Šta je novo?

mikrofon md 7000k

babastara

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2007
Poena
304
Ocu da mkupim jeftiniji profesionalni mikrofon za snimanje vokala(ako je bitno mjesto gde bih to radio, bio bi to kompjuter kod kuce), pa me interesuje da li je ovaj mikrofon(md 7000k) valja za tako neshto?
Evo na shta mislim: http://test.prodavnica.cg.yu/index....facturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=35
Da li ga je neko odavde koristio, i zanimame da li modifikuje glas kada se snimi na kompu, ili ga reprodukuje onako kakav on i jeste?
Unapred hvala!

Poslednja izmena:
Vidim da sam pogreshio podforum za temu, pa molim moderatora, da je premesti u odgovarajuci podforum...

Poslednja izmena:
Dobro kadf necete da odgovorite imam drugo pitanje.:D
Da li sa profesionalnim mikrofonom mogu da radim na kompjuteru bez ikakvih dodatnih sprava? Na primer mixete, pojachala i tako?

To je dinamicki mikrofon i nisam nasao podatke za Frequency Response, ali cim je u pitanju 60€, mozes biti siguran da kvalitet reprodukovanog zvuka nece biti vrhunski. Inace, mikrofon sa XLR prikljuckom ne mozes ubosti u zvucnu karticu tek tako.

Negde sam to već pisao, ali da ponovim:
uzmi kupi kondenzatorski Behringer C1 (40 EUR) i jedno mikrofonsko pretpojačalo sa fantomskim napajanjem od 48 V (obavezno ovoliko) uz njega. Utakni ga u standardni linijski (line in) NE MIKROFONSKI ulaz zvučne kartice. Udalji maksimalno kompjuter od ovakvog sistema (da se ne čuje ventilator) i uz dobru prostoriju koja ne zvoni imaćeš vrhunsku spravu.

Napomena:
kondenzatorci nisu nikako za korišćenje napolju zbog napajanja i beskrajne osetljivosti na vlagu. Takođe nisu ni za "akanje" tamo-vamo već se uvek koriste na profi pecaljkama - stalcima, koje takođe možeš povoljno naći. Možeš i da kupiš pauk da bi suspenzovao bilo kakve vibracije koje dolaze preko pecaljki do kućišta mikrofona.

Zaboravi ove "noname" varijante sa dinamičkim mikrofonima. Dobar dinamički mikrofon košta podosta i onda je tek pristojan.

Ne može, za kondenzatore ti treba fantomsko napajanje 48V.:S:

Nije skupo pretpojačalo za takav, lako se nadje.

Sve to u line-in najobičnije kartice, i biće dobro.

Ponavljam: kondenzatori nisu za vlažnu sredinu i za napolje.

Bili mi valjalo pojacalo jvc ax-1 uz gore pomenutu karticu?

A da, pa... nema to blage veze sa ovim što tebi treba. Ovo ti je modul, kutijica, ili rack. Ukačiš to u struju (negde ima varijanta i na baterije), u ulaz uguraš cannon priključak mikrofona, a izlaz pretpojačala u zvučnu karticu.

Otidi u neku prodavnicu muzičkih instrumenata i tamo potraži sve što te zanima. Nećeš proći skupo, a imaćeš idealan setup za snimanje glasa u studijskim uslovima.

Ipak si se odlucio za dinamicki mikrofon :lupko:
Napisi kad ti stigne kol'ko je kostao komplet i da li odradjuje posao kako treba...

Nazad
Vrh Dno