Šta je novo?

Mini test Cooler Master Hyper TX

• Začetnik teme Začetnik teme Misko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vredi li uzimati GeminII za E6320@3GHz? Ili je sasvim dovoljan HyperTX (po meni je dovoljan, ali reko da cujem misljenje - iako ima vec tema o ovome)

evo ja sam uzeo TX i radi proc na 3.2 a za nb sam uzeo Blue Ice Pro i za memoriju thermal take heat spreader sa coolerom. Voltaza proca je 1.285v a mem je 2.0v u full loadu ne prelazi 54-55c

evo ja sam uzeo TX i radi proc na 3.2 a za nb sam uzeo Blue Ice Pro i za memoriju thermal take heat spreader sa coolerom. Voltaza proca je 1.285v a mem je 2.0v u full loadu ne prelazi 54-55c

Hvala na informaciji :banana: :type:

morace se pazariti tx.... 🙂 svi ga hvale i niko ga ne kudi, malo cudno, ali dobro po kupce jer za malo para dobijaju dosta 🙂

Extra kupovina

Drugar ima na Intelu C2D i klokuje ga za 30% a temperatura ne mrda. Za 1600 dinara extra kupovina ja se razmislam kad uzmem 3800 ili 4200 AMD x2 da uzmem i njega...

Svaka preporuka😛

e to sam ja sinoc probao, i nije mi uspelo... nisam hteo bas puno da vucem, da ne ostanem bez coolera 😀

Poslednja izmena:
evo pohvale i od mene za tx, na sempronu 2600+ posle 6 sati upotrebe(igrice,net,ps...)

Poslednja izmena:
evo pohvale i od mene za tx, na sempronu 2600+ posle 6 sati upotrebe(igrice,net,ps...)

bas si nasao na cemu ces da ga testiras, a i "igrice, net, ps" ti bas i nisu neki reperi za kontrolu grejanja procesora. Sempron 2600+ moze da se hladi isto tako i sa mnogo slabijim coolerima. To se zove "preterano hladjenje" 🙂))

@xaver - chu preterano 😛
@dominator - da u everestu na asrock k8nf6g-vsta ploci

Poslednja izmena:
Misko kao si ispoliro TX-a?
Daj jos par savjeta kao ga unapredit.
Hvala majstore!

Jel pomaze to sta il ne?
Neki su napisali ovde da je razlika samo stupanj il dva

Ne pomaže.

da li je TX dovoljan za hladjenje e2180 oc na 3 Ghz ili mora da se hladi i memorija i nb posebno

Malisa je stvarno opasan.... Ja njime hladim c2d e440 na 2.6 ghz, nisam probao vise da ga klokujem- ne treba mi, a ni manje- taman mi ovoliko treba... doduse nije poliran, ali je stavljena zalmanova pasta, sto i nema neke veze, al ajd.... mozda 2 stepena bolja od one zvake... temperatura se muvala tu negde malo preko 40 dok sam igrao dirt neko vreme, posle nisam ni gledao.... tx je po meni izuzetan izbor za taj novac....

edit: t-ra je merena everestom, da navedem, posto neko rece da svi ti programi sem onog jednog lazu....

poz

Poslednja izmena:
Imas sve, i kako da ispoliras, i ako je i tvoj oksidisao kako da stavis pastu i dobijes i tu 0.2-0.7C 😀

Ne mozes da generalizujes zavisi od mnogo faktora, nema sanse da bude losije koliko i da li ce pomoci zavisi.

Pa daj onda reci od čega zavisi? 😀
Ja znam kako može pomoći: a to je da se ispoliraju i CPU i cooler, ili da se skine HS sa CPU-a i ispolira cooler.
Ali smem da se kladim da user koji je pitao da li pomaže, to sigurno neće (smeti :-devil-🙂 da radi... :d

Ja znam kako može pomoći: a to je da se ispoliraju i CPU i cooler, ili da se skine HS sa CPU-a i ispolira cooler.
Ali smem da se kladim da user koji je pitao da li pomaže, to sigurno neće (smeti :-devil-🙂 da radi... :d

ja bih smeo qler da poliram, sto sam jednom i radio sa nekim socket a coolerom, ali proc nisam nikad, i ne bih smeo sad da radim sa ovim e4400, a i ne treba mi, jer su mi t-re i ovako ispod stock... (kad je proc klokovan sa tx qlerom ima nizu t-ru nego neklokovan sa stock, mislim na mali clock od 600MHz)

Poslednja izmena:

Zavisi koliko je ravan ili ne dosao cooler iz fabrike, kakav je kontakt izmedju hp-a i baze, koliko je ravan IHS proc-a ako se i on polira itd. losije nikako ne moze da bude. Cak u 90% slucajeva ce biti bolje od 2C.

To ne mogu da potvrdim, polirao sam i titan-a i cm-a, oba heatpipe i ništa nisam dobio (možda 1°C) a dobio sam promenom paste. Titan nano grease mi je smanjio temp za ~3°C.
Pastu između HP-a i baze nisam menjao.

Poslednja izmena:
Nemam pojma ja sta god da sam polirao dobio sam od 2 pa na gore C.

Samo da najavim uporedni test lga775 TX-a i TX2 (za koji ljudi kažu da nije toliko dobar kao klasični TX) na e2160@3GHz
Jedina razlika koju sam ja primetio je ta što se na TX2 aluminium nemože skinuti kao na TX verziji. Sve ostalo je isto.

Samo da najavim uporedni test lga775 TX-a i TX2 (za koji ljudi kažu da nije toliko dobar kao klasični TX) na e2160@3GHz
Jedina razlika koju sam ja primetio je ta što se na TX2 aluminium nemože skinuti kao na TX verziji. Sve ostalo je isto.
Hoces to kod mene testirati 😀 Odakle ti taj proc?

Neću kod tebe (odakle tebi TX za lga775).
Komšijin komp ću da pokupim pa da se igram sa njim.

Meni taj hyper tx hladi c2d 6420 na defaultu i temperature su 35 do 40c a da se pritom vrti na 400-500 obrtaja. Dakle radi lepo i ne čuje se.

Meni taj hyper tx hladi c2d 6420 na defaultu i temperature su 35 do 40c a da se pritom vrti na 400-500 obrtaja. Dakle radi lepo i ne čuje se.

Mnogo dobre temperature...
> Vidi jel ti frižider dobro zatvoren! :d

Zavisi koliko je ravan ili ne dosao cooler iz fabrike, kakav je kontakt izmedju hp-a i baze, koliko je ravan IHS proc-a ako se i on polira itd. losije nikako ne moze da bude. Cak u 90% slucajeva ce biti bolje od 2C.

A bogami i 7-8. Već sam kačio ovu sliku, ali pogledajte ponovo kako su ovo aljkavo napravili, klackao se na procesoru.

Prilozi

• H TX.jpg
    H TX.jpg
    123.6 KB · Pregleda: 123
Nazad
Vrh Dno