Šta je novo?

Milika Benchmark - novi test program :) (dajte overclockeri da vidimo :) )

Ako koristis QueryPerformanceFrequency/Counter pozive da bi racunao vreme, vodi racuna da ove funkcije ne rade ispravno na procesorima sa 2 ili vise jezgara. Problem je u tome sto svako jezgo ima svoj brojac koji nije sinhronizovan sa brojacima na drugim jezgrima. Kada app pozove QueryPerformanceCounter API funkciju, nikad nisi siguran sa kog jezgra ce dobiti stanje brojaca. Jos ako se ovaj API func poziva veoma cesto moze se dobiti negativno delta vreme izmedu dva proracuna (tj. trenutno vreme je pre prethodnog)!!!

Komp mi u vikendici tako da ovo pushtam preko mog starog northwood-a 2.4ghz

1966.89ms

@yooyo hvala nisam to znao, dobar info pre nove verzije. Iako mislim da nije pravio greske (subjektivno) ima da ga skresemo :)

Racunar iz potpisa 715ms, Vista OS.

E4400 @ 3.0GHz - 400 ms

E6750 @ 3.66GHz = 323ms

510.29ms komp iz potpisa.

Poslednja izmena:
venice 939 @2700mhz (225mhz ram 3-3-3-8) ~1521ms

Hvala svima, ovo mi je dalo mnogo jasniju sliku sta da ocekujem. Sada cu da pocnem ovi drugi bench pa cemo, ako ima jos dobrih ljudi, i taj da probamo :)

DC Opteron 170 @2.7 Ghz, 'old school' BH5 DDR @246 Mhz ~ 765 ms.

A sta ovaj test u stvari testira ?

1568,72Ms

AMD Athlon 3800+ 2.60
MSI K9n NEO@ULTRA

A koje kalkulacije, ako nije tajna ? Nismo ovde bas svi totalno neobrazovani... :) ;)

@Nedjo Uf a sto sad to, moram da instaliram 64bit windows onda, ima li neka ono prednost?
Cenim da bi trebalo da bude brzi. 'ajd nebilo ti zapovedjeno instaliraj samo Win i VS cisto u svrhe rekompajliranja, a ja cu da ti testiram na sveze instalirnaoj Visti 64 ;)

c, ne znam, vec je skoro sve u asm, ne koristim nis od x64 ili amd64 instrukcija, jedino adresiranje memorije. Koje moze, a ne mora, bit brze. Ali memorija uopste nije usko grlo ovde... Ako nadjem kod nekg iz firme instaliran, prekompajliracu :)
Inace nije VS no Delphi :) to ja koristim za research :D

Evolucijski algoritam za aproksimacije raznih funkcija.... Povelike matrice (2k parametara)...
Cini mi se da je ova SSE2 verzija daleko realnija nego prva, barem kada poredimo Netburst i K8 i Core2 klok za klok.
Cini mi se da program ima veliku korist od Hyperthreadinga, daleko vecu nego sto je to u stvarnom zivotu. :)

Pa kad se provede ceo jedan dan u asm, boli glava, ali zato app leti :D

A sto se HTa tice, pa nego sta nego valja :) bench dize onoliko threadova koliko logickih corova imas...

sorry, a gde je ta nova verzija ? ne vidim je nigde ?!

11380ms u tom ovom (uTorrent i Opera u pozadini, zajedno sa yuhuu widgets i trillianom...)

Nazad
Vrh Dno