 
Misljenja sam da svako "mini" kuciste koje ima 5.25 slot nije dobro smisljeno kuciste. Takodje ovaj chieftec kao i ostali koji nisu full tower nemaju ni jedan dust filter.
 
Šta mislite, da li bi u pominjani Čiftek mogla da stane ploča 24.4cm x 17.4cm? Čini se po slikama kao da ima još malo prostora. Just asking. ;)
 
owim:

meni taj mATX ciftek se nesto i ne dojmi,nekako mi apsurdno da uzmem mATX kuciste a da sam ogranicen na 200mm spejsa za grafu,onaj elite je miniITX pa staju do 210mm.sad ja imam tu problem jer najkraca 270 je tacno 200mm (safir) ali 6pinac je bocno,mislim da je neki minimum minimuma 230mm,a necu da se odreknem 270,tj citava akcija nema smisla ako bi isao na imalo slabiju grafu,a cekanje 960 u startu otpada zbog finansija.

tako da ako neko zna mITX kuciste sa mestom za ATX napajanje i 230mm prostorom za GPU,slusam. :)
 
Jel već imaš Sapphire 270 ili gledaš šta staje u Elite 110.

U ovoj temi smo se dotakli svih kartica koje staju u njega, imaš 270x, GTX760, nova R9 285 ili uvek može da se ubaci 750 TI, sasvim solidan izbor jakih grafika koje staju u 110, nekih ima i kod nas u prodaji, neke preko "Mađara".

Mislio sam da će biti veći problem nabavka, ali izgleda da ih ima sasvim dovoljno. Jedino sam ja odlučio da čekam da vidim kakav će biti i koliko će koštati GTX960, do tada ću da arčim ovu 7770-cu.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno