Šta je novo?

Mikrotik cAP ac

adamche

Cenjen
Učlanjen(a)
15.03.2011
Poruke
756
Poena
195
Kakva su iskustva sa ovim uredjajima (ako neko ih neko koristi ili koristio)?

Kakva im je pouzdanost, domet (znam da zavisi od mnogo faktora), koliko uredjaja mogu podrze, prelazak izmedju AP ... ?
Vidim da su dosta jeftiniji od npr. ubiquiti lite modela.

Povezao bih 2 komada na hex s mikrotik (i koristio capsman).
 
Ja sam na mikrotik forumu tražio preporuku, I slično sam kao i ti planirao (hex s + cap ac) I dobio sam preporuku da idem na ubiquiti ap, pa onda to može da ti kaže kakav im je wifi. Na kraju sam uzeo hap ac2, i isključio mu wifi jer mi je nepotreban (pokriva mi sve ap), a stoji upakovan i ormarić pa ne bih sa se greje više nego što treba, a procesor mu je dosta jači od hex s (opet, informacije sa mikrotik foruma). Ako već odlučiš da ideš na mikrotik, možeš uzeti hap ac2 I jedan cap ac, pa da vidiš da li ti pokrivaju ceo prostor, i eventualno dodaš još jedan ako zatreba. Dok je bio uključen WiFi nisam bas bio prezadovoljan.
 
Ja imam hap ac2, isti hw je unutra kao cap ac, 2 komada, pokrivaju stan od nekih 60tak m2. Zadovoljan sam. Capsman odlično radi, sve se na jednom mestu namešta što se tiče wifi.
Nemaju standardni wifi roaming, doduše i to više zavisi od klijenta, ali preko acl namestiš kada da diskonektuje neki uredjaj, on se tada nakači na drugi mikrotik i nastavi, nisam primetio da dodje do nekog zastoja ili prekida.
 
Hvala na odgovorima, gledao sam po netu i vidim da ima problema sa mikrotik wifi uredjajima (pogotovo sto bih imao veci broj konektovanih uredjaja (nije kucna upotreba)).
 
Nazad
Vrh Dno