Šta je novo?

Migracija OS-a

X12345

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2005
Poena
319
Imam XP koji mi je na jednom disku od 80GB i hoću da napravim image i prebacim ga na 2 diska od 80GB koji su raid stripe modu. kakva su vaša iskustva, hoće li to proći glatko ili ne zbog razlike u kapacitetu. Koristio bih Norton Ghost.

Isto to možeš i sa Acronis - True Imageom, neki kažu da je bolji od Nortona.

Hvala na savetima. Nikada do sada nisam ghost-ovao, a negde sam čuo da norton beleži i tačnu poziciju podataka na klasterima pa onda nece da vrati podatke ako particija ili kapaciteti nisu isti, ali to je bila nepouzdana informacija pa sam morao da proverim.

Nema razloga zasto ne bi radilo, samo obavezno instaliraj RAID / SATA drivere pre nego li se latis ghost-ovanja...

Evo, ja upravo danas restorao sitemsku particiju sa Acronisom. Da se pohvalim, uspio sam "ubiti" particijsku tablicu kod instalacije Ubuntu-a :D Sva sreća da postoji Knoppix pa sam uspio mountati sve partcije i zapeći kojih 10-tak DVD-a podataka preko K3B-a.
Dakle, backup je rađen sa 10Gb particije, a restoran je na 15Gb particiju. Acronis (9.1 Server edition sa SCSI/RAID/SATA podrškom) je restorao originalnih 10Gb, ostalih 5 je bilo prikazano kao neparticioniran prostor kojeg sam pridodao kasnije sa Partition Magicom. Koliko sam vidio, nema mogućnosti proširivanja prostora na koji će se napravit restore direktno iz Acronis rescue managera, ali nije neki problem budući da se particija može proširiti naknadno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno