Šta je novo?

Milo za drago

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ZverBre je napisao(la):
@daddy
1.Nemam zube znachi opcija da ih popijem je iskljucena.Fizichka snaga je nebitna u odnosu na intelektualnu kojom moja malenkost zrachi :D
2.Bonton je osnova gradjanskog drustva.Evo recimo jedan primer.Ako nekoga na ulici pitas za tachno vreme : a) Majmune koliko je sati? b) Gospodine koliko je sati. Sta mislis u kojoj ces opciji dobiti zeljenu informaciju?
3.Svaki radnik treba da gine za dobrobit svoje firme.da zastiti njen interes ,ugled i reputaciju.Sve suprotno tome spada pod pojam "Los radnik".
Hvala na paznji.

1. Nebitno da li imas zube, ako vec zracis intelektom onda si peontu - sta ? Shvatio ;) Batine su isto lose imao zube ili ne ..

2. Napisah ranije uz ogradu da bih ja uradoi to i to ali da isto tako nikad ne bih uradio reklamaciju na taj nacin .. sto ce reci ,) qlerski je mnogo isplativije nego majmunski jelte ..

3. Potpisujem.

Pitanje za t - kako onda smatras da je takav potez prodavca dobar ? Sa nekog moralnog aspekta on je pica :d jer umesto da se suprotstavi na licu mesta i odbije reklamaciju ( ako je ista za odbijanje petar celik moze da klekne i znas vec sta da uradi sa cim ) on se sveti ( protivno svim moralnim i hriscanskim normama ) i za to koristi nesto sto i sam radi - kao pedofil da prijavi drugog pedofila kako bi bilo vise dece samo za njega. :mad:

Pazi, da zoves pandure u situaciji kad neko dodje i drsko namece svoje misljenje i preti ili na bilo koji nacin te ugrozava to je sasvim ok ponasanje, cak i u slucaju da mozes da mu prospes zube i svasta drugo. Ali ovaj postupak je jednostavno pakostan, jer "prodavac" u cilju osvete shuruje sa pandurima i microsoftom, sto je, bar se meni tako cini, u ovim krugovima isto sto i child molester u zatvoru.

A sto se tice sklanjanja podataka sa kompa, posto sam ja rodom iz Kragujevca, ako se neko seca one "afere" po novinama sa filmom u kom mlada gimnazijalka pravi svoje prve korake, kod mog druga su panduri dosli u igraonicu sa, pogresnom, informacijom on diluje taj film po gradu, i nisu znali ni search da pokrenu, nego su zevali bezveze po win eksploreru. Nemam pojma kakvi su ovde panduri anti warez forces-a ali u Kragujevcu ne znaju ni razliku izmecu hard i soft warea.

Poslednja izmena:
Kupovina na svoju odgovornost

Problem je garantni list.
Da li ste negde videli, u zadnjih 5-6 godina, precizan garantni list?
Papir na kome pise: "garancija ne vazi u slucaju nestrucnog servisiranja ili rukovanja" i "garancija ne vazi ukoliko je kvar izazvan strujnim udarom"?
Pod jedan: NESTRUCNO RUKOVANJE je nedefinisan pojam. AHA! KUPAC JE STISNUO ENTER i to vise puta!! i to moze biti nestrucno rukovanje.
Pod dva: Strujni udar??? Nadjite mi definiciju pojma strujni udar!!??! Gde je bio udar a gde struja? Moze li se definisati? Kad se zbog losih instalacija zapali BMW, ne da ce priznati garanciju nego ce i platiti odstetu kupcu.
Trgovci su vesto smislili nepostojece termine nadajuci se da ce, ako dodje do suda, dobar advokat da izvadi sarana iz mulja ;)
Medjutim, glavni krivci za ovakav lov u mutnom su kupci: Zasto ne citaju garanciju? Kad se garantni list koji pominje ove termine prevede na srpski, pise da garancije nema i da je samo pitanje dobre volje trgovca (ili straha od batina ili vucaranja po sudovima i rusenja ugleda) da li ce komponenta biti zamenjena.
Zato, citajte pazljivo garantni list i kupujte kod korektnih dilera, a ima ih jos uvek dovoljno. Ako kupite komponentu sa nejasnom (citaj:nevazecom) garancijom sami ste krivi.
------------------------------------------------------
Dozivotna garancija: dok je komponenta ziva vazi garancija!

Zanimljivo, ali ja jos nisam video garanciju koja na sudu ne bi mogla da se prevede u "nema garancije sam si kriv za sve". Dve stvari sam reklamirao do sada rezac i hard i dobio nove oba puta uz takve garancije, uz korektan odnos ali stvar je u tome da kao sto kazes to zavisi apsolutno od njihove dobre volje ili od isplativosti cele stvari.

pa meni je jedan diler objasnio sta znaci strujni udar.
Kaze to ti je kad ti skoci struja pa ti crkne napon.
I eto svi koji pitaju ja im svima pricam ,reko covek.

Cika Pera je napisao(la):
Trgovci su vesto smislili nepostojece termine nadajuci se da ce, ako dodje do suda, dobar advokat da izvadi sarana iz mulja ;)
Medjutim, glavni krivci za ovakav lov u mutnom su kupci: Zasto ne citaju garanciju? Kad se garantni list koji pominje ove termine prevede na srpski, pise da garancije nema i da je samo pitanje dobre volje trgovca (ili straha od batina ili vucaranja po sudovima i rusenja ugleda) da li ce komponenta biti zamenjena.

Zato, citajte pazljivo garantni list i kupujte kod korektnih dilera, a ima ih jos uvek dovoljno. Ako kupite komponentu sa nejasnom (citaj:nevazecom) garancijom sami ste krivi.
Nema potrebe da se posebno obraca paznja na ono sto pise u garanciji "vesto smisljenoj" od strane trgovaca (pa cak i da je potpisana, a nikad nije), jer se zna kako garancija mora da izgleda, tako da je svaka trgovacka kreativnost najcesce uzaludna.
A to da li ce komponenta biti zamenjena je vise stvar spremnosti kupca da se cima sa inspekcijom nego volje trgovaca, jer tu inspekciju najcesce cine ljudi koji se ne razumeju previse u racunare i uvek ce im biti lakse da odluce u korist kupca.
A sa ovim drugim delom da ima korektnih prodavaca se potpuno slazem. Ako je neko jasno stavio do znanja uslove garancije tek tad se moze reci da je kupac "kriv" zato sto nije trazio korektnog prodavca, a nikako zato sto nije pazljivo citao garanciju (jer nije obavezan da razume nejasne pojmove)

Jel ovo ispovesti.com sajt? :D

Šta li je kucao u pretragu...

Lol ovaj novi tapatalk je stavio medju prvim neprocitanim temama ;/

Nemo' se vadis sad na TT.... :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno