Šta je novo?

MiKTeX

sljamka

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2005
Poena
319
Kakva su vasa iskustva sa ovim programom, zanima me kompatibilnost sa vistom i konkretna, prakticna iskustva?
Hvala

Prakticna iskustva su izvanredna. Prilikom pisanja naucnih radova za simpozijume u instranstvu samo sam slao tex fajl. Desavala mi se neprijatna situacija kad sam slao doc(open office) dokument. Uvek su ga odbijali sa obrazlozenjem bice bolje sledeci put i slicni fazoni.

Druga primena je u novinarstvu. Kao sto znas formiras dokument i posle samo menjas text unutar tagova \begin, \end.

Tako da ako kucas veliki broj dokumenata nekog standardizovanog formata mozes naci veliku primenu. Onda imas problema pri kucanju nasih slova č, ć, š, đ, ž. Mora se ukucati konkretan kod karaktera sto je malo neprakticno.

Hvala dobrosavke, ja sam citao da sa zadnjom verzijom postoje neki problemi u visti pa me zanima na sta se odnose i kog su obima. Tice se radova iz matematike pa ako neko ima iskustva neka se javi i postuje.

Onda imas problema pri kucanju nasih slova č, ć, š, đ, ž. Mora se ukucati konkretan kod karaktera sto je malo neprakticno.
Ovo je samo delimicno tacno. Treba ti najnoviji babel i onda koristis dvoslovne skracenice tipa
ch,sh itd. Mada ume da bude smor kada npr. rec (sh)vatiti ispadne švatiti. 🙂

kako

Momci zanima me samo instaliranje, naime sajt nudi 2 opcije
nesto tipa ful i internet instal. Posle instaliranja on trazi konekciju da skine repozitori i nudi dve vrste takodje, nesto tipa base i full. Mene zanima koliko je velik full repozitori i moze li se skinuti a kasnije i kopirati (instalirati) sa harda.

Nazad
Vrh Dno