Šta je novo?

Mikrokontroler / posao

Ognjenii

Slavan
Učlanjen(a)
05.03.2009
Poena
345
Poz svima,

ako moze pomoc u vezi mikrokontrolera, potrebni su mi za posao koji pokrecem.

1 .Treba mi mikrokontroler koji podrzava :

* min 2-3 senzora pokreta
* audio output ( da mogu da povezem minijaturni zvucnik )
* da ga povezem sa externom baterijom
* mogucnost kacenja SD kartice
* jos neke sitnice ali ovo je najbitnije
* sto manjih dimenzija

Nesto ovako bi bilo savrseno

http://i63.tinypic.com/b8qvch.jpg

51.4x23.5x7.5 mm

Da li se ovako nesto moze kupiti u Srbiji ( porucivanje sa interneta mi ne znaci nista,samo kod nas ), da li mozda neka fabrika proizvodi ovakve stvari kod nas ?

2. Da li ima neko na forumu ko je iz ns, bavi se ovim stvarima i znao bi da isprogramira, poveze sve zivo sa mikrokontrolerom itd..... Moze i Beograd ali tek u krajnjem slucaju ako nema niko iz ns )

hvala unapred

Mikroelektronika, pogledaj katalog da li imaju nesto slicno, ako nemaju nista slicno u ponudi oni rade i custom plocice ali za to moras njih da kontaktiras.

Poslednja izmena:
Moze. Video sam ga na KP za 330 din!
Pa OK, samo mi je malo neverovatno da pokretač teme koji hoće da uđe u posao sa mikrokontrolerima nije naleteo na Arduina.

Upravo sam pogledao cene, i žalim što nisam imao takve igračke kada sam bio mali...

Poslednja izmena:
Cao narode...nije mi jasno da mi nije stizalo obavestenje, tek sad vidim poruke. Nisam strucnjak za ovo zaista, spanska sela su u pitanju za mene sto se tice mikrokontrolera zato i trazim nekog ko se razume u ovo koga bih unajmio.

Video sam Arduino ali ne vidim nigde nista da se pominje da ima sd karticu, senzore pokreta, output za zvucnike itd..... To sve ima onaj mali chip sa slike

Gde mogu da vidim te module ? Ali kontam da bi ti moduli dodatno zauzeli mesto mimo Arduina , onaj mali chip gore sa slike u 51mm ima to sve na sebi vec

Poslednja izmena:
Moduli zauzimaju mesta svakako, kada se programira imaće output za zvučnike, ali naravno da nije isto da li treba da pušta beep ili mp3 fajl, ne znam šta ti treba.

Ja ne znam šta je ono na slici, ako ne nađeš gotovo rešenje možeš potražiti pomoć iz Mikroelektronike, ali će oni sigurno dobro naplatiti razvoj.

pogledaj ovaj video za Arduino i naravno pogledaj specifikaciju Arduina: ima uglavnom po par KBa RAMa ali zato ima SD karticu. Imas 5" ekrana osetljive na dodir sa 1.3MB VRAMa koji su sami za sebe dovoljni i lako ih je kontrolisati sa Arduinom...

https://www.youtube.com/watch?v=PQ1FBcQT0AI

za kakvu-takvu listu senzora i dodataka kucaj na kupujemprodajem.com "arduino" 😉

i na kraju, moj utisak je takodje: "žalim što nisam imao takve igračke kada sam bio mali..."!
ali nikad nije kasno - ulaznica u svet mikrokontrolera (u smislu vremena i novca) nikada nije bila povoljnija nego sad!! 🙂
tutoriala ima vise nego dovoljno na internetu kao i gotovih, ili polu-gotovih, resenja za sve i svasta!

btw
cudi me da ne postoji neka zvanicna tema za Arduino na benchu... ako neko zna neki dobar domaci sajt neka javi!

Neznam koliko bi da ga drzis na bateriji ja bi na tvom mestu uzeo Raspberry Zero on je 200mw u bleja modu

+1 za zalim sto nisam imao takve igracke ko mali sad bi vec bio genije xD

To da sada je ta elektronika totalno jeftina, e ima neko kobinaciju da nabavi Rpi Zero za neku realnu cenu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno