Šta je novo?

Mikrotik RB5009UG+S+IN problem sa lan lampicama?

Aleksandar1987

Poštovan
Učlanjen(a)
22.01.2017
Poruke
22
Poena
54
Pre neki dan sam uzeo ovaj ruter i primetio sam cudno ponasanje prilikom paljenja uredjaja. Umesto da zasvetle sve lampice na lan konektorima kao na nekim mikrotik uredjajima koje sam imao pre ovoga, desava mi se da prvo zasvetli 2 lan, pa onda prva tri na kratko, i nakon toga prvi i onda se ugasi. Nakon paljenja probao sam da ubacim kabl u svaki port i na svakom je svetlela lampica zelena lampica dok narandzasta ni jedna ne svetli.

Da li ovo ukazuje da nesto nije u redu sa uredjajem ili je u pitanju softverski problem? Da li je neko imao slicna iskustva sa mikrotikom, bilo kojim ili jos bolje da li neko ima ovaj model, pa moze da mi kaze da li ima slican problem?
 

vuja

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2004
Poruke
265
Poena
320
Ako svi portovi rade normalno nakon boot-a ROS-a ne vidim razlog za brigu.
Primetio sam da ARM bazirani Mikrotikovi ruteri imaju malo drugaciju boot sekvencu ali ovaj konkretan model je toliko nov da prakticna iskustva
ovde verovatno nema niko osim tebe :)
Inace razlicito 'paljenje' led na portovima ima veze i sa arhitekturom, pogledaj blok dijagram.
Uz sve to, ovo je uredjaj samo za ROS 7 koji je jos uvek beta, ocekivano je i da se drugacije ponasa softverski.
 
Poslednja izmena:
OP
OP
A

Aleksandar1987

Poštovan
Učlanjen(a)
22.01.2017
Poruke
22
Poena
54
Jedino na prva tri porta se pali, na ostalim portovima se ne pali led uopste. Jedino kad se prikaci kabl. Ali dobro, ako mislis da nema mesta za brigu, sacekacu jos neko vreme i dobro testirati sve portove :)
 
Vrh Dno