Šta je novo?

Migracija instalirane aplikacije na drugi PC

Starter21

Slavan
Učlanjen(a)
27.09.2005
Poena
330
gotovo sam uveren da je bila ova tema na benchu, ali sad ne mogu da je pronadjem...

dakle, postoji li mogucnost da se bekapuje ili napravi image (ili bilo sta drugo :)) instaliranog softvera (programa, aplikacije), a da se nakon toga izvrsi implementacija ("instalacija") tog softvera na drugom kompu?

Ja mislim da tebi treba "Acronis True Image Home 2011".

ne znam da li smo se razumeli, tj. da li akronis moze ono sto meni treba...

ja ne zelim image cele particije ili diska, vec samo jednog instaliranog programa, koji bih posle implementirao na vec postojeci os (win) drugog kompa.

Sacekaj onda jos sugestija.
Inace problem bekapa samo instaliranog software-a je taj sto ako prebacujes na drugi racunar, odnosno windows koji nema veze sa onim sa gde si napravio backup, je sto u stvari taj program mora da pravi i backup windows registry-a, i da njega prebaci na drugi windows, da bi proglam normalno radio, a sada koliko je to moguce ne znam, neka ti kaze neko drugi.
Zato je moja licna preporuka da kada imas npr 2 PC-a, da sa TrueImage, napravis kompletan image, partaciji gde ti se nalazi windows i programi, a onda sve to prebacis na drugi racunar, onda ces imati 2 ista windowsa gde ces uvek moci da prebacujes sa jednog na drugi, jer ce im takodje i regostry biti isti, takodje ne moras sve da prebacujes na drugi racunar, jer sa true image mozes (kao iz windows explorera) da biras koje ces fajlove i foldere da prebacis.

Koji OS?
Za XP je prosto:
Iskopiraš svaki ključ koji ima veze sa aplikacijom iz regestry-a i naravno direktorijum (folder) sa aplikacijom.
Takođe obrati pažnju da nema nešto i u "C:\Documents and Settings\Ime naloga\Application Data\" vezano za program koji želiš da "migriraš". :)

^ ok, pretpostavljao sam da se postupak zasniva na metodi koju si opisao, samo... postoji li neki softver koji ce to automatski odraditi? :)

ps. da, xp je u pitanju.

Ako je program vezan za hw (npr Max, Maya, ili neki slican prog koji koristi flexLM) neces uspeti.
Potrebno je prebaciti sledece:
c:\Program Files\ProgramKojiPrebacujes
c:\Docs & Settings\username\Application Data\ i potrazi da li ima neki folder koji ima veze sa programom koji prebacujes
c:\Docs & Settings\username\Local Settings\Application Data\ i potrazi da li ima neki folder koji ima veze sa programom koji prebacujes

Registry:
HKLM\Sowtware\Proizvodjac\ImePrograma exportuj celu granu registra
HKCU\Sowtware\Proizvodjac\ImePrograma exportuj celu granu registra

Ukoliko program instalira i neki driver, onda slobodno zaboravi na ovakvu operaciju. Bolje ga instaliraj na drugom racunaru, pa eventualo pregazi podesavanja i registy vrednosti.

Nije za podforum o softveru, ali zanima me, svaki put kad reinstaliram sistem(format C:, dok mi druga particija D, ostaje netaknuta), ne radi mi PES (koji je ostao instaliran na drugoj particiji), kako i prosle verzije tako i najnoviji. znam da kada se igra instalira, napravi folder u dokumentima, /KONAMI ...taj folder sam sacuvao na drugu particiju i posle instaliranja win7, vratio u My documents, ali nece da udje u igru pa nece... :(

@ cilebg: verovatno treba sačuvati i registry unose.

pa lepo rekose ljudi Acronis, drugo koj djavo instaliras sistem svaki cas, to treba da traje bar 2-3 godine... ne vidim sta da mu radis pa da crkne brze od toga.

Vrh Dno