Šta je novo?

Mini ITX napajanje

Dusan94

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2009
Poena
405
Jel viđao neko, nešto slično ovome kod nas?
Treba mi za htpc i dovoljno bi bilo i 100W.

Video sam ovo, ali i ona su velika... Treba mi nesto visine 5cm maksimum.
Najvise bi mi odgovaralo picoPSU, ali cu u srbiji verovatno pre da kupim kamion dinamita nego to. :)

Poslednja izmena:
chieftec-sfx-350bs je najmanje shto sam ja sretao

Kod nas picoPSU imaš samo u varijanti koja dolazi uz LC Power kućišta (npr. 1340mi), ali to je to 75W (LC-Power 75 Watt LC75ITX) i košta oko 4500 komplet kućište i napajanje, tako da može da posluži za neki AM1 setup + SSD ili 2.5 HDD.

Imaš i SFX napajanja u ponudi kod nas 200-450W, ali je SFX 6,3 cm visine, to ispod 5cm koje si linkovao je koliko vidim flex ATX ali to kod nas nisam naš nešto viđao, možda ga rade OEM za brand name mašine (HP, Dell, Lenovo) ali ovako u slobodnoj prodaji nisam siguran.

Koje kućište imaš, ili sam praviš nešto?

Poslednja izmena:
Ova kućišta sa pico psu-om su mi promakla, ali mi 75W deluje malo. Još uvek nisam nabavio komponente, najverovatnije uzimam Celeron g1610 i 2.5 hdd. Kad smo već kod njega, koliko je slabiji iGPU na njemu nego na Athlonu 5350?
Prvo sam mislio da napravim kućište od dvd-a koji mi se vuče po kući, ali odustajem od toga, pošto vidim da nema šanse da naguram u njega bilo kakvo napajanje. Sad čeprkam po oglasima za neki dvd/tuner/video/štagod, da ima lepo kućište i da SFX napajanje može da se smesti u njega.

75W bi bilo više nego dovoljno za neki X4 5350 i 2.5 inch HDD, verovatno i za 1610 i 2.5 hdd.

Ja trenutno pokušavam da vidim je li moguće nabaviti AsRock AM1H-ITX ploču, ako budem uspeo biće super, ima sve što mi treba + mi za nju ne treba napajanje, jer može da se napaja sa 19V (od adaptera za laptop, a imam novih i kvalitetnih adaptera koliko hoćeš).

Ako uspem da je nabavim, stavljam na nju 5350, 8GB ram, SSD i napraviću za njega neki pasivni hladnjak i praviću hand made kućište veličine tek da se ubaci miniITC ploča u njega. RAM, SSD i 19V AC/DC adapter imam, procesor nije skup, samo da ploču dobavim i biće luda mini itx konfiguracija.

Ova ploča bi i meni odgovarala, javi ako nađeš.
Jel si imao iskustva sa 5350 i g1610? Planiram i da odigram neke manje zahtevne igrice, tipa pes 13 i nesto sa pSX, pa nemam pojma sta da ocekujem.

Ja sam na G530 što mu dođe sendi bridge predhodnik G1610, cepao Heroes of Newerth u full hd-u na low detaljima i nije mi padalo ispod 35-40fpsa, što je sasvim igrivo.

Onda bi trebalo da radi ok sa ovim sto ja hocu.

Poslednja izmena:
Jel viđao neko, nešto slično ovome kod nas?
Treba mi za htpc i dovoljno bi bilo i 100W.

TFX napajanje, vrlo neprakticno za htpc jer su dosta bucna, pogotovo posle nekog vremena. Navedena LC kucisat provereno su radila sa G2030 procesorima koji su veci potrosaci od tog celerona.
Trenutno sam u fazi pripremanja racunara u in win kucistu http://www.in-win.com.tw/Ultratop/en/goods.php?act=view&id=K1, ali bez "sape" . Od ponedeljak stize B75TN ploca i onda planiram na to da proverim sa i3 i 5 kako ce da radi

Stiže AsRock AM1H-ITX sledeće nedelje, javljam utiske :)

Jel ima tih ploča još? I ja bih jednu.

Ja sam našao na KP neki stari tuner koji mi se svideo za kućište. U milimetar staje atx napajanje, ali već sam našao neko manje napajanje iz stare ibm mašine, od 200w(10A na 12V), pa će ono da posluži na neko vreme. Okačiću slike kad budem imao vremena da završim "mod".

Nazad
Vrh Dno