Šta je novo?

Hardver Mini PC za filmove i online video

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

vlad1982

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2005
Poena
320
Pozdrav svima. Razmišljam o kupovini Mini PC-ja za sada sam suzio izbor na dva modela HP Pro Mini 400 G9 (6D392EA) Intel i7-16GB-512GB SSD ili LENOVO Neo 50q G4 I5-13420H/16G/512GB/M&TDOS/3Y, (12LN0024YA) .Prvi ima bolju grafiku drugi noviji CPU u nedoumici sam šta odabrati.

Ne znam koji proc ima ovaj prvi, ali H model u drugom je totalno suvišan za ono što ti treba. Bukvalno bi ti polovan i5 osme generacije u polovnom Intel NUCu završio posao besprekorno. A grafika kao takva ti je skoro pa nebitna, imajući u vidu da 4K možeš bez ikakvih problema puštati na običnoj integruši.

To ti je čisto bacanje para ako ti treba za filmove. Kao što kolega reče imaš polovne nuc mašine i svaka od 8 generacije na dalje pušta 4k opušteno. Imaš i nove mašine dosta povoljnije od tih koje si naveo a da su odlične za video.

Bilo koji android box of 30-40e.
Nema poente pc za filmove, trosi vise i skuplji je.
Sa druge strane na android boxu dobijes daljinac i korisnicki interfejs je bukvalno namenjen za to.

Ako bas zelis PC onda bilo kakav intel nuc polovan da nadjes ce raditi posao uz minimalno napora.

Nazad
Vrh Dno