Šta je novo?

MikroTik ,WIreless u prostoriji

Lukisa

Slavan
Učlanjen(a)
25.10.2007
Poena
320
Koristim wireless internet,umesto AP-a imam mikrotik na pentium 3 i wireless karticu Compex WLM54. Koristim lan da bi povezao lap top i mikro tik. Kako da podesim i sta mi treba od opreme da namestim da mi bude wireless po celoj kuci bez kablova i kako?

Poslednja izmena:
Mozes da kupis neku karticu koja ima mogucnost da radi u AP modu a mikrotik je podrzava a mozes i neki najjeftiniji Wireless AP Router sto je po meni bolja varijanta jer ne moras da razmisljas o kompatibilnosti samo ga umrezis sa MT. Naravno trebace ti i dodatna mrezna karta u toj varijanti.

Jer bi odgovarala neka USB wireless kartica koja moze da radi kao AP ?

Ne, mtik ne podrzava USB wifi karte.

Neki PCI sa Atheros cipsetom, ili mozda jos bolje neki AP/Ruter ima ih po raznim cenama i razne varijante. Pa spojiti njega na mrezni kabel i udenuti negde u stanu, PCI opcija je povoljnija i 'jednostavnija' ali je cesto problem postaviti antenu kako treba.

Ako neces ici na 10 metara kroz 3 zida, hoce :)

Činimi se da je možda bolji izbor TL-WN651G. Da napomenem, koristio sam je samo u klijent modu pod Mikrotikom, i pokazalo se da je dosta osetljivija od 551G.
Rx signal je na 651G jači za skoro 10 dBm u odnosnu na 551G, bolji je odnos signal-šum, dok je snaga izlaznog signala približno ista na obe kartice. Pod
Mikrotikom imaš mogućnost da na obe kartice digneš snagu izlaznog signala na oko 150 mW, odnosno 22 dBm, dok je pod windows-om snaga u drajverima
ograničena na 45 mW.

Poslednja izmena:
Vrh Dno