Šta je novo?

Might & Magic Heroes VII

Učlanjen(a)
19.09.2000
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600 + Scythe SCMG-5100
Matična ploča
Asus B550 TUF Gaming Plus
RAM
Kingston 2x16 GB DDR4 3200 CL 16
GPU
ASUS GTX 1080 ROG Strix 8 GB
Storage
Kingston SA2000 1 TB + 2x4 TB WD Red
Zvuk
Integralac
PSU
Cooler Master V750 gold
Kućište
Thermaltake Urban T31
Monitor
HP Envy 27'' 4K
Miš & tastatura
Mad Catz RAT 5 + Genius tastatura
Mobilni telefon
Samsung Note 20 Ultra SD 256/12
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pojavili su se Heroji VII pre nekoliko dana. Igra li neko? Kakvi su utisci?

Probao ja, dve partije ovako single scenario(ne volim da igram kampanje u herojima). Nisam igrao heroje 6, ali sam dosta igrao Heroje 3, 4 i 5.
Uslovljenost gradjevina je komplikovanija od Heroja 5(sto znaci mnogo vise nego Heroji 3), combat plane je podeljen na kvadratne gridove i novina u combatu je flanking sistem, gde dobijate bonus ako napadnate kreaturu sa ledja, odnosno manji bonus ako napadnete sa strane. Nisam se okusao sa spellcastingom, i generalno nisam previse ulagao vremena u budzenju heroja, ali(ako sam dobro razumeo kako funkcionise taj sistem) mi deluje zanimljivo i manje random i preglednije nego u Herojima 3.

Ako sam dobro shvatio to je beta verzija?
Sigurno je puna bagova...

Ne izasla je skroz. U medjuvremenu igrao sam jos, a igrao sam i kod prijatelja na dosta snaznijem racunaru. Cini mi se ili da igra ima bagove ili da repack koji sam skinuo ne valja jer fale odredjeni zvuci(a nekad i muzika u battle modu), a ponekad se desi da se preskoci animacija napada.

Ja na steamu nisam video da je iko ista lepo napisao o igri. Za izbegavanje!

Iz neke nostalgije prema trojci u obavezi sam da probam i ovaj deo, ali ću sačekati neke pecheve čisto da izbegnem bespotrebnu nervozu.

Igrao sam je malo, za sad deluje interesantno. Na konfi iz potpisa radi lepo (full HD, uglavnom sve na high), samo voli ram, tako da mislim da je 8 GB minimum (vidim da i swap sa 2 GB naraste na 7-8 GB tokom igranja).

Iz neke nostalgije prema trojci u obavezi sam da probam i ovaj deo, ali ću sačekati neke pecheve čisto da izbegnem bespotrebnu nervozu.

U pravu si. Od trojke pa na dalje igrao sam sve delove. Trojka je imala neku čarobnu atnosveru u sebi. Nisu posle uspeli da pridju tome. Aj da probamo i ovo.

Upravo i ja tako razmišljam. Šta je tu bilo sata utrošenih... Kampanja me nije dugo držala ali singlplayer i random maps... Uvek novi doživljaj.
Zašto li ne urade sve isto kao u 3 samo sa savremenom grafikom to bi bio VRH.

Evo sad sam probao 7. Čini mi se da su uspeli da uhvate malo magije iz 3. dela. I dalje liči na ove novije ali kao se da je malo bolji. Držalo me 4 sata za kompom možda i jače.

Poslednja izmena:
Ali, da li je posle ta četiri sata u ustima ostao taj specifičan sladak ukus? Hm?

Paaaa. Nije baš. Možda posle prvih 4 se činilo da ima šarm ali, posle još 4 vidim da nije to-to. 3. i 4. deo je su još neprevazidjeni. Grafika u 2D i jednostavno te igre su imale dušu. Svaka kampanja je mogla da se odigra sa istim žarom kao prva. Još je rano da dajem konačno ocenu za sedmicu. Videćemo. Trenutno sam na haven kampanji treća mapa.

Bese nekad vreme kad smo bezali iz skole da bi isli u igraonicu i igrali trojku.

Bese nekas i da nismo isli u skolu da bi igrali dvojku ;)

Posle Tribes of the East nista krsteno nisu napravili.
6ca je bila dzizs krajst a ni ovo nije taleko.

Po meni, ko voli moderne heroje - petica + tribes, za old skul shadow of death je uvek tu. :d

I tek sa tim tribes of the east je Heroes 5 bio vredan igranja. Pvo mi deluje OK, ali definitivno treba sacekati expanziju. Pa nemaju inferno pobogu.

Pokusavam da igram ovo, ali muke sa bagovanjem.

Posto igram single scenario cim otkrijem dobar deo mape kad ukljucim ponovo mapu ucitava ga u beskonacno. Jedino resenje da pustim drugu mapu.

A poslednji problem, pocela je cak igrica i da puca samo me izbaci na desktop.

Ima li neki pach ili neko drugo resenje?

Instalirao igricu i sve patceve, cini mi se njih osam. Igrica radi ali je veoma sporo ucitavanje kod biranja opcija i samo igranje igrice usporeno kao da imam pentium2 a ne 8gb rama cetvorojezgarni procesor i grafiku serije R9. Muzika u pozadini sasvim normalno radi, mis isto tako lepo klizi ali drugo nista ne funkcionisew kako treba. Ima li resenja i znali neko u cemu je stvar.

Ja sam imao neku klasicnu instalaciju bez patcheva i radila je fluidalno do trenutka kad iz nekog razloga izbaci iz igrice i prijavi problem. Kad ucitam auto save stignem do istog dela i opet isto. Nisam imao zivaca da skidam i instalitam petcheve, tako da cu se s tim zabavljati drugi put.
Izasla je i ekspanzija Trial by Fire, sa novom frakcijom. To bih mozda probao ali neznam gde da nadjem.

Nazad
Vrh Dno