Šta je novo?

Mini disk pitanje???

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Imam Sharp-ov mini disk koji sam kupio jos pre 2 godine u Engleskoj. Interesuje me da li kada hocu neku pesmu da nasnimim na njega moram tu pesmu i da odslusam do kraja, tj. analognim putem da je nasnimim? Da li mogu pesme da se snimaju brzim putem kao npr. na MP3 player-u? Jer ja sam shvatio kao da na mini disku pesme nisu zapisane u obliku fajlova vec kao na kaseti. :D

POZ :wave:

Poslednja izmena:
MiniDiscs, or MDs, are small (64mm) discs that hold about 140MB of data or 160MB of audio. By using sophisticated compression techniques they are able to compress audio by a 5:1 ratio, allowing a capacity of 74 minutes with little or no audible difference in quality. As with CD recorders, there are MD recorders that connect to your computer and MD recorders that connect to your stereo.

There are stamped MDs that are similar to CDs in construction, and rewritable MDs that use magneto-optical technology. Audio MD recorders are generally more convenient than stand-alone audio CD recorders, because the playback mechanism allows a more flexible layout of audio data, so it's possible to delete a track from the middle of the MD and then write a longer one that is recorded in different places across the disc. The current generation of MD technology is unlikely to replace CD-R or DAT, however, because the lossy compression employed is disdained by audio purists. MD is more often positioned as a replacement for analog cassette tape, which it matches in portability and recordability, and surpasses in durability and its ability to perform random accesses.

Computer-based MD recorders can write data, but may not be able to record audio. Check the specifications carefully.

A wealth of information is available from http://www.minidisc.org/. If you want to transfer CD to MD or MD to CD-R, check there for more information. (It used to be item #37 in the FAQ, but doesn't seem to be now.)

Gidra85 je napisao(la):
Imam Sharp-ov mini disk koji sam kupio jos pre 2 godine u Engleskoj. Interesuje me da li kada hocu neku pesmu da nasnimim na njega moram tu pesmu i da odslusam do kraja, tj. analognim putem da je nasnimim? Da li mogu pesme da se snimaju brzim putem kao npr. na MP3 player-u? Jer ja sam shvatio kao da na mini disku pesme nisu zapisane u obliku fajlova vec kao na kaseti. :D

Mozes i digitalnim putem da snimis preko optickog kabla. A sto se brzog snimanja tice - nista. Snimas 1:1.

To "1:1" znaci da u svakom slucaju moram da uporedo slusam muziku dok je snimam na MD? :mad: Ako hocu da nasnimim celih 74min. moram toliko i da provedem u snimanju? Jel tako? :mad:

Da. Ako ides preko optickog kabla ne moras manuelno da odvajas pesme.

gidra da sam na tvom mestu slatko bi polomio to njesra od MD!Salim se naravno!!!Pozdrav!

Ili da nabavis NetMD koji preko USB-a snima pesme na MD diskic.

M

Vrh Dno