Šta je novo?

miksovanje pesama

vladabgd

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2004
Poena
320
prvo.. ne razumem se neshto u obradu zvuka. sve shto sam do sad radio svodi se na sound forge i to cropovanje, dodavanje ponekog efekta i sl gluposti. chuo sam za fruity loops, cubase.. ali nemam pojma da li se to shto ja hocu moze u njima odraditi.

LM ja ocu da malo izmenim jednu pesmu.. ona bi ostala skoro identichna originalu ali sa izmenama na par mesta od po 1-2 sekunde. znachi to chak shto ja treba da uklopim nije ni cela rech nego par slova (glasova) :D naravno taj deo koji mi fali tj koji bih ja zamenio ne mogu da nadjem od istog autora tako odpevan da bi se ovamo super uklopio ali sam nashao neshto shto dosta lichi ali opet mnogo loshe zvuchi kad samo iskopriam iz druge i pejstujem u ovu shto obradjujem. e sad meni treba program, plugin ili bilo shta koji bi recimo mogao kao u fotoshopu kako radi patch tool (al sam nashao poredjenje :D nadam se da me je neko shvatio ) tako da i on ovde ispegla zvuk (tj to parchence pesme pejstovane pesme) kao da je oduvek tu bilo :)

mislim ako ovo sa copy/paste i malo shminke nije pravi nachin, naravno da su dobrodoshli i drugi predlozi :) (opcija sa moljenjem dotichnog autora da mi jednostavno odpeva modifikovanu verziju otpada jer verujem da ne bi pristao :S: :D)

e i da josh neshto.. kako bih mogao da iz pesme razdvojim glas od instrumentala ? kojim programom ? imam utisak da bih tako lepshe uklopio te patcheve ako bih samo glas kopirao a ne i pozadinu tj instrumental

ps nemojte mnogo da mi se smejete. ja se ich ne razumem u obradu zvuka :p

Uh, to sam trazio duze vreme zbog karaoke koje nisam mogao naci. Uopste je jako tesko bez posebnih uredjaja, medjutim moguce je uz pomoc nekih programa uraditi nesto problizno ali nije to to. Igranjem sa megahercazom odredjenih tonova i njihovim smanjivanjem i povecavanjem mozes ukinuti odredjene tonove ali je problem sto se moze desiti da su vokal i npr bas na istoj megahercazi pa znaci ako smanjis tu frekvenciju smanjio si i vokal i bas. Napravicu spisak programcica pa cu ih okaciti ovde.

ma nema potrebe skontao sam u medjuvremenu kakvu sam glupost trazio :D inache nisu megaherci u pitanju. zvuchni opseg ~ 20hz do 20khz

Kreni sa Kristalom, pošto je višekanalni. Na jedan kanal stavi pesmu koju bi da odradiš, na drugi delove koji treba da zamene tih par sekundi koje si pominjao. Tempiraj ih tako da sviraju u isto vreme (tj. da je, grafički, tih par sekundi koje bi da ubaciš tačno "ispod" mesta gde treba da se čuju). Onda se igraj - tačno na tom mestu u originalnoj pesmi automatizuj fejder da obori ton, overi kako se čuje, onda "izdelji" taj deo koji tu treba da upadne - time stretching, EQ promene, fejzer, već šta zvuči najbolje. Zvuči komplikovano? Nažalost, jeste komplikovano.

program traktror, moze da ti kanda pomogne:p

Vrh Dno