Šta je novo?

milimetarska mreza????

• Začetnik teme Začetnik teme Hajzl
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Hajzl

Čuven
Učlanjen(a)
25.03.2002
Poena
620
ni meni nije bas najjasnije sta mi treba ali...

jedna drugarica ide na sumarski fax, te joj treba za neki rad "milimetarska mreza", drugim recima treba mi program sa kojim mogu da iscrtam tu milimetarsku mrezu na A4 formatu i da je onda istampam!!

e, sad pod "milimetarska mreza" mislim na klasicnu geomertijsku mrezu, samo je promer izmedju linija 1 milimetar.

Unapred zahvalan!!

pa najlakse ti je da to uradis u Autocadu. nacrtas vertikalnu liniju i komandom arrey je iskopiras u n komada na x rastojanju i isto tako i za horizontalnu. sve u svemu 15 sekundi posla. Ako nemas cad onda Corel ali je malo sporije

za cad ako te mrzi da crta imas u attachu 😀

Hajzl je napisao(la):
ni meni nije bas najjasnije sta mi treba ali...

jedna drugarica ide na sumarski fax, te joj treba za neki rad "milimetarska mreza"
Unapred zahvalan!!
Najlakse je da u nekoj knjizari kupi milimetarski blok.
Bar sam ja tako radio dok sam studirao taj fax. Doduse tad nisu bili aktuelni racunari.🙂

Hvala narode prvo cu probati ovo sa Autocad-om, samo prvo moram da ga nabavim🙂

Najlakse je da u nekoj knjizari kupi milimetarski blok.
Bar sam ja tako radio dok sam studirao taj fax. Doduse tad nisu bili aktuelni racunari.

milimetarski blok jej ne radi posao, trazili su im da urade milimetarsku mrezu na hameru, tako da...

ovaj Graph paper printer bi ti odradio taj posao a da ne juris Acad a i program je nesto veci od 0.5Mb a sn imas na astalavisti

u atach ti je cad fajl samo ovaj put sa razlicitim debljinama (bojama) za 1mm, 1cm i 5cm

posto treba na hameru pretpostavljam da ces stampati na laseru 😀 jer inkjetovi ce biti neprecizni 🙁

Može to i korel da ti odradi:

1 Open the Object flyout, and click the Graph paper tool.
2 Type values in the top and bottom portions of the Graph paper columns and rows box on the property bar.
The value you type in the top portion specifies the number of columns; the value in the bottom portion specifies the number of rows.
3 Position the cursor where you want the grid to appear.
4 Drag diagonally to draw the grid.
If you want to draw the grid from its center point outward, hold down SHIFT.

Potrbno je odrediti veličinu objekta u mm jednakom broju kolona i redova.
Obzirom da je maksimum 99 redova/kolona - moraš više puta iscrtati objekat i lepiti jedan za drugi.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno