Šta je novo?

mikrolab h-500 vs mikrolab x-10d

bojan_pfc

Slavan
Učlanjen(a)
20.10.2005
Poena
304
Ako je neko imao prilike uporedjivati ova dva modela mikrolaba
Bolja kupovina je?
A da sobzirom da sam pokusao na 10-tak mesta,svi pevaju istu pesmu tek za tri nedelje,znaci ako neko zna gde ih ima neka kaze

zahvaljujem se na iscrpnim ogovorima,nemojte vise trositi vreme na nas koji stalno neka glupa pitanja postavljamo....................

Evo i ja se interesujem za microlab i pretrazhivanjem ovog podforuma i neta sam saznao sve o njima,dok su ovi X10D pomalo kontraverzni.U nashim oglasima pishe da imaju 300W RMS,na nekim ruskim sajtovima 200W RMS,a na nekim cak pise da su 175W?!?.U svakom slucaju ne izgledaju narochito ubedljivo u odnosu na h500,ali stizu sa dekoderom koji moze da znachi.Ja sam video najeftinije beoCompu (www.bcc.co.yu) kostaju oko 180 evra (h500 model),odnosno X10D-185evra.Ako i oni kazu da ce ih biti za tri nedelje,onda mozda vredi sakechekati,posto za te pare bash i ne vidim neku bolju alternativu.Inache postoji i Neo SW-H55 model koji je u principu h500 model sa NEo nalepnicom,posto Neo ne proizvodi zvucnike vec ih praktichno preprodaje sa svojim imenom na kutiji.Nadam se da sam bio od pomoci.

hvala B@kster,tamo ih nema ako sto si pretpostavio.
Najverovatnije uzecu h-500 i gotova prica,posto u negotinu taj sistem kosta 202e tako da mi se uopste neisplati da palim auto i dolazim za bg.Ovaj lik ovde ima x-10 a h500 cu sacekati do vikenda.
nekapiram koliko moze biti od pomoci ac3 dekoder?

Pozdrav svima...
Moze li mi neko nesto vise reci o H-500, da li ih je neko cuo...Vredi li za te pare?

@Bojan_pfc:Dekoder ti znachi ako kachis zvuchnike na neki DVD player koji ne moze da mixuje ac3 zvuk(vecina moze),a neki kazu da je sa dekoderom slusanje muzike,odnosno sterea,mnogo lepse.Ja kupujem zvucnike za komp,pa kod mene te dileme nema.
@Bookey:Ja sam se "ustremio" na kupovinu 5.1 zvuchnika i za cenu do 200 evra ne vidim bolji izbor,barem na papiru.Googovanjem sam naisao na neki ruski review gde su ih iseckali na komade i lepo izanalizirali:Sateliti dvosistemci sa "izduvnikom", pozlacheni konektori na subu(osmica) ,daljinac.Sto se tehnikalija tiche oni su merenjima dosli do jako lepih rezultata.Recimo THD(distorzija) je izmerena i iznosi samo 0.1%.Ja nisam nikakav strucnjak za zvuk,ali vechina alteca,geniusa i logitecha za te pare ima ovu vrednost i do 10 puta vecu(recimo 0.1% kod alteca atp).Uostalom evo ti link pa ako znas ruski....:) www.ixbt.com/multimedia/microlab-ah500.shtml

@Bojan_pfc:Ako uzmesh h500 za vikend postuj utiske posto ja trebam tek krajem sledece nedelje da "idem u pazar":)

@Bookey
Ja ih imam i vrlo sam zadovoljan. Imas moje utiske u temi (mislim da se zove) microlab h500 vs logitech z5300

Moze li mi neko nesto vise reci o H-500, da li ih je neko cuo...Vredi li za te pare?
ja ih imam i odlicni su...ima tema o njima ovde gde sam sve objasnio...

H500 zvucnike je jako tesko naci,verovatno zato sto se izgleda vise ne proizvode(nema ih u ponudi na zvanicnom sajtu priozvodjaca).Jedini model od microlaba za te pare je X10D koji je izgleda nasledio h500.Je'l neko imao iskustva sa njima?Taj model ima nesto veci bas u odnosu na h500(10 naspram 8),ali cini se nesto losije satelite.U casopisu Digital su ih pohvalili,ali bih zeleo da cujem i druga misljenja.
U predhodnom postu sam pogresio kada sam napisao da altec i vecina drugih zvucnika ima THD oko 0.1%.Ova vrednost kod alteca i vecine zvucnika u ovom rangu je 1%,dok je kod modela X10d po specifikaciji 0.3%.

Poslednja izmena:
Sinoc je stigao i u moj dom dugo cekani h500,tj h55
ali muke moje tek pocinju,elem sta se desava.Posto imam hiljadu pitanja pocecu lagano
Moram da napomenem da sam planirao da ih nakacim na comp.,na kome imam ako je uopste to bitno socijalu Genius Value 5.1 karticu koja je samo gurnuta u comp. instalirana i nista vise (pretpostavljam da treba neko podesavanje same kartice),povezao ja sve to lepo ALI,prvo sta sam uocio je na display-u predpojacala u na desnoj stani kvadtatic koji vizuelno pokazuje raspored zvucnika,svi su zeleni osim zadnih satelita koji su crveni(da li to treba tako ili nesto nije u redu),zatim ono glavno sam zvuk iz ovih lepotana je kao iz bunara onako prigusen,jedva se cuje mislim cuje se ali nije to to(npr. na pola se pojaca i pritom se cuje kuler iz kucista compa..)
pustao sam pritom i originale na dvd-u,audio discove ali mrka kapa,a opticki uredjaj je nec-ov dvd-rw
pomocccccccccc

Glupo pitanje:je'l si u Control Panelu postavio 5.1 zvucnike umesto stereo kofiguracije? Predlog:probaj na integrisanoj ako je tvoja ploca ima.Jeftine zvucne kartice imaju obicaj da prenose vibracije iz kucista na izlaze zvucne kartice,dok integrisane(ma koliko lose bile) taj problem uglavnom nemaju.

B@kster mozda si me pogresno shvatio,sam zvuk koji izlazi na SVIH 5 zvucnika i wofer nema nikakvih izoblicenja,tj. ne krci,zuji i tome slicno poredjenje sam napravio u jacini samih(kada sam rekao da se cuje kuler iz kucista a predpojacalo je na 40db) to mu je jacina na pola,ko ih poseduje nadam se da me je shatio o cemu pricam.
sutra cu uzeti od ortaka player,pa cu videti konkratno o cemu se radi nadam se

ps: naravno da sam prebacio na 5.1

Prikljuci nesto drugo na njih, TV ili walkman, mp3 player, cd ... bilo sta ... pa probaj. Mozda je do kartice

Hoces da kazes da nemaju snage?Cak ni sa master volume-om i wave-om odvrnutim na maksimum?Tu nesto debelo nije u redu s obzirom na deklarisanu snagu tih zvucnika. Ostajem pri misljenju da je to do zvucne.K'o sto je napisao theRasha prikljuci ih na drugi izvor zvuka,pa ako problem ostane-reklamacija.Pozdrav.

Eh zvuk kod microlaba :) . Kada sam ih doneo prvo je bilo sto su tako tihi. Na pola je (40 db) a on se slabo cuje. Pojacao sam na 55 db i cinilo mi se ok. Onda je dosla sestra i rekla mi da sam lud jer se culo do 10 sprata sta slusam (stanujem na 12 spratu). Sada kada sam se navikao retko ide preko 45 db. Soba je otprilike 4*6 m, zvucnici dobro rasporedjeni i kada se pusti dobra muzika (mp3 min 192 kbs ili bolje) sve se jako lepo cuje. I to ne samo u sobi nego u celom stanu ( dvosoban). Inace signal ide iz live 5.1 kartice.
Meni je vise smetalo to sto kod mp3 na 128 i sl bas zvucnik ne radi. Microlab ima ugradjenu skretnicu koja salje signal na bas. Kada je taj signal ispod neke granice bas ne radi. Medjutim bas koji stize sa satelita to jako lepo nadoknadjuje.
Normalno je da su ls i rs crvene boje
P.S. Jako je velika razlika u jacini kada se predje 50 db. Cini mi se da vec na 60 ceo stan vibrira a na 70 padaju kutije od cd koje su stajale na stolu pored satelita i iznad basa

Poslednja izmena:
Kao sto ste rekli,kartica je problem.Kada sam ih zakacio na player skroz druga prica,zacudio se kada je pocelo da "peva",salu na stranu imao bih par pitanja
Da uzmem sb live ili da sacekam malo pa da uzmem dvd player,kod ove druge varjante interesuje me da li i kako je moguce vezati player sa compom

bojan_pfc je napisao(la):
Sinoc je stigao i u moj dom dugo cekani h500,tj h55
ali muke moje tek pocinju,elem sta se desava.Posto imam hiljadu pitanja pocecu lagano
Moram da napomenem da sam planirao da ih nakacim na comp.,na kome imam ako je uopste to bitno socijalu Genius Value 5.1 karticu koja je samo gurnuta u comp. instalirana i nista vise (pretpostavljam da treba neko podesavanje same kartice),povezao ja sve to lepo ALI,prvo sta sam uocio je na display-u predpojacala u na desnoj stani kvadtatic koji vizuelno pokazuje raspored zvucnika,svi su zeleni osim zadnih satelita koji su crveni(da li to treba tako ili nesto nije u redu),zatim ono glavno sam zvuk iz ovih lepotana je kao iz bunara onako prigusen,jedva se cuje mislim cuje se ali nije to to(npr. na pola se pojaca i pritom se cuje kuler iz kucista compa..)
pustao sam pritom i originale na dvd-u,audio discove ali mrka kapa,a opticki uredjaj je nec-ov dvd-rw
pomocccccccccc
Samo jedno pitanje: U kojoj radnji si nasao Microlab H500

Nazad
Vrh Dno